Chemik16 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) mini xD coś ala dremel :) niewiem z 50zł max :) potrzebuje tylko przyciać i przeszlifowac kawałek miedzi :) potem ew troche aluminium :) (cienkiego :) ) ale jak bedzie coś znacznie lapszego za niewiele więcej to moge sie zastanowić xD Edytowane 8 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=108725086 może wytargujesz przesyłkę http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=108758746 już lepiej tą pierwszą, mocniejsza, lepsze wyposarzenie no i o firmnie niektórzy słyszeli musisz doliczyc jeszcze 25-30zł za dobre tarcze do cięcia metalu Edytowane 8 Czerwca 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 tarcze do ciecia metalu do dremela kupisz na allegro za 13 zl 5 sztuk , uzytkownik to marcinsz0 ;] , te tarcze sa wzmacniane i gruba na 1mm chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 tarcze do ciecia metalu do dremela kupisz na allegro za 13 zl 5 sztuk , uzytkownik to marcinsz0 ;] , te tarcze sa wzmacniane i gruba na 1mm chyba Kupowałem u tego użytkownika troche rzeczy, warto gość rzetelny i ogólnie ok. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 w castoramie są najlepsze tarcze dremela 20 sztuk, bardzo wytrzymałe w takim okrągłym pudełeczku po ok 30zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) castorame mam 150m od domu xD tesco ok 600m xD qurde szkoda mi kasy na tą szlifierke xD musze jeszcze skołować kawałek miedzi prostokatny albo kwadratowy :) gdzie mogą takie mieć xD bo nie bede kupował 2m listwy xD chyba popytam czy gdzies nie mają jakis skrawków :) w jakiej hurtowni metali :) h=1cm a=>4cm b=>4cm Edytowane 9 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 http://allegro.pl/item108321945_ferm_szlif...ria_dremel.html kupilem tego dremela za 80zl na allegro i dzis troche ciolem bude nim i musze powiedziec ze jak na takie malenstwo to wysmienicie sobie radzi z cieciem blachy i szlifowaniem ostrych krawedzi, ja jestem zadowolony ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) http://allegro.pl/item108960286_multiszlif...iem_dremel.html jest taniej :) nie wiem czy sie ruzni ten za 100zł od tego za 70 ;/ -- aha to jst topcraft :) aha - gdzie można kupic takie głowiczki małe jak są w wiertarkach tylko ze montowane na 2 śróbki odrazu do silniczka ?? gdzies kiedys takie widziałem ... bo właśnie wygrzebałem silnik elektr 19k obr od samolotu :) chyba by sie nadał :) http://www.allegro.pl/item108215864_multis..._gwar_fava.html tanie a 33kobr :) a pare razy powinno chyba starczyć :wink: a coś o DORNN mi si obiło o uszy xD Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 taa kupujcie tanioche.. tylko na wszelki wypadek nie rozpędzajcie jej do 30.000 rpmów bo zaczną śrubki wylatywać :lol: JA za swojego ferma wybuliłem 170pln .. może przepłaciłem trochę bo kupowałem w mojej mieścinie bo mi był potrzebny na gwałt... :)... W sumie użyłem go pare razy, ale zawsze warto mieć w domu, nigdy nie wiadomo kiedy trza będzie przeciąć jakieś coś czy wyszlifować... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 bo jak już kupować podrube to czy warto tak przepłacać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 FERM to podróba? Czego? :D Przeceiż to jest w miare szanująca się firma ma dosyć dużą ofertę elektronarzędzi (katalog ma z 50 stron)... nie wszystko DREMEL co multiszlifierka... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) no dobra - to w tym momęcie sie zastanawiam miedzy TĄ a TĄ która dłuzej wytrzyma ?? :wink: ta 2 ma fajny wałek :) oo a ta juz pełna ferm klik warto płacić 20zł za ten wężyk dodatkowy ?? czy modele FCT-300 od FCT-400 czymś sie jeszcze rużnia ?? dobra - biore tą tańszą :) za 58zł ferma :wink: a tarczki to dokładnie które sa ?? te czy te Edytowane 11 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) http://allegro.pl/item109654796_multiszlif...im_walkiem.html a jednak chyba wezme to :) tamten z tą za 58zł nie udziela na nią gwarancji :mur: :wink: a tu za 10zł więcej mam i wężyk i stajak i więcej akcesoriów :) no i 3 miechy gwarancji :) no i ma teoretycznie 160W - tyle co ten ferm za 105zł - zresztą pisze że to jest właśnie produkt FERMA :) 79zł z wysyłką :) + te tarczki za 13zł + 4,5zł =17,50 96,50 .... łoł troche przekrocze mój budżet 60zł :wink: (ps sorka ze post pod postem - niechcący :) ) Edytowane 11 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 wężyk spoko rzecz... przydaje się do delikatnego dopieszczania :D.. jak i gdy nie ma zbyt wiele miejsca... oraz.. gdy obrabiamy materiał który lubi sie kurzyć... wtedy szlifierka leży sobie w oddali czyściutka.. i nie kurzy sie w środku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) dobra w Castoramie mam jakies PROFESIONAL POWER y 135W w metalowej walizeczce za 79zł 10k - 34k obr taka sama tylko 155W w plastiku z węrzem i stojakiem za 129zł 10k 35k obr podobne do tego tylko szare http://www.allegro.pl/item110295312_multis..._gwar_fava.html w Tesco jakaś akumulatorowa 10k obr 59zł :P http://www.allegro.pl/item110383450_multis..._najtaniej.html niezła oferta :) ... może to http://www.allegro.pl/item109990674_szlifi..._walizkowa.html ryzykować .. Edytowane 16 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 jakaś akumulatorowa 10k obr 59zł ta to chyba do przypiłowania paznokci ;) http://www.allegro.pl/item110295312_multis..._gwar_fava.html ale cena :blink: http://www.allegro.pl/item110383450_multis..._najtaniej.html jakbym miał kasę to bym brał tego FERMa bez zastanowienia, 160W, super wyposażenie, 79zł :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) a ten dremel ... myśle jeszcze o kupnie http://www.allegro.pl/item108293389_przewo...ypu_dremel.html i podłączeniu do zwykłej szlifierki kontowej xD http://www.allegro.pl/item110609161_szlifi...yposazenie.html kolejny ferm :) sporo okazji sie porobiło xD qurde o to teraz pytam sprzedawce .. http://www.allegro.pl/item109990674_szlifi..._walizkowa.html bo za 70zł to by była chyba niezła propozycja ... Dremel to dremel 160W ma chyba wałek i cały osprzęt ... wszystko zciagane z niemiec - te fermy też ze swierzej dostawy :) ------ ps - chyba jednak zalicytuje tego dremelka :) oto info jakie dostałem od sprzedawcy ;; Akcesoria są w komplecie tak jak na rysunku wszystko jest w stanie fabrycznym . Nie posiadam Gwarancji, ale na sprawdzenie mogę się zgodzić wrazie gdyby co to wymienię na inny zestaw. Pozdrawiam Adam Garbowski. nawet jakby były urzywane to chyba wytrzymają dłuzej niz taki ferm czy toja ?? --- PS qurde co ja gadam xD przecie to nie dremel xD heh jaka zmyła :) czyli raczj srednoio warto :) nawet nie wiem co to za firma xD Edytowane 16 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Doczytuj aukcje do konca TO nie jest ferm tylko jakis top craft. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) heh przeczytaj dokładnie - napisałem przecie ze to topcraft :) ale mi to by nie przeszkadzało - dają 3 miechy gwary :) ale to już nie http://www.allegro.pl/item110383450_multis..._najtaniej.html a to mnie zdziwiło w wypowiedzi sprzedawcy tego ferma ... czy na ta szlifierke jest udzielana gwarancja ?? Witam Ten produkt nie posiada gwarncji producenta ( na Allegro nie kupi pan z gwarancja producenta poniżej 160 zł) sa niby za 105 ale nie maja gwarancji hymmm http://www.allegro.pl/item109374629_multis...fv_3l_gwar.html tu piszą ze niby jest ... jeszcze sie tych zapytam ... heh chyba wezme ten szajz z castoramy Profesional powera ... zawsze to te 2 miech gwary na podstawie Rękojmy .. Edytowane 16 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 nawet jakby były urzywane to chyba wytrzymają dłuzej niz taki ferm czy toja ?? --- PS qurde co ja gadam xD przecie to nie dremel xD heh jaka zmyła czyli raczj srednoio warto nawet nie wiem co to za firma xD no, mało co, a byś wtopił co do zakupów, to ja już swoje powiedziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) idź kup cokolwiek.. obchodź sie z tym z rozsądkiem.. to będzie działać... może wieży eiffla tym nie odetniesz od podłoża.. ale przy komputerze się przyda :) Edytowane 17 Czerwca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) hehe to co myslałem ze to dremel to jest TOP CRAFT taki sam jak ten za 69zł xD ostatecznie chyba nic nie kupie :) mam już wyrzynarke, 2x szlifierke kont, szlifierke "w blacie" . , powojenną tokarke (heh made in POLAND :) ), frezz , z 50 pił recznych , 5 wierktarek , młot udarowy powojenny 4000W :lol: (made in ZSRR :wink: ) , spawarke , komplet palników ... :) , i mase [ciach!]łów do których juz sie chyba w tym bałaganie nie dokope :P i to wszystko w warsztacie xD na &%#&@ mi multiszlifierka xD se bede drinki mieszał xD Edytowane 17 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 hehe to co myslałem ze to dremel to jest TOP CRAFT taki sam jak ten za 69zł xD ostatecznie chyba nic nie kupie mam już wyrzynarke, 2x szlifierke kont, szlifierke "w blacie" . , powojenną tokarke (heh made in POLAND ), frezz , z 50 pił recznych , 5 wierktarek , młot udarowy powojenny 4000W (made in ZSRR ) , spawarke , komplet palników ... , i mase [ciach!]łów do których juz sie chyba w tym bałaganie nie dokope i to wszystko w warsztacie xD na &%#&@ mi multiszlifierka xD se bede drinki mieszał xD i ty #%&@*& jeszcze tutaj piszesz zamiast siedzieć w warsztacie robiąc obudowę? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 i ty #%&@*& jeszcze tutaj piszesz zamiast siedzieć w warsztacie robiąc obudowę? ;)hehe nie mam pomysłu na design :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxen Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Ja sie dołącze i powiem cos o swoim pseudo dremelku. Kiedyś potrzebowałem ala mała wiertarke do wiercenia otworów w laminacie. Byłem z rodzicami na zakupach w caerfurze i kupiłem taka malutka wiertareczke pegasusa za 25zł. W domu sie rozczarowałem jak nigdy w zyciu fatalne mocowanie wiertła, siła tego urzadzonka była tak mała ze w palcach potrafiłem zatrzymac to wiertło :? Pobiegłem drugiego dnia z gwarancja i po zwrot kasy. Co usłyszałem ? Że nie oddaja kasy i moga wymienić produkt na nowa sztuke a tego moge oddać. Krew mnie zalewała bluzgałem każdego kto popadnie w serwisie ze utopiłem niepotrzebnie kase. Nagle pani mi powiedziala ze moge dolozyc i kupić coś lepszego, rozejrzałem sie patrze a tam ala'dremelek za uwaga ... 49zł. Tak za 49zł w walizeczce z ogromnym kompletem wyposazenia i giętym przedłuzaczem. W laminacie jezdzi jak w masle :-P ( 130W 32500 obotów na minute ) Pelzak pewnie powiesz że tanie to badziewne zrozumiem Cie bo nie widziałes na własne oczy ale ta szlifiereczka robiłem prawie wszystko. Od ciecia blach, srub, grubych koncówek od nowych klamek po nawet rozpedzanie na gumowym waleczku (gdzie sie zakłąda papier scierny) płyty CD na całą predkosc i puszczaniu takich płyt po ulicy. Wierciłem nią w drewnie i w metalu i sie nie przegrzewa. Firma mało znana i jeszcze nie wymieniona "Redwood" Jutro zapodam foteczki :D Jezeli zechcecie. Dodam od siebie że żal mi jest wydać tyle kasy 30zł na tarcze, dołozyłbym jeszcze troche i miałbym nowy dremelek z akcesoriami i tarczkami :D Jeżeli ktoś zamierza pierwszy raz ciąć dremelem i to zwykłymi tarczami niewzmacnianymi niech załozy zwykłe okulary ochronne !!! jak tnie sie blache wystarczy lekko puknac taka tarcza od boku i nagle cała rozpryskuje sie i przy duzej predkosci naprawde moze zrobic powazne krzywde a nawet stracic oko. Naprawde lepiej załozyc mimo ze nie wygodnie ale poźniej nie bedzie płaczu jak sie zdarzy wypadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 sądze ze TO i To to jedno i to samo ... poprostu przekeli naklejki .. gadałem z jednym co kupił tego niby ferma to naklejka była krzywo nalepiona (bąbelki itp.) i po chwili urzytkowania zaczeła sie odklejać ... nie ma sensu kupować tych " konkurencyjnych fermów bo to tylko naklejka + opakowanie reszta to TOP CRAFT :) juz tych aukcji jest z 10 na allegro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 A ja sobie zamówiłem To :) Mam nadzieję, że to FERM i że będzie wszystko w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Jeżeli ktoś zamierza pierwszy raz ciąć dremelem i to zwykłymi tarczami niewzmacnianymi niech załozy zwykłe okulary ochronne !!! jak tnie sie blache wystarczy lekko puknac taka tarcza od boku i nagle cała rozpryskuje sie i przy duzej predkosci naprawde moze zrobic powazne krzywde a nawet stracic oko. Naprawde lepiej załozyc mimo ze nie wygodnie ale poźniej nie bedzie płaczu jak sie zdarzy wypadek Ja już się o tym przekonałęm miałem rane cietą w okolicy łuku brwiowego :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) A ja sobie zamówiłem To :) Mam nadzieję, że to FERM i że będzie wszystko w porządku.wątpie :) to to samo co te po 70zeta :) a z gwarą podobno są problemy ... z tego co z nimi gadałem to strasznie sie wyręcali i nie chceli powiedzieć jak to przebiega :/ a konkurencja mówi że producent nie daje na to żadnej gwary ... pare postów wcześniej dałem cytat ... zreszta ten TOP CRAFT to jest ferm :) wszystkie elementy ma takie same :) tylko nalepka inna :) nawet instrukcja FERM :) Edytowane 18 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Pelzak pewnie powiesz że tanie to badziewne zrozumiem Cie bo nie widziałes na własne oczy ale ta szlifiereczka robiłem prawie wszystko. Od ciecia blach, srub, grubych koncówek od nowych klamek po nawet rozpedzanie na gumowym waleczku (gdzie sie zakłąda papier scierny) płyty CD na całą predkosc i puszczaniu takich płyt po ulicy. Wierciłem nią w drewnie i w metalu i sie nie przegrzewa. ja powiem tak.. za jakość się płaci.. nikt nie sprzedaje super narzędzi za marny grosz... Uzytkując może Ci sie wydawać ze jest super.. bo może jest.. ale różnicę docenisz dopiero gdy weźmiesz w jedna rękę sprzet za 49pln z carefura i sprzęcior za 600pln ze sklepu z elektronarzedziami :) Zresztą... ktoś kto całe życie jeździł rowerem kupi sobie trabanta... mozna przewieść 200kg ziemniaków.. zatem powie że trabant jest super... bo nie jeździł porszem :lol: (moja ulubiona analogia.. trabant i porsze :D) Edytowane 18 Czerwca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...