Vonda Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Parę lat temu jak karty pamięci były drogie jeden spotkałem się z kartą CF 32 MB która w aparacie /w czytniku też/ czytana była jako 46 MB (czy ci\oć koło tego ...) i tyle danycgh na nią wchodziło ... Nigdy bym nie przyouscił, ze taka informacja będzie mi potrzebna - ale okazałosię, ze przydałby mi się "pendrive" - ale ze względów oszczędnościowych rozważam inne rozwiązanie -> czytnik kart SD z Allegro za 14 PLN (zamykający kartę w środku i służący jako pendrive) - a jako, ze w telefonie mam od lat kartę 1GB więc pamięci dość ... Tyle tylko, ze nie zawsze potrzbuję takiej pojemności ... więc pomyslałem żeby wykorzystać do codziennego użytku kartę SD która była do tego telefonu dokładana firmowo - tyle, ze to tylko 32MB i przypomniała mi się sytuacja opisana we wstępnie ... Po tym przydługim wstępie krótkie pytanie: - czy da się "przeformatować" taką jkarte na nieco większą - na karcie mi nie zależy - bio choć nieużywana to jej wartość jest żadna - więc gotów jestem zaryzykować - tylko czy to mozliwe ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 NIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 NIEMiałem taką karte w ręce ... nadruk był jednoznaczny - 32MB , komputer jednoznacznie wskazywał pojemnośc 46MB (lub coś zbliżonego...) - jak to wyjaśnisz ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 chochlik drukarski na naklejce ? może miało być 45MB wpisane Na kartach do aparatu się nieda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 chochlik drukarski na naklejce ? może miało być 45MB wpisane Na kartach do aparatu się nieda To były karty 45 MB ??? myślałem, że tylko 32 i potem 64 ..., a jest jakaś teoretyczna mozliwość, że ktoś grzebał w takiej karcie i zmienił / dodał kość pamięci ? no przecież kurcze na własne oczy widziałem ;-))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...