lukadev Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Wiem ze lepiej jest umiescic swapa na drugim dysku. Ale moj drugi dysk jest wolniejszy. 1 dysk to z podpisu, drugi to Matrox 20Gb 7200RPM 2MBCache juz w sumie wiekowy, testy wydajnosci mowia ze drugi dysk jest duzo wolniejszy od WDC, wiec czy jest sens wrzucac swap file na drugi dysk? Ma moze ktos podobna konfiguracje, moze ktos to testowal, ja wczesniej mialem swap fila na drugim dysku, w niektorych przypadkach bylo szybciej, ale chodzi mi glownie o gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Nie ma sensu wrzucać swapa (pagefile) na wolniejszy dysk, bo tylko stracisz na wydajności. Zostaw swapa na szybszym dysku, nawet na partycji systemowej i ustaw stałą wielkość tego pliku. Następnie ściągnij mały programik o nazwie PageDefrag i go uruchom. Zdefragmentuj dysk. Powinno być ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Ok. dzieki za odpowiedz. wielkosc mam ustawiana zawsze na 1536Mb, plik zawsze jest na poczatku partycji systemowej, a nie podzielony na kilka czesci, A o programiku PageDefrag nic nie wiedzialem wielkie dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...