andriu Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 CTX-em sie jeszcze nigdy nie bawiłem, więc nie moge porównać, moge tylko powiedzieć że oba są NAPRAWDE płaskie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy_diamond Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 CTX-em sie jeszcze nigdy nie bawiłem, więc nie moge porównać, moge tylko powiedzieć że oba są NAPRAWDE płaskie Znowu piszesz prawdę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 a co ? może nie są płaskie, i dlaczego "znowu" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy_diamond Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 a co ? może nie są płaskie, i dlaczego "znowu" ? Poprostu źle mnie zrozumiałeś, pisałem że się z Tobą zgadzam, a odpowiadałeś po raz drugi na moją wiadomość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 rozsądzę was :lol: : w waszych monitorach są DOKŁADNIE TE SAME kineskopy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 dzięki o sprawiedliwy :) o tym to i ja wiedziałem, ale mogą się różnić np. innymi podzespołami, te kineskopy też nie muszą być dokładnie takie same (np. typ czy no nie wiem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 posiadam, jestem bardzo zadowolony; cena to okolo 980PLN (wywindowana przez glosniki 2x5W - moim zdaniem zbedne); b.b. ladny; LG FLATRON 776FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Wracając do tego Eizo. Wiem że monitory tej firmu uzyskują swoje prawdiłowe parametry już po 15 min pracy a większość innych po 1 godzinie. Do tego warto dodać że Eizo montuje tylko te kineskopy Sony które nie mają rzadnych błedów w geomerti. Nie chce jednak przez to mówić że cała reszta to monitory do bani , sam mam samsunga 957df bo po prostu nie miałem kasy na coś lepszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Wracając do tego Eizo. Wiem że monitory tej firmu uzyskują swoje prawdiłowe parametry już po 15 min pracy a większość innych po 1 godzinie. Do tego warto dodać że Eizo montuje tylko te kineskopy Sony które nie mają rzadnych błedów w geomerti. Nie chce jednak przez to mówić że cała reszta to monitory do bani , sam mam samsunga 957df bo po prostu nie miałem kasy na coś lepszego. no właśnie - stosunek cena/możliwości rulzz. zadam ci pytanie - zgazdam się, że kineskop wyselekcjonowany w eizo bedzie lepszy o np g220 lub ctx711fl; ale czy ta różnica, patrząc np po nas forumowiczach, czyli zwykłych userach, będzie warta extra 500zł? imo - za tą kasę qpiłbym drugi monitor z dolnej półki i jechał na dwóch (na drugim ikonki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 No i tu masz rację , bo te 500 zł to nie w kij dmuchał. Można za tę kase kupić np: bardzo porządną obudowe albo ja Ty mówisz drugi monitor. Ale z drugiej strony minitora nie zmienia się co rok lub dwa lata , a co jakieś sześć albo i jescze więcej. Dlatego czasami warto dołożyc te ileś set złotych i cieszyc się tym co w monitorach najlepsze. Nie mniej jednak wszystko zależy od kupującego a dokładniej od jego budżetu.....i tak już zawsze będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Wracając do tego Eizo. Wiem że monitory tej firmu uzyskują swoje prawdiłowe parametry już po 15 min pracy a większość innych po 1 godzinie. Do tego warto dodać że Eizo montuje tylko te kineskopy Sony które nie mają rzadnych błedów w geomerti. Nie chce jednak przez to mówić że cała reszta to monitory do bani , sam mam samsunga 957df bo po prostu nie miałem kasy na coś lepszego. Jestem szczęślwym posiadaczem Eizo T57S jak by ktoś nie wiedział to jest na Trinitronie. Ten model ma już koło 5 lat ale obraz jest ostry i soczysty w połączeniu z Kyro II mało sie nie spóściłem na klawiature. Teraz z kolorami nie jest tak dobrze, no cóż nVidia nie jest w tym dobra. Kupiłem go 1.5roku temu za 500zł jak ktoś ma okazje kupić Eizo na trinitronie niech sie nie wacha. Podobno bezawaryjne monitory. Póki co sie wsztsko zgadza. Miałem możliwość kupić Eizo na trinitronie 21" za około 900zł ale nie kupiłem bo nie miałem kasy. SHIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Ja mam NEC FE791 SB i uwazam ze jest to jeden z lepszych monitorow jakie testowalem Zastanawialem sie nad Samsungiem 757 ale wszystko jest dobrze ale... mysle ze wiecie ze on nie jest idealnie plaski wiem ze wszystkie nie sa extra plaskie ale samsungi maja nalane szklo po roach i to wszystko potem testowalem LG i jak mnie oczy zaczely piec po okolo godzienie siedzenia to sobie darowalem ten sprzet jeszcze mialem sony od kolegi i tez powiem dobry tylko cena nie ta wybralem neca i jestem happy polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Ile ten Twoj NEC wyciska Hz w 1024x768?? da rade wiecej niz 100? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 z firmowej strony neca FE791SB: Dopuszczalne rozdzielczości 640 x 480 @ 60 - 160 Hz 800 x 600 @ 50 - 152 Hz 832 x 624 @ 50 - 144 Hz 1024 x 768 @ 50 - 119 Hz 1152 x 870 @ 50 - 104 Hz 1280 x 1024 @ 50 - 89 Hz 1600 x 1200 @ 50 - 76 Hz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...