DiMaQ Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Witam. Jestem początkującym <_< maniakiem chłodznia wodnego. Przeszukałem sporo artykułów dotyczących chłodzenia wodnego jednak nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania. Blok wodny: Nie jestem w stanie ze zdjęć wynioskować co gdzie podpiąć i z jakich materiałów go wykonać Nie mam pomysłu także jak można połączyć wszystkie elementy bloku. Nic nie czaje jeśli chodzi o te wszystkie końcówki i króciaki :mur: Ogólnie rzecz biorąc o blokach wiem niewiele. Chłodzenie wody: Czy warto kupować nagrzewnice od jakiegoś samochodu (np. Polonez) ?? A może jednak zrobić własną chłodnice z rurek ?? Chodzi mi też oto jak zrobić końcówki by można było podłączyć kable przeprowadzające wodę. Rezerwuar: Czy warto kupywać plastikowe pojemniki i je przerabiać czy może robić własny rezerwuar?? No i oczywiście standardowe w moim przypadku pytanie :wink: jak zrobić końcówki ? Kable: Chodzi oczywiście o końcówki, a także o typy kabli. Pompa: Jak podłączyć kabel do pompy by nic nie przeciekało ? Ogólne problemy: Jak wszystko zrobić, przygotować i złożyć by wszystko było szczelne. Podsumowanie: Ogólnie rzecz biorąc pytań jest cała masa. Wiem, że wiele ludzi będzie wysyłało mnie do wcześniejszych topiców i pewnie mają rację. Jednak takie odesłanie do konkretnych topiców będzie dla mnie bardzo pomocne. Niestety przez opcję SZUKAJ prawie nic nie znalazłem. Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=127401 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) To stary nie umiesz szukać, tyle Ci powiem! 1. Kup cos gotowego lepiej 2.To zalezy ale teraz są tanei dedykowanie 3. Lepije pompke in-nline i trójnok, mniej miejsca zajmuje A tak pozatym to ty wieszze ze istnieje cos takiego jak króćce? jezu nie wiem po co ja ci wogule odpisuje zamiast nacisac raport... co wlasnie czynie :) Edytowane 22 Maja 2006 przez wisnia666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 O rany, no to będzie wojna. Znajdź sobie jakiegoś znajomego co ci to dobrze wszystko wytłumaczy, bo jak by ci mieli tak wszyscy po kolei pisać to chyba w 100 stronach się nie wyrobią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 sorka ze sie powtarzam od dłuzszego czasu, ale nadal jestem za utworzeniem przyklejonego tematu, w którym wszyscy co nie wiedzą mogli się zapytać. Było to tez takie wielkie faQ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 sorka ze sie powtarzam od dłuzszego czasu, ale nadal jestem za utworzeniem przyklejonego tematu, w którym wszyscy co nie wiedzą mogli się zapytać. Było to tez takie wielkie faQ. a wiesz że te faq jest w trakcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 a wiesz że te faq jest w trakcieNo to gites. Czy to bedzie tylko faQ czy tez topic do dyskusji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...