jonathan Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Mam zamiar zmienic troche swojego kompa. Problem mam teraz z wybore mobo. Mam zamiar w nia wsadzic Athlona 2000+ i DDRy Samsunga 333MHz. I teraz pojawia sie pytanie. Jakie mobo zakupic aby dobrze na nim podkrecic proca i pamieci?? Myslalem o GA-7VA ale podobno sa jakies problemy z mnoznikiem powyzej 12,5. Co wogole o niej sadzicie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Jak masz kase to EPoX EP-8RDA(+) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Mam zamiar zmienic troche swojego kompa. Problem mam teraz z wybore mobo. Mam zamiar w nia wsadzic Athlona 2000+ i DDRy Samsunga 333MHz. I teraz pojawia sie pytanie. Jakie mobo zakupic aby dobrze na nim podkrecic proca i pamieci?? Myslalem o GA-7VA ale podobno sa jakies problemy z mnoznikiem powyzej 12,5. Co wogole o niej sadzicie??? Tam sa problemy z jakimkolwiek mnoznikiem bo plyta ta uniemozliwia zmiane mnoznika. Jak chcesz miec wydajna i dobrz krecaca sie plyte to sugeruje EPoXa albo Abita. Reszta do bani-albo przy extremalnym o/c malo wydajna, albo malo stabilna, a najczesciej dwie cech na raz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 wybor prosty jesli Ci zalezy na OC proca i pamiatek wo bierz EpoXa 8RDA+ i po sprawie. ten Gigabyte to ma nawsadzane kupe pierdół, kabli jesli Ci na tym zalezy to bierz gigabyte'a, Ja tak obstawiam EpoXa okolo 570zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 epoxa ci juz polecano,wiec ja moze jeszcze inne mozliwosci: Abit KD7 (480pln) i Shuttle 37GT (440pln) , DFI AK77pro (400pln).Wybor zalezy glownie od pieniedzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 No wlasnie z plyta chcialem sie zmiescic w 500zl. Najwyzej poczekam i doloze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 no to bedzie najlepsze rozwiazanie... poczekaj, dolzu i wez wspanialego EPOX'a 8RDA+ :D Ja tez chce to kupic, tylko jeszcze stanieja a ja kase uzbieram :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 A ja proponuję żebyś zszedł z proca. Kup sobie 1700+ 0,13, a wykręcisz go sobie ponad te 2000+. RAM może być. Do tego co ci zostanie dołóż sobie trochę grosza i kup Epox'a 8RDA+ - w końcu mobo to kręgosłup kompa... (ten GA-7VA nie ma nawet możlwości zmiany mnożnika, więc lepiej się w to nie pakować). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 a co sadzicie o Solteku SL-75FRV?? czy ktos juz posiada tego Epoxa???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 a co sadzicie o Solteku SL-75FRV?? czy ktos juz posiada tego Epoxa???? Jako fan solteka z przykrością stwierdzam, że 75FRV to lekkie nieporozumienie :( Epoxa ma już sporo ludzi, tak w wersji + jaki i bez +, postów też jest sporo w tym temacie. Polecam dogłębnie zbadać kwestie tego + :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Co wy wszyscy tak za tym Epoxsem na nforce2,im wieksze nadzieje wiazecie z ta plyta tym bardziej sie rozczarujecie! Abit KD7 tez wykreca fsb>200MHz ,dzwiek 6-cio kanalowy na niej tez nie jest zly, a ten dualDDR to znikome korzysci przynosi (jak juz odpali :-)) )Widac marketing nv ma na niektorych zajebista skutecznosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Co wy wszyscy tak za tym Epoxsem na nforce2,im wieksze nadzieje wiazecie z ta plyta tym bardziej sie rozczarujecie! Abit KD7 tez wykreca fsb>200MHz ,dzwiek 6-cio kanalowy na niej tez nie jest zly, a ten dualDDR to znikome korzysci przynosi (jak juz odpali :-)) )Widac marketing nv ma na niektorych zajebista skutecznoscA co powiesz na zablokowane PCI i Vcore 1.4-2.2?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 zablokowane pci jest spoko ,tak jak dzielniki 1/5 i 1/6 na epox 8KHA+ :-))) Ciekawe,kiedy ktos odkryje cos innego ,ze jednak nie ma (bardziej prawdopodobne ze ma 1/6 pci niz ze 33MHz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 zablokowane pci jest spoko ,tak jak dzielniki 1/5 i 1/6 na epox 8KHA+ :-))) Ciekawe,kiedy ktos odkryje cos innego ,ze jednak nie ma (bardziej prawdopodobne ze ma 1/6 pci niz ze 33MHz)Od kiedy 8KHA+ ma dzielnik 6?? Poza tym ten Epox ma na 101% zablokowane PCI, tak samo jak wszystkie mobo na nForce2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 A może MSI KT3 Ultra 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 kup epoxsa ... jesli cie na 8RDA (519zł) nie stac to cos na KT333 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 a co sadzicie o Solteku SL-75FRV?? czy ktos juz posiada tego Epoxa???? Jako fan solteka z przykrością stwierdzam, że 75FRV to lekkie nieporozumienie :( Epoxa ma już sporo ludzi, tak w wersji + jaki i bez +, postów też jest sporo w tym temacie. Polecam dogłębnie zbadać kwestie tego + :) Ja niestety musze sie pod tym podpisac :( Moze NForce2 od SOLTEKa zmieni ten stan rzeczy. Plyta sie bedzie nazywac SL-75FRN-R - wersja z RAID + S-ATA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 wlasnie co do Abit'a KD7 - czy ta plytka ma jakies znaczace wady, problemy ze stabilnoscia? ewentualnie - tak samo o MSI KT4V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...