vivi Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 siema zauwazylem ostatnio spowolnienie w dzialaniu kompa, jak sie okazalo win przestawil mi dysk na tryb PIO - jako, ze nie moglem wymusic mu DMA (bo opcja nazywa sie 'uzyj DMA jesli dostepne' wiec nic to nie dawalo) odinstalowalem 'Glowny Kanał IDE' w nadziei, ze po ponownym uruchomieniu reinstaluje sie i zaskoczy...ale teraz winzgroza w ogole nie chce zainstalowac sterownika, mowiac, ze nie pasuje czy jest jakis sposob na zainstalowanie go, oprocz reinstalacji systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Spróbuj odinstalowac caly kontrolerIDE. Jak nie działa, spróbuj z panelu sterowani dodac sprzet, moze sam znajdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivi Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) Spróbuj odinstalowac caly kontrolerIDE. Jak nie działa, spróbuj z panelu sterowani dodac sprzet, moze sam znajdzie. straciłem pomocniczy i niestety nic nie pomogło, a gdy każe mu wyszukać odpowiedni sterownik automatycznie wyskakuje to: Edytowane 19 Maja 2006 przez vivi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Jezeli to jest ta płyta z podpisu sciągni sobiete sterowniki http://www.sis.com/download/agreement.php?id=155792 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivi Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) Jezeli to jest ta płyta z podpisu sciągni sobiete sterowniki http://www.sis.com/download/agreement.php?id=155792 teraz to wyglada tak: Kanały nadal się nie instalują, gdy wymuszam dla nich sterowniki (odnajduje ręcznie, są dwa, o numerku 13 i 18) to jeden z kanałów nawet je przyswaja i działa, dopóki nie zrobie restartu - wtedy podczas ładowania win nastepuje restart i tak w kolko az wybiore "ostatnia dzialajaca konfiguracja" co ciekawe - wg. programu dolaczonego do driverow wszystkie urzadzenia dzialaja w trybach UDMA czy nie obedzie bez reinstalki ? :sad: Edytowane 19 Maja 2006 przez vivi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Mozesz sprobowac opcji naprawy sysemu z płyty instalacyjnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivi Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Probowałem znaleźć obejścia bo nie mam przy sobie płyty z WinXP, jak odzyskam to zreinstaluje system. Mimo wszystko dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały7 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Nie wiem czy pomoże, ale wyłącz wszystkie napędy (najlepiej z płyty głównej) włącz kompa, sprawdź czy masz owe kontrolery zainstalowane, potem podłącz wszystko tak jak wcześniej i powinno działać. Mi to kiedyś pomogło. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...