Skocz do zawartości
Arczi

Czy Wziąć Neta Z Netii.......?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka wszystkim. Obecnie mam neta z TVK Toruń 160kb/s za 60zł. Dzisiaj na stronie netii znalazłem taką promocję. I teraz tak: moja ciocia miala kiedys neta wlasnie 640kb/s i net jej elegancko chodzil, teraz ma 128kb/s i net jej chodzi do bani. Czy ma ktoś z Was neta z netii o takiej predkosci i czy chodzi Wam dobrze? Bo nie wiem jak przekonać tate, ze na takiej predkosci net dziala elegancko :). Dzieki i pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka wszystkim. Obecnie mam neta z TVK Toruń 160kb/s za 60zł. Dzisiaj na stronie netii znalazłem taką promocję. I teraz tak: moja ciocia miala kiedys neta wlasnie 640kb/s i net jej elegancko chodzil, teraz ma 128kb/s i net jej chodzi do bani. Czy ma ktoś z Was neta z netii o takiej predkosci i czy chodzi Wam dobrze? Bo nie wiem jak przekonać tate, ze na takiej predkosci net dziala elegancko :). Dzieki i pozdro.

Powiem krótko - 640kbps to optymalny wybór

Ja sam zaczynałem (oczywiście Net24 w Netii) od opcji 128kbps i było tragicznie, potem zwiększyłem na 256kbps i było przyzwoicie (ale tak "na styk"). Odkąd jednak przeszedłem na 640kbps to żałuję, że nie wziąłem tej opcji już na począku (ileż czasu i nerwów bym zaoszczędził ;-))

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam Net24 i również zaczynałem od 128kbps, później zwiększyłem sobie na 256kbps.

Różnicy w pingach i grach w sieci pomiędzy 128, a 256 jakoś nie zauważyłem.

Sam chętnie przeszedłbym na 640, chociażby dlatego że wychodzi taniej niż to co teraz płacę za 256, ale obecnych użytkowników Net24 ta promocja niestety nie dotyczy :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli brać tę opcję? A jak jest w netii ze ściąganiem? Wiem ze jest dynamiczne IP, ale czy publiczne?

P.S. Chodzi mi przede wszystkim o sieć torrent.

A to, ze taka taka przepustowosc za taką cene na 2 lata to nie jest żaden haczyk? Zeby sie potem nie okazalo ze bede musial miesiecznie bulic te 130zł :P

Edytowane przez Arczimodo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IP na Net24 masz publiczne, ściąganie powinno śmigać, limitów brak.

Ja korzystam z usług Netii już ok. 7 lat i nie mogę powiedzieć abym miał się na co uskarżać.

Net24 mam od roku, przez ten czas zdarzyły się tylko 2 awarie gdzie nie miałem sieci, obie zostały usunięte w ciągu kilku godzin.

Co do opłat, masz 55 + Vat za net (67,10 brutto) plus abonament telefoniczny 30 zł z Vat więc wszystko miesięcznie wyniesie Cię 97,10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, tylko jest jedna sprawa: 1 czerwca u nas w kablowce tez podwyzsza neta ale na pewno nie do 640kb/s a mam problem zeby namowic tate na neta z neti, bo moja ciocia ma i kiedys jej nie chcialo sie łączyć ale mowi ze juz jej usuneli awarie, a moj tata ciagle nie jest przekonany :mur: :mur: Nie wiecie moze jak tate przekonac? :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pytanie - czy wiecie może, czy w netii jest jakis 'okres probny', na ich stronie nie znalazlem. Chcialbym to przetestowac w grach bo wacham sie pomiedzy netia i dialnetem (jesli ten okaze sie dostepny w moim regionie :P).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha mam jeszcze jedno pytanie: jak my mamy telefon wlasnie z netii i placimy abonament 1zł miesięcznie to chyba też możemy <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tego neta z tej promocji 5razy szybciej nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi