Rascal666 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Witam kolega moze mi sprzedac wyzej wymienionego Dremla (oryginalny) za 80 zeta. Opłaca się?? niestety dremel jest juz bez wiekszosci tarczek i bez walka :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 1. 125 W VAT 2. Ja bym brał - co prawda za 80zł da się kupić zamiennik, ale dremel to dremel. Dokupujesz tarcze za 30zł i masz porządną szlifierkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) porządną? 125W? :> no co Wy, chyba do cięcią pleksy dołóż 14zł i rozkoszuj się pełną mocą a nie jakieś używki których chce się pozbyć kumpel ;] http://allegro.pl/item105146268_multiszlif...war_.html#photo mam takie w sklepie, są spoko Edytowane 30 Maja 2006 przez Radek_BVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 porządną? 125W? :> no co Wy, chyba do cięcią pleksy to 10W robi taką różnicę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 porządną? 125W? :> no co Wy, chyba do cięcią pleksy dołóż 14zł i rozkoszuj się pełną mocą a nie jakieś używki których chce się pozbyć kumpel ;] http://allegro.pl/item105146268_multiszlif...war_.html#photo mam takie w sklepie, są spoko Rotfl powiedz że sobie jaja robisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 coś mi się pokiełbasiło :] wybaczcie, ciężko spracowany jestem powaliło mi się z taki 15000obrotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 porządną? 125W? :> no co Wy, chyba do cięcią pleksy dołóż 14zł i rozkoszuj się pełną mocą a nie jakieś używki których chce się pozbyć kumpel ;] http://allegro.pl/item105146268_multiszlif...war_.html#photo mam takie w sklepie, są spoko Ja mam taką i powiem że jestem z niej zadowolony a wcale słąba nie jest. Dlatego uważam że kase w błoto nie wywaliłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 jak juz przy multiszlifierkach jestesmy to warto ? http://allegro.pl/item104990442_multiszlif...fv_3l_gwar.html jesli nie to co innego w tej cenie ? (lub podobnej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 jak juz przy multiszlifierkach jestesmy to warto ? http://allegro.pl/item104990442_multiszlif...fv_3l_gwar.html jesli nie to co innego w tej cenie ? (lub podobnej) no ja bym ją brał - 160W, bogate wyposarzenie - na pewno nie jest to jakiś shit, wyposaż się tylko w dobre tarcze dremela do metalu i szalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 imo to szlifierki zaczynaja sie od 500W :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 imo to szlifierki zaczynaja sie od 500W :P Zalezy jakie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 na początek starczy miniszlifierka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) Zalezy jakie :wink: kazde :> mini to tak 500W zwykla to 1.5kW a mocne to strazacy np maja:> Edytowane 31 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 kiedyś będąc na praktyce miesięcznej w technikum, robiłem z kolesiem układ, którego schemat jest produkcji CCCP... Dołączało się go do wiertarki.. a miał on za zadanie za wszelką cenę utrzymać moc obrotów... :) Koleś zrobił wcześniej już taki układ i mówił że jak wiercił kiedyś coś gdzieś tym ustrojstwem to jak mu się wiertło zatrzymało to wiertarka zaczęła się kręcić :D... Jednym słowem mówiąc.. mało mu rąk nie oderwało... Więc imho co za dużo to nie zdrowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 kazde :> mini to tak 500W zwykla to 1.5kW a mocne to strazacy np maja:> Chwile bo coś tu nie gra. Nie porównuj mini do prawdziwej szlifierki, bo różnią się wyglądem mocą i zastosowaniem. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) ee tam [; jak potrzebuje cos wyciac to mam taki wezyk fajny. jeden koniec do wiertarki na drugi tarcze i jedziem :> a nie dlubanie sie takim 100W malenstwem [; zobacz jak wycinaja cos w czopperach na discovery to nawet tam nie uzywaja takich badziewi tylko maja takie fajne na sprezone powietrze:> btw pompka ktra swojego czasu do wc planowalem wsadzic ma 130W [; Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) hehe ciekawe jak w takim wypadku to sie sprawuje xD http://www.allegro.pl/item107672285_mini_w..._vat_2008_.html albo http://www.allegro.pl/item108310371_mini_s...per_cenie_.html hehe 32k obr niby ma xD albo to - 300W (hahahaha) http://www.allegro.pl/item108265457_szlifi...a_allegro_.html Edytowane 7 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) albo to - 300W (hahahaha) ta, 900 mógł napisać, na to samo by wyszło - jak ktoś się na 300 nabierze, to i na 900 Edytowane 7 Czerwca 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Arnie moze Ty te twoje szlifierki to mają moc 1000W ale PMPO :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 ta, 900 mógł napisać, na to samo by wyszło - jak ktoś się na 300 nabierze, to i na 900moja jest identyko jak ta tylko firma i kolor sie rozni,konstrukcja identyko nawet to pokrętło do regulacji mocy,to ma 130W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) czy ktos juz probowal zrobic dremela/dremla (hu wie jak to pisac) samemu? wydaje mi sie ze jedyny problem to bedzie z dostaniem silnika odpowiedniej mocy. chyba sprobuje cos wymodzic ;) Edytowane 7 Czerwca 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 w skelpach modelarskich masz niezły wybór silników elektrycznych. powinieneś coś sobie dobrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orion_THG Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Kupowanie podrob w stylu toyi, topexow czy innych wynalazkow to wyrzucanie kazy w bloto. Sam mam oryginalnego Dremela PRO i nie ma porownania w stosunku do reszty pseudominiszlifierek. Za jakosc trzeba niestety zaplacic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Za jakosc trzeba niestety zaplacic... no widzisz, dla niektórych to problem nie do pokonania Ja mam toje za 60zł i już sporo przeżyła, nie nażekam. i nie prawda, że tanimi szlifierkami nie da się niczego zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) da się... tylko po prostu z tanimi narzędziami trzeba się delikatniej obchodzić... brać pod uwagę ich wady etc... Pamietam o tym za każdym razem jak widzę bliznę na palcu po pile ręcznej za 7 pln... Wyglądała na lepszą od plastikowej za 5pln bo była metalowa... i mało brakowało i bym teraz nie miał palca :lol: bo uznałem że wytrzyma tempo cięcia... Edytowane 8 Czerwca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) też bym sobie jakiegoś dobrał tylko szkoda mi wydawać po 100zł na rzecz którą użyje moze z 5razy i pujdzie w odstawke :wink: dlatego myślałem nad czym dobrym cena/jakosć :) najlepiej z allegro :) Moc przyłączeniowa 300 W/230 Vmoże poprostu tyle ciągnie z kontaktu a 170W ma wydzielanego ciepła xD 130/170=z 76% wydzielanego ciepła xD co za wydajnosć xD Edytowane 8 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 oo w tesco jest szlifierka katowa :) za 30zl.. 500w firmy pegassus jak za ta cene to nawet na jeden raz warto :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 oo w tesco jest szlifierka katowa za 30zl.. 500w firmy pegassus jak za ta cene to nawet na jeden raz warto mam identyczną + tarcza za 2zł...i działa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) wiem u mnie 10m od domu w biedronce też jest :) szlifierka z biedronki xD 600W 29.99 xD (jest na niej tylko nalepka "biedronka" i napis 230V/600W) xD idą jak ciepłe bułeczki xD jeden facet kupił 3szt :) zapobiegawczo pewnie :) prędzej sie silnik zjara niz ta tarcza na nim xD kupiłem wcześniej wkrętarke ręczna na acu(niemiecką !!! :D) za 9.99 i ładnie działa do dziś :) plastikowa przekładnia (wylało mi sie z niej chyba z 200ml oleju xD) - silniczek noname z 8k obr - acu 3x AA NiCd made in china :) no ale tak juz na serio - nie ma nic taniego/dobrego ?? Edytowane 8 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 no ale tak juz na serio - nie ma nic taniego/dobrego ?? To zależy ile masz do wydania i co konktetnie chcesz kupić - kątową czy multi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...