Skocz do zawartości
piotres

Wyciaganie Kosci Biosu I Hot Flash

Rekomendowane odpowiedzi

Siema

Mozecie mi powiedziec czym i jak wyciagacie kosc biosu z gniazda, podczas hotflasha i przed nim ?? Tak zeby nie zostawic zadnych sladow na gniezdzie biosu :-P

I mozecie mi opisac jeszcze procedure hot flasha na DFI nf4 ??

pozdro

dzieki wielkie

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez ja dostalem takie wlasnie szczypczyki razem z DFI NF4-D :lol: ..sprawdzalem tak delikatnie to nie wchodza w gnizado biosu ...chyba raczej sprobuje z nitka pod koscia :-))

Zaraz powalcze, oby nic nie zwalic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam nie wiem, używałem takiego małego śrubokręta płaskiego (taki komplecik za 9,99 w hipermarketach) o grubości gdzieś ok. 2mm - pasował idealnie, wystarczyło wsadzić z boku i lekko podważyć. robiłem to z 30 razy i nigdy nic sie nie uszkodziło :D

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez ja dostalem takie wlasnie szczypczyki razem z DFI NF4-D :lol: ..sprawdzalem tak delikatnie to nie wchodza w gnizado biosu ...chyba raczej sprobuje z nitka pod koscia :-))

Zaraz powalcze, oby nic nie zwalic :D

no ale i tak za pierwszym razem musisz to czyms wyciagnac zeby podlozyc nic ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udalo sie :) ...te szczypce to sa dobre, ale chyba tylko wtedy jak podlozyly ich konce pod kostke biosu przed wlozeniem jej i potem mozemy ja ew. latwo wyjac ...nie polecam pchac ich w gniazdo na sile ...bo mozna tylko uszkodzic socket biosu ..

Ja sobie poradzilem igla i nitka pod koscia :-P

pozdrowki

Dzieki

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sobotę robiłem HotFlasha beta biosu od DFI. Taki bios udostępnili, że płyta na nim zamiera! :) Do wyciągania kostki użyłem ołówka i Super Glue. Górną część ołówka dokleiłem do kostki i po kilku sekundach spokojnie ją wyciągnąłem. To samo zrobiłem na kostce Epoxa. Takie rozwiązanie ma bardzo dużą zaletę. Idealnie wkłada się kostkę w podstawkę. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sobotę robiłem HotFlasha beta biosu od DFI. Taki bios udostępnili, że płyta na nim zamiera! :) Do wyciągania kostki użyłem ołówka i Super Glue. Górną część ołówka dokleiłem do kostki i po kilku sekundach spokojnie ją wyciągnąłem. To samo zrobiłem na kostce Epoxa. Takie rozwiązanie ma bardzo dużą zaletę. Idealnie wkłada się kostkę w podstawkę. :D

Hym na najnowszej becie starczy długi C-CMOS aby modo wstała, no przynajmniej w większości wypadków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi