CeglA Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Dzisiaj nabylem owego Epoxa-plytka zajebista ,ale mam jeden dziwny problem. Po resecie windy myszka i klawiatura po prostu nie dzialaja 8O Widac ,ze klawiatura otrzymuje zasilanie z plyty,jednak kompletnie na nic nie reaguje-trzeba wylaczyc i wlaczyc kompa :cry: BIOS najnowszy,stery tez. POMOCY!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Hmmm, jak miałem tego Epoxa zdażyło mi się to raz, ale zresetowałem i wszystko było ok, a później problem sie już nie pojawił... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 ja tez go mam tyle ze grafiki nie moge zaisntalowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Poradzcie chociaz gdzie szukac problemu? BIOS/Winda? I jeszcze jeden...po zainstalowaniu starow nForce2 nie mam w windzie "nForce control panel" ,wiec nie moge ustawic dzwieku :cry: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Problem z myszka i klawiatura juz rozwiazany! Teraz zostala tylko kwestia dzwieku(oprogramowania)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 i juz wszystkoo sie wyjasnilo :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Ale ja jestem dzisiaj zamotany....moze mi ktos napisac jak ustawic zworki na plycie,zeby obslugiwala 6 glosnikow(5.1) :?: ,zamiast dwoch i mic i line-out,bede bardzo wdzieczny, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Przestroga dla wszystkich,EPOX 8RDA bez(+) nie obsluguje dziweku 5.1 ,a jedynie dwu kanalowy :!: Zdaje sie ,ze ktos pisal na tym forum,ze jedynie te wersje roznia sie LANem...ech... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Niezly topic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 8RDA niema Soundstorm'a 8RDA+ zresztą też przynajmniej oficjalnie , żeby można było pisać że dana płyta posiada Soundstorm'a płyta musi posiadać wyjście cyfrowe a 8rda+ niema takownego wyjścia , aczkolwiek mostek południowy to MCP-T więc do pełnowartościowego SoundStrom'a brakuje tylko wyjścia cyfrowego.Oprócz tego 8rda nie posiada Lan`u i FireWire IMHO opłaca sie dołożyć te 80zeta dla tych dodatków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 jak ja czasme tego na maxa nie rozumiem..., jak mozna bylo w ogole kupic rda bez plusa... 8O , zeby to jescze byla jakas hiper droga plyta a tu cena jest srednia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 tak to ,ze z plusem nie bylo od reki,a czekac mi sie nie chce,zaraz wloze swojego SB Audigy i po problemie ,a 80zl w kieszeni(zawsze pieniadze :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 No to samo u mnie ,mam audigy z firewire i z 10 lanow w domu to na cholere wiecej :P.Tak BTW ludzie jakie macie rewizje ?Mi sie trafile 1.1 i niewiem czy to ok czy raczej padaczkowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 "]No to samo u mnie ,mam audigy z firewire i z 10 lanow w domu to na cholere wiecej :P.Tak BTW ludzie jakie macie rewizje ?Mi sie trafile 1.1 i niewiem czy to ok czy raczej padaczkowo.Ja miałem 1.1 i było full stabilnie FSB 225. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Tak sobie przegladam instrukcje do 8RDA i... niegdzie nie pisze ze nie ma 6ch dzwieku, przy LAN i IEEE pisze ze jest to opcja ,wszystko tesh opisane jak poustawiac dzwiek 6ch na zworkach.... i zworki sa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 :wink: A czy przy synchronicznym czy asynchronicznym taktowaniu ramu Mateoosh ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 "]:wink: A czy przy synchronicznym czy asynchronicznym taktowaniu ramu Mateoosh ?Mam Kingstony PC2100 więc jak sądzisz ;) :))). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 No tak :? , ja tesh odpalalem 225fsb async ale to G**** daje ;],a przy daniu na 80% co dawalo kolo 180mhz na pamieci(ktore to sync moje ramy wytrzymuja) komp sie nie odpalil....Moze wina biosu,jeshcze nie aktualizowalem, jest jakies narzedzie do upgradu biosa z windy ale RECZNE bo magic bios twierdzi ze ma najnowszy bios a ja twierdze ze sie myli :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Poradzcie chociaz gdzie szukac problemu? BIOS/Winda? I jeszcze jeden...po zainstalowaniu starow nForce2 nie mam w windzie "nForce control panel" ,wiec nie moge ustawic dzwieku :cry: :?: Ta opcja dotyczy tylko 8RDA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 "]No to samo u mnie ,mam audigy z firewire i z 10 lanow w domu to na cholere wiecej :P.Tak BTW ludzie jakie macie rewizje ?Mi sie trafile 1.1 i niewiem czy to ok czy raczej padaczkowo. OK! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 juz kiedys pisalem roznice miedzy 8rda a 8rda+ bylo tego troche :) no niestety kupujacy 8rda dali sie wg mnie wpuscic w maliny bo stracili duzo wiecej niz zaoszczedzili a ja np kupilem mojego 8rda+ za 525 zl czyli prawie w cenie 8rda :P co do panelu dzwiekowego to na 8rda kto wie moze go w ogole nie ma bo dzwiek niestety tylko 2 kanalowy i bez wspomagania sprzetowego czyli APU :/ ja mam rev. 1.0 i nie narzekam:) tez mialem goola na poczatku czy nie lepsza rev .1 .1 ale rev. 1.1 podobno zasadniczo nic nie wnosi nowego. Pytalem sie Vegity ktory mial w lapkach obie rewizje i np najwazniejsza wada plyty nadal jest , czyli nagrzewajacy sie southbridge nadal sie grzeje jak sie grzal. co do problemow - to mialem z updatem bios pod dosem - na fabrycznym BIOS nie moglem za cholere zrobic updateu :-/ ale wykonalem update pod windowsem programem win flash z plytki CD ze sterami i poszlo OK:) teraz updateowalem BIOS do najnowszej wesji z 17 stycznia za pomoca EZ Flash czyli ALT+F2 po restarcie i update wykonal sie szybko i sprawnie bez jakichkolwiek bledow:) co do sterow to najnowsze o ile mi wiadomo sa na stronie www.leadtek.com szukac mobo na nForce2:) najnowsze BIOSy(8RDA i 8RDA+) tutaj: wersja 3117 http://www.epox.org/bios/#biosimagefiles u mnie dzialaja b.dobrze:) aczkolwiek podobno niektorzy po zainstalowaniu troche niedopracowanego drivera SMBUS(instalator sie pyta czy go zainstalowac) to niektorym komp chodzi jak 486 - mnie jednak to szczesliwie ominelo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Limerro w moim przypadku to byl woz albo przewoz,czekalem jush jakis czas czy beda w pronoxie z plusem i niebylo :(, a znajomy w sklepie mowi do mnie ze mushe dzis albo strace na tym pol banki bo jutro ma nowa dostawe asusow w nowej cenie.To wzialem bez +,a i tak mi by byla potrzebna + tylko chyba do lepshej ceny ew. sprzedania, audigy+firewire mam ,sieciowek tesh nie brakuje,a onboardy zawshe wylaczam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 a ja am do was takie pytanie mam plyte bez plusa i mam do tego 256 400 seitec pamiatki powinny chodzic na takiej cestotliwosci ale co ciekawe nawet na 166 windows sie nie che zaisntalowac czemu ?????? juz nawet nie mowie ze na 200 swoja droga moze niech mi ktos powie moze, bo ja teraz w zwiazku z kyro nie moge sprawdzic czy ta plyta moze chodzic na 200 FSB przy standardowym PCI ?????/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 DJ, mialem SEITECi 333 na Asusie jeshcze A7V8X ,i na ZADNEJ czestotliwosci NIEBYLY stabilne :/ ,takie pamiatki u niektorych dzialaja u innych nie.Sprobuj podniesc im zasilanie i obnizyc timingi plus ram na 133-166.Mi ogolnie pomogla wymiana na kingstona ;]. I tak ta plyta moze chodzic przy kazdym FSB i masz zawshe 33mhz pci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 no właśnie mi chodziło tylko o to czy ta plyta potrafi pracowac w trybie 22 MHz przy 33 PCI bo ja nie twierdzilem ze pamieci powinny byc, oki zakladalem ze moga sie krzanic ale poprostu nie mialem jak tego sprawdzic ale dzieki za informacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 hehehhe te Epoxsy na nforce musza byc zajebiste ... wszyscy sie na nie z forum niedlugo przesiądą ;))))) i dobrze .... PS. nie ma tu kogos kto sie z EP-8K3A+ przesiadł ... bo chce kupic ... ale trudno mi znalezc ta plytke ... nawet nie chodzi o to ze drogo ... tylko ni ma ;(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Ja mam.. Ile oferujesz to moze zmienie sobie na 8RDA+ :) Jakby co to na priv. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Ja mam EPoX'a 8K3A co go na 8RDA+ mieniam teraz... jeno nie do sprzedania :/ Bo idzie do kompa mojego starego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 A za ile ojcu opchniesz? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 A za ile ojcu opchniesz? :lol:No za EPoX'a 8RDA+ i 2x 256MB DDR333 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...