Skocz do zawartości
mateuszgreloch

Spadek Wydajności

Rekomendowane odpowiedzi

Mój komputer chodzi bardzo wolno pomimo formata, przywróceniu default ustawień w biosie itp.

Sprawdzałem napięcia i wyszło mi coś takiego

post-106858-1148160427_thumb.jpg

Czy 2.93 V na linii +3.3 V może powodować spadek wydajności kompa?

Jeżeli tak to w grę wchodzi tylko wymiana zasilacza?

Edytowane przez mateuszgreloch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celeron D 320 [2.4], ASUS P4P800SE, 2x512 Twinmos CL2.5, Radeon 9550XT, Zasilacz Hiper HPU-3S350 350W.

Od razu powiecie że proc słaby, jednak mam kilku znajomych którzy mają jeszcze słabsze procki a ich kompy chodzą o niebo lepiej od mojego.

Edytowane przez mateuszgreloch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś tzn co. Słyszałem że te HDD się tak grzeją. [Maxtor 160GB 8MB cache 7200RPM]

Zainstaluj jakiświatrak żeby na niego dmuchał. Mam taki sam dysk i otwartą obudowe i dmucha na niego wiatrak i max temperatura to 27C :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że nie wiesz, czy zasilacz jest temu winny. Ten dysk faktycznie już prawie płonie, ja bym zainwestował w wiatraczek dla niego i mierniik do sprawdzenia napięć, niż od razu rzucać się na tagana, widocznie nie liczysz się z kasą :| nie mi to oceniać

Edytowane przez danrok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wdmuchiwać zimne z zewnątrz obudowy. Inaczej byłoby IMO mniej wydajniej. Sam mam w obudowie jeden wentyl 12cm z tyłu obudowy, on wyciąga ciepłe powietrze, ale tak mocno, że z przodu obudowy czuje podmuch zasysanego, co schładza dysk, ma 32st po kilkunastu godzinach pracy. Jeśli nie chcesz zamęczyć swojego dysku pomyśl nad wentylatorem.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi