zajaczek Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Witam zalozylem dzisiaj Freezer 64 Pro ktory wieje na tyl obudowy (tz. zamienilem strony zapinki zeby wiatrak nie bylo od strony DVD.. )gdzie zamontowany jest THERMALTAKE Thunderblade 9cm ktory wyciaga powietrze i co stwierdzam ze w sumie nic sie nie zmienilo od boxowskiego wentyla. pasta to ceramique.. teraz powiedzcie co jest nie tak.. troche mnie to denerwuje temp IDE-35stopni stres-47-48 athlon 3200+ na boxie mialem to samo tylko w stresie 51-52 co jest nie tak wydalem ponad 100zl i nic nie widze roznicy tylko tyle ze jest ciszej?? gdy wylacze THERMALTAKE to temp jest taka sama.. bez zmian.. POMOCY:(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Witam zalozylem dzisiaj Freezer 64 Pro ktory wieje na tyl obudowy (tz. zamienilem strony zapinki zeby wiatrak nie bylo od strony DVD.. )gdzie zamontowany jest THERMALTAKE Thunderblade 9cm ktory wyciaga powietrze i co stwierdzam ze w sumie nic sie nie zmienilo od boxowskiego wentyla. pasta to ceramique.. teraz powiedzcie co jest nie tak.. troche mnie to denerwuje temp IDE-35stopni stres-47-48 athlon 3200+ na boxie mialem to samo tylko w stresie 51-52 co jest nie tak wydalem ponad 100zl i nic nie widze roznicy tylko tyle ze jest ciszej?? gdy wylacze THERMALTAKE to temp jest taka sama.. bez zmian.. POMOCY:(( jest topic o fryzjerku jakbys ie zauważył :mur: zmień paste na AS5 i musisz mieć dobrą cyrkulacje powietrza w budzie :) minimum wiatrak przod/tył Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajaczek Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) buda jest otwarta.. no i jest wentyl z tylu ktory wyciaga.. cos tu nie gra prawda? moze dalem zamalo pasty ziarenko ryrzu.... na sam srodek.. Edytowane 20 Maja 2006 przez zajaczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Tak, jakby źle przylegał, albo czapka krzywa.. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) buda jest otwarta.. no i jest wentyl z tylu ktory wyciaga.. cos tu nie gra prawda? moze dalem zamalo pasty ziarenko ryrzu.... na sam srodek..nie daje sie tak :) wiem ze tak piszą na stronkach ale to w.g mnie pic na wode :) rozsmarowywujesz dokładnie paste na podstawce fryzjerka (np karta kredytową / telefoniczną itp) cienka warstwe i nakładasz na proca pionowo w dół :) i to tyle :) Edytowane 20 Maja 2006 przez Chemik16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajaczek Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 to co mam z tym zrobic??:( teraz mam 35 stopni komp chodzi od jakis 3h.. ale jak zaczne go stresowac to 47-48.:( masakra.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Sprawdz paluchem czy naprawde ma te 50C.powinnien byc baardzo cieply, bo jak kest chłodny to musiałes zrobic jakis błąd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 IDE-35stopni stres-47-48 nie jest wcale źle - w,g mnie to kwestia rozlożenia pasty :wink: ja mam teraz 33* idle i 44* stress :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Poza tym gdzie ty fryzjera za ponad 100 zl kupiles ? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajaczek Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Frezer 79zl wiatrak 35zl pasta 12zl.. jutro rozsmaruje paste na cala podstawke i wtedy zoabcze bo narazie jestem podlamany..:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 ziarenko to sie kładzie na bartona :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Frezer 79zl wiatrak 35zl pasta 12zl.. jutro rozsmaruje paste na cala podstawke i wtedy zoabcze bo narazie jestem podlamany..:(ale nie spodziewaj sie ze ci spadnie ponizej 40* :wink: stress Edytowane 20 Maja 2006 przez Chemik16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 ziarenko to sie kładzie na bartona :lol2: Jak juz to na odwrót. Na procki z IHSem kładzie się ziarenko ryzu a na bartona i inne z gołym rdzeniem rozsmarowuje się po powierzchni rdzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=119544 (Wszystko O Arctic Freezer 4, 7, 64 I 64 Pro ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...