Skocz do zawartości
Arczi

Dziwny Problem Z Kingstonami 512

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka @ll. Mam pamieci Kingston 2x512DDRAM 400Mhz, 2.5-3-3-8. Na takich timingach pamieci chodzą ok, ale kiedy zmienie samo CL na 2.0 to przy uruchomieniu pisze ze prosze zmienic ustawienia BIOS'u czy cos w tym stylu. Sprawdzalem na jakich pamieciach mam te kingstony: wyjąłem i na tych czarnych prostąkącikach :P(nie wiem jak to sie nazywa) pisalo Kingston (wiec chyba dobre nie?). Wiecie czemu pamieci nie chca mi sie na tym CL 2,0 uruchomic? przeciez to nie jest zadne extreme o/c. :) Z gory dzieki i pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka @ll. Mam pamieci Kingston 2x512DDRAM 400Mhz, 2.5-3-3-8. Na takich timingach pamieci chodzą ok, ale kiedy zmienie samo CL na 2.0 to przy uruchomieniu pisze ze prosze zmienic ustawienia BIOS'u czy cos w tym stylu.

Przepraszam, nie mogę się powstrzymać... :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom:

Nie ma to jak dobry tekst na poprawienie humoru wieczorem :D

A na poważnie - większość pamięci NIE pójdzie na CL2 przy DDR400... (mówię tu wszelkich Value)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja moje kingstony na kostkach infineona z cl 2,5 puscilem na cl2 na 483mhz ale czasem gry sie wywalaly ale na cl2.5 485mhz chodza bezblednie i testy przeszly tez ok, na v2,6. kingston rzadzi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem Geil Value i okazało się że są na D43 :) więc myśle że się opłacało, co do pytania, to mógłbyś troche poczytać o pamieciach i nie zadawac takich pytań :? bo nietrudno zanaleźć odpowiedź

Edytowane przez surix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi