Panmc Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Witam, muszę wymienić bateryjke od pamieci cmos w starym laptopie IBM Thinkpad 600 i czy mogę zastapić ja taką od płyty głównej od PC? Edytowane 20 Maja 2006 przez Panmc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Możesz. Będzie trochę więlksza ale to nie problem. O ile sie nie myle to w tym modelu bateryjka jest wyciągnięta na kabelku poza MOBO i musisz odczepić ja, nastepnie oderwać starą, potem podłączasz nową (nie pomyl biegunów!) zawijasz taśmą czy jakkolwiek zabezpieczasz i spowrotem do kompika. Na 99% się zmieści. U mnie zawsze się mieściła. Większa bateria - trzyma dłużej - same korzyści. No i oczywiście cena i dostępnośc. Oryginalne kosztują 22Euro (tak serwis IBMa w Warszawie mi odpowiedział). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...