mateuszgreloch Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Mój komputer chodzi bardzo wolno pomimo formata, przywróceniu default ustawień w biosie itp. Sprawdzałem napięcia i wyszło mi coś takiego Czy 2.93 V na linii +3.3 V może powodować spadek wydajności kompa? Jeżeli tak to w grę wchodzi tylko wymiana zasilacza? Edytowane 20 Maja 2006 przez mateuszgreloch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Napiecia sie mierzy MIERNIKIEM,.... klik Moze masz procka obciazonego?? Sprawdz ramy w innych slotach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Miernik w łapsko i dopiero mierzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Jaki masz sprzęt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszgreloch Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Celeron D 320 [2.4], ASUS P4P800SE, 2x512 Twinmos CL2.5, Radeon 9550XT, Zasilacz Hiper HPU-3S350 350W. Od razu powiecie że proc słaby, jednak mam kilku znajomych którzy mają jeszcze słabsze procki a ich kompy chodzą o niebo lepiej od mojego. Edytowane 20 Maja 2006 przez mateuszgreloch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Jezu taz ten dysk to ci płonie w kompie :blink: . Wex zrób coś z tym bo ci tak długo nie pociągnie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszgreloch Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Coś tzn co. Słyszałem że te HDD się tak grzeją. [Maxtor 160GB 8MB cache 7200RPM] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Coś tzn co. Słyszałem że te HDD się tak grzeją. [Maxtor 160GB 8MB cache 7200RPM] Zainstaluj jakiświatrak żeby na niego dmuchał. Mam taki sam dysk i otwartą obudowe i dmucha na niego wiatrak i max temperatura to 27C :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszgreloch Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Postanowiłem że kupię Tagana TG380-U01 380W. W przyszłości kupię chłodzenie HDD i radiatorki na RAM. Dziękuję wszystkim którzy się tutaj wypowiadali za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Problem w tym, że nie wiesz, czy zasilacz jest temu winny. Ten dysk faktycznie już prawie płonie, ja bym zainwestował w wiatraczek dla niego i mierniik do sprawdzenia napięć, niż od razu rzucać się na tagana, widocznie nie liczysz się z kasą :| nie mi to oceniać Edytowane 21 Maja 2006 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszgreloch Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Wentyl dmuchający na HDD to wydatek 50-100 zł a zasilacz i tak kiedyś musiałbym zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Polecałbym najpierw się zorientowac w cenach. KLIK jeden z lepszych wentylatorów 80mm, akurat do dysku, większy jest niepotrzebny. Zreszta zrób jak uważasz za słuszne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszgreloch Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Ten wentyl ma wdmuchiwać powietrze wprost na HDD czy też odciągać ciepłe powietrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Wdmuchiwać zimne z zewnątrz obudowy. Inaczej byłoby IMO mniej wydajniej. Sam mam w obudowie jeden wentyl 12cm z tyłu obudowy, on wyciąga ciepłe powietrze, ale tak mocno, że z przodu obudowy czuje podmuch zasysanego, co schładza dysk, ma 32st po kilkunastu godzinach pracy. Jeśli nie chcesz zamęczyć swojego dysku pomyśl nad wentylatorem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...