Skocz do zawartości
Smash

Kłopoty z grafiką

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam mały klopot . Od jakiegos czasu w directX w dziale grafiki wyswietla mi sie cos takiego

"Plik nvdisp.drv nie jest podpisany cyfrowo, co oznacza, że nie był on przetestowany przez Laboratoria jakości sprzętu Microsoft Windows. Możesz uzyskać podpisany sterownik od producenta urządzenia sprzętowego."

Powoduje to ze nie moge przetestować modulu AGP . Moze ktoś kiedyś juz spotkał sie z czym takim? albo miał podobny kłopot.

(Ge-Force 200MX 32MB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To żaden problem jeśli wszystko dziala OK, używasz po prostu niecertyfikowanych przez MS sterowników.

Jesli bardzo przeszkada Ci ten komunikat to sciągnij sterowniki oznaczone jako WHQL i ten tekst zniknie :)

WHQL powinny stwarzać mniej problemów ale generalnie bywają wolniejsze i pojawiają się rzadziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spox

A to ze nie moge przetestować modułu AGP ?? NIe wiesz czym to jest spowodowane?

Nie jestem pewien ale w tym miejscu (Narzędzie diagonstyczne DirectX) nie ma modułu do testowania AGP, a jeśli jest to przy sterownikach beta może się nie pojawiać.

Mam teraz też bety i nie ma tam tego modułu, a wszystko jest OK. Jak chcesz przetestowac karte to odpal któregoś z 3DMarków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! 

Mam mały klopot . Od jakiegos czasu w directX w dziale grafiki wyswietla mi sie cos takiego 

"Plik nvdisp.drv nie jest podpisany cyfrowo, co oznacza, że nie był on przetestowany przez Laboratoria jakości sprzętu Microsoft Windows. Możesz uzyskać podpisany sterownik od producenta urządzenia sprzętowego." 

Powoduje to ze nie moge przetestować modulu AGP . Moze ktoś kiedyś juz spotkał sie z czym takim? albo miał podobny kłopot. 

(Ge-Force 200MX 32MB)

Jak mniemam masz zainstalowany winXP i on taki jest kaprysny z tymi strownikami. Popsrostu jezeli nie masz certyfikowanych sterow to takie badziewie bedzie sie pokazywac. Ja to zazwyczaj olewam i wszystko dziala poprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...