Prog Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Dobra przemyślana praca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebulus Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Dzięki za wszystkie opinie! Cena, którą podałem zawiera w sobie koszty WC, poza tym faktycznie sporo wyszlo za plexi i za malowanie (kilka puszek podkładu + kilka puszek farby, którą malowałem środek + farbki citadel miniatures do pomalowania zewnętrznej strony, co prawda zostało mi kilkanaście farbek z czasów kiedy malowałem figurki do WFB, ale i tak musiałem sporo dokupić) Filtr powietrza sprawuje się bardzo dobrze, mam go od kilku lat, plastikowa ramka z gąbeczką w środku, łatwy w czyszczeniu. Odnośnie DVD i GateWatch - pierwotnym założeniem było zamaskowanie napędu, jednak w czasie pracy nad budą miałem "kilka chwil zwątpienia" :) , nawet w fazie kiedy mod był ukończony w 70% przydarzyło się kilka dni, w ciagu których zastanawiałem się czy jest sens go kontynuować. Po prostu kilka miesięcy pracy przy użyciu prymitywnych narzędzi dało o sobie znać. I właśnie wtedy podjąłem decyzję żeby nie maskować napędu (w pewnym momencie zdałem sobie też sprawę, jakie koszty pochłonie cała inwestycja, więc chciałem chociażby "zminimalizować" je nie tracąc gwarancji na napęd, bo raczej opcja otwierania/zamykania czytnika z poziomu windowsa jest po prostu niepraktyczna). A GateWatch mi się spodobał kiedy go zobaczyłem pierwszy raz, bo był w sumie czymś niespotykanym jeśli chodzi o wygląd, więc od początku zakładalem że wmontuje go do budy. Zresztą z tego co widać Aerocool wypuszcza co jakiś czas nowe panele wzorowane na gatewatchu, co prawda średnio udane, ale pewnie za 2 lata wypuszczą model w miarę dopracowany, wtedy bez większych komplikacji będę mógł wymienić gatewatch'a na nowszy model :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 http://www.allegro.pl/show_user_auctions.p...d=99112&gr_id=2 widze że cos sprzedajesz :> fajny ten rezerwuar.. gdybym mial kaske teraz to bym bral bez wachania :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zajefajny modzik, ale wc bardziej mi sie spodobało :) ale najbardziej się ceni chęci i włożoną pracę. Współczuje jeśli musiałbyś mobo wyciągnąc, bo samo założenie wc to pewnie kilka dni ;) Czym kleiłeś bloczki do mosfetów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebulus Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 -->05_03_1992 Tak, rezerwuarek z poprzedniej "wersji". Niestety zmienilem srednice wezy, wiec teraz wiem ze totalnie mi sie juz nie przyda :( -->Pc juice Wyjecie mobo to faktycznie wyzwanie, na szczescie nie robie tego zbyt czesto ;) bloczki przyklejone sa do radiatorow klejem termoprzewodzacym. Niestety dfi ma radiatory na mosfetach wlutowane w plyte, o czym dowiedzialem sie dopiero przy skladaniu calosci :/ Nie chcac tracic gwarancji wybralem na razie takie rozwiazanie, moze w przyszlosci "wylutuje" radiatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Naprawde zajefajna buda, sam mialem sie brac za robienie desktopa nie dlugo , ale z taka konkurencją to sobie chyba odpuszcze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Ten mod jest poprostu NICE :D na takie rzeczy trzeba czasu, gratuluje świetnego pomysłu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Te bloczki na mofsety po prostu ownuja! Great! Co do samej budy - brawo za malowanie i za ułożenie wszystkiego w środku. Nie jest tajemnicą ile dałeś za bloczki na mofsety i jak dużo one dają? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 jakie to coś ma wymiary :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa_0304 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 musze przyznać że obudwa jest naprawde fajna :) Porzadek w obudowie i estetyczne wykonanie:) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Modzik wypas :D Respect za pomalowanie budy! Mi tylko bloczki na mosfy nie pasuja, sa raczej zbedne, a przez nie trzeba dolozyc kupe wezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnC91 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Extra obudowa :) bardzo dobra robota sprzecik gut :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Fajnie .Mój styl ! Ostatnio zakochałem się w ładnych desktopach ( dziwne niedawno widziały mi sie bigtowery ....) Powiedz mi jakie śą wymiary tego cuda, a i plexa to ona miała taki kolor czy ją oklejałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...