Arczi Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Siemka @ll. Mam pamieci Kingston 2x512DDRAM 400Mhz, 2.5-3-3-8. Na takich timingach pamieci chodzą ok, ale kiedy zmienie samo CL na 2.0 to przy uruchomieniu pisze ze prosze zmienic ustawienia BIOS'u czy cos w tym stylu. Sprawdzalem na jakich pamieciach mam te kingstony: wyjąłem i na tych czarnych prostąkącikach :P(nie wiem jak to sie nazywa) pisalo Kingston (wiec chyba dobre nie?). Wiecie czemu pamieci nie chca mi sie na tym CL 2,0 uruchomic? przeciez to nie jest zadne extreme o/c. :) Z gory dzieki i pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 :) poprostu masz za slabe kosci na cl2.0 i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Tylko po jakiego grzyba chcesz tak koniecznie puszczać je na CL2 ?? 1% wydajności - tyle zyskasz. Poza tym obniżenie CL o 0,5 to jest dość znaczne OC (coś jak 333@400). Edytowane 20 Maja 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Siemka @ll. Mam pamieci Kingston 2x512DDRAM 400Mhz, 2.5-3-3-8. Na takich timingach pamieci chodzą ok, ale kiedy zmienie samo CL na 2.0 to przy uruchomieniu pisze ze prosze zmienic ustawienia BIOS'u czy cos w tym stylu.Przepraszam, nie mogę się powstrzymać... :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: Nie ma to jak dobry tekst na poprawienie humoru wieczorem :D A na poważnie - większość pamięci NIE pójdzie na CL2 przy DDR400... (mówię tu wszelkich Value) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Ja mam pamieci ustawione na 166(333) ale HTT mam na 255, wiec pamieci dzialaja na 208(416). Edytowane 21 Maja 2006 przez Arczimodo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Daj zdjęcie pamięci to powiem Ci, czy one powinny działać na CL2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Ale jeśli chodzi o zdjęcie pamięci jak rozkręcę obudowe, to niestety nie da rady, bo nie mam cyfrówki jeszcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 ja mam kingstona 512mb 400ddr clk3. teraz chodzi bez problemów na 435 Mhz i clk 2,5 1t. niestety powyżej częstotliwości 440 pamięć wywala błędy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitton Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Ja moje kingstony na kostkach infineona z cl 2,5 puscilem na cl2 na 483mhz ale czasem gry sie wywalaly ale na cl2.5 485mhz chodza bezblednie i testy przeszly tez ok, na v2,6. kingston rzadzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Kupiłem Geil Value i okazało się że są na D43 :) więc myśle że się opłacało, co do pytania, to mógłbyś troche poczytać o pamieciach i nie zadawac takich pytań :? bo nietrudno zanaleźć odpowiedź Edytowane 7 Czerwca 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...