Skocz do zawartości
jonathan

jakie MOBO do DDR333 i Athlona2000+

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar zmienic troche swojego kompa. Problem mam teraz z wybore mobo. Mam zamiar w nia wsadzic Athlona 2000+ i DDRy Samsunga 333MHz. I teraz pojawia sie pytanie. Jakie mobo zakupic aby dobrze na nim podkrecic proca i pamieci??

Myslalem o GA-7VA ale podobno sa jakies problemy z mnoznikiem powyzej 12,5. Co wogole o niej sadzicie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar zmienic troche swojego kompa. Problem mam teraz z wybore mobo. Mam zamiar w nia wsadzic Athlona 2000+ i DDRy Samsunga 333MHz. I teraz pojawia sie pytanie. Jakie mobo zakupic aby dobrze na nim podkrecic proca i pamieci??

Myslalem o GA-7VA ale podobno sa jakies problemy z mnoznikiem powyzej 12,5. Co wogole o niej sadzicie???

Tam sa problemy z jakimkolwiek mnoznikiem bo plyta ta uniemozliwia zmiane mnoznika. Jak chcesz miec wydajna i dobrz krecaca sie plyte to sugeruje EPoXa albo Abita. Reszta do bani-albo przy extremalnym o/c malo wydajna, albo malo stabilna, a najczesciej dwie cech na raz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja proponuję żebyś zszedł z proca. Kup sobie 1700+ 0,13, a wykręcisz go sobie ponad te 2000+. RAM może być.

Do tego co ci zostanie dołóż sobie trochę grosza i kup Epox'a 8RDA+ - w końcu mobo to kręgosłup kompa... (ten GA-7VA nie ma nawet możlwości zmiany mnożnika, więc lepiej się w to nie pakować).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co sadzicie o Solteku SL-75FRV?? czy ktos juz posiada tego Epoxa????

Jako fan solteka z przykrością stwierdzam, że 75FRV to lekkie nieporozumienie :( Epoxa ma już sporo ludzi, tak w wersji + jaki i bez +, postów też jest sporo w tym temacie. Polecam dogłębnie zbadać kwestie tego + :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy wszyscy tak za tym Epoxsem na nforce2,im wieksze nadzieje wiazecie z ta plyta tym bardziej sie rozczarujecie! Abit KD7 tez wykreca fsb>200MHz ,dzwiek 6-cio kanalowy na niej tez nie jest zly, a ten dualDDR to znikome korzysci przynosi (jak juz odpali :-)) )Widac marketing nv ma na niektorych zajebista skutecznosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy wszyscy tak za tym Epoxsem na nforce2,im wieksze nadzieje wiazecie z ta plyta tym bardziej sie rozczarujecie! Abit KD7 tez wykreca fsb>200MHz ,dzwiek 6-cio kanalowy  na niej tez nie jest zly, a ten dualDDR to znikome korzysci przynosi (jak juz odpali :-))  )Widac marketing nv ma na niektorych zajebista skutecznosc

A co powiesz na zablokowane PCI i Vcore 1.4-2.2??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zablokowane pci jest spoko ,tak jak dzielniki 1/5 i 1/6 na epox 8KHA+  :-)))  Ciekawe,kiedy ktos odkryje cos innego ,ze jednak nie ma (bardziej prawdopodobne ze ma 1/6 pci niz ze 33MHz)

Od kiedy 8KHA+ ma dzielnik 6??

Poza tym ten Epox ma na 101% zablokowane PCI, tak samo jak wszystkie mobo na nForce2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co sadzicie o Solteku SL-75FRV?? czy ktos juz posiada tego Epoxa????

Jako fan solteka z przykrością stwierdzam, że 75FRV to lekkie nieporozumienie :( Epoxa ma już sporo ludzi, tak w wersji + jaki i bez +, postów też jest sporo w tym temacie. Polecam dogłębnie zbadać kwestie tego + :)

Ja niestety musze sie pod tym podpisac :(

Moze NForce2 od SOLTEKa zmieni ten stan rzeczy. Plyta sie bedzie nazywac SL-75FRN-R - wersja z RAID + S-ATA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...