Skocz do zawartości
Spinacz

Zgubiony Dowod Rejestracyjny.

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś zgubiłem dowód rejestracyjny samochodu na gieldzie w Gliwicach... sam nie wiem jak to sie stalo no ale coz :( Wiecie może jak to bedzie z wyrobieniem nowego dowodu? Mam wlasnie stare, czarne blachy i moze nie bede musial kupowac nowych? tak samo przeglad i OC. Musze od nowa robic i placic za przeglad? W sumie auto zarejestrowane jest na mojego ojca i brata (brat jako wspolwlasciciel) - to oznacza ze za wszystkim musi chodzic moj ojciec, a niemoze np moj brat? Pomozcie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OC będziesz musiał wykupić jeszcze raz np. w PZU nie prowadzą rejestru ubezpieczeń.

Przegląd tu trudno powiedzieć, jeśli masz znajomego diagnostę to przybije ci pieczątkę i wpisze datę. Inaczej będziesz musiał zrobić jeszcze raz.

Zakładam, że zgłosiłeś zaginięcie dowodu na policję, ktoś może z niego zrobić nieciekawy użytek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Był temat o zaginięciu tablic, mogłeś go odszukać i tam napisać... Ja proponuje iść na policje a potem do urzędu. Nie obędzie sie bez nowych tablic, oc i przeglądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu sie mylis fipciu. Przy wtorniku dowodu rejestracyjnego ( zniszenie, zagubienie, brak nowych rubryk pod pieczatke przegladu ) nie ma koniecznosci wymiany tablic na euro. Wlasciciel z dowodem osobistym i chyba karta pojazdu ( nie jestem pewny do konca ;] ) idzie do urzedu, zostawia kolo 60 zeta i po 3 tygodniach jazdy na czasowym pozwoleniu ( miekki dowod ) dostaje wlasciwy dowod rejestracyjny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze nie zgubiles..a ktos Cie po prostu okradl? Tak czy siak trza to natychmiast bylo na policje zglosic :/

Dziś zgubiłem dowód rejestracyjny samochodu na gieldzie w Gliwicach... sam nie wiem jak to sie stalo no ale coz :( Wiecie może jak to bedzie z wyrobieniem nowego dowodu? Mam wlasnie stare, czarne blachy i moze nie bede musial kupowac nowych? tak samo przeglad i OC. Musze od nowa robic i placic za przeglad? W sumie auto zarejestrowane jest na mojego ojca i brata (brat jako wspolwlasciciel) - to oznacza ze za wszystkim musi chodzic moj ojciec, a niemoze np moj brat? Pomozcie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz EOT. W poniedzialek zadzwonili do mnie ze sklepu (bo mieli stoisko na gieldzie), ze znalezli papiery. Najlepsze bylo to ze jestem z Chrzanowa, wczoraj pojechałem do Gliwic po papiery ( jakieś 5h jazdy w obie strony) i powiedzieli mi ze wyslali poleconym:| No ale zostawilem im chociaz browary za znalezne i wrocilem do domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz EOT. W poniedzialek zadzwonili do mnie ze sklepu (bo mieli stoisko na gieldzie), ze znalezli papiery. Najlepsze bylo to ze jestem z Chrzanowa, wczoraj pojechałem do Gliwic po papiery ( jakieś 5h jazdy w obie strony) i powiedzieli mi ze wyslali poleconym:| No ale zostawilem im chociaz browary za znalezne i wrocilem do domu.

No właśnie. Trzeba patrzeć z pozytywnej strony. Nie ze straciłeś 5h i zupe do auta, ale wlasnie to ile zaoszczedziłeś i to, ze chłopaki wiedzą że oplaca się oddawać znalezione ;)

Gratuluje pomyslnego zakonczenia sprawy ;)

close pls ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi