piotres Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Siema Mozecie mi powiedziec czym i jak wyciagacie kosc biosu z gniazda, podczas hotflasha i przed nim ?? Tak zeby nie zostawic zadnych sladow na gniezdzie biosu :-P I mozecie mi opisac jeszcze procedure hot flasha na DFI nf4 ?? pozdro dzieki wielkie piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=197606 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 szczypczyki jakieś małe by sie przydały... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 koszt ok 20zl na nf7 spisywaly sie calkiem niezle pewnie mozna tez dostac bardziej profesjonalne bo przy tych czasami kostke mozna uszkodzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Przeciez ja dostalem takie wlasnie szczypczyki razem z DFI NF4-D :lol: ..sprawdzalem tak delikatnie to nie wchodza w gnizado biosu ...chyba raczej sprobuje z nitka pod koscia :-)) Zaraz powalcze, oby nic nie zwalic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 ja tam nie wiem, używałem takiego małego śrubokręta płaskiego (taki komplecik za 9,99 w hipermarketach) o grubości gdzieś ok. 2mm - pasował idealnie, wystarczyło wsadzić z boku i lekko podważyć. robiłem to z 30 razy i nigdy nic sie nie uszkodziło :D pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Przeciez ja dostalem takie wlasnie szczypczyki razem z DFI NF4-D :lol: ..sprawdzalem tak delikatnie to nie wchodza w gnizado biosu ...chyba raczej sprobuje z nitka pod koscia :-)) Zaraz powalcze, oby nic nie zwalic :D no ale i tak za pierwszym razem musisz to czyms wyciagnac zeby podlozyc nic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Tutaj jest caly art o metodzie hot flash, moze sie przydac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 ja wyciagalem igłą...za 3 razem blaszka metalowa sie wygiela wiec nie polecam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Udalo sie :) ...te szczypce to sa dobre, ale chyba tylko wtedy jak podlozyly ich konce pod kostke biosu przed wlozeniem jej i potem mozemy ja ew. latwo wyjac ...nie polecam pchac ich w gniazdo na sile ...bo mozna tylko uszkodzic socket biosu .. Ja sobie poradzilem igla i nitka pod koscia :-P pozdrowki Dzieki piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Ja w sobotę robiłem HotFlasha beta biosu od DFI. Taki bios udostępnili, że płyta na nim zamiera! :) Do wyciągania kostki użyłem ołówka i Super Glue. Górną część ołówka dokleiłem do kostki i po kilku sekundach spokojnie ją wyciągnąłem. To samo zrobiłem na kostce Epoxa. Takie rozwiązanie ma bardzo dużą zaletę. Idealnie wkłada się kostkę w podstawkę. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Ja w sobotę robiłem HotFlasha beta biosu od DFI. Taki bios udostępnili, że płyta na nim zamiera! :) Do wyciągania kostki użyłem ołówka i Super Glue. Górną część ołówka dokleiłem do kostki i po kilku sekundach spokojnie ją wyciągnąłem. To samo zrobiłem na kostce Epoxa. Takie rozwiązanie ma bardzo dużą zaletę. Idealnie wkłada się kostkę w podstawkę. :D Hym na najnowszej becie starczy długi C-CMOS aby modo wstała, no przynajmniej w większości wypadków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Wstać to ona wstała ale robił się freez na logo Infinity i tak już wszystko zostawało. Nawet wyciąganie na noc baterii nie pomogło. Komp się uruchamiał do logo Infinity i nic więcej nie szło zrobić. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...