mruz Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Witam, Potrzebuję jakiś dobry kurs programowania w Visual Studio 2005 prof. :lol: Na początek jakieś podstawy :rolleyes: (jak zrobić instalator, jak dodawać pliki do niego, ścieżki, a przede wszystkim przedstawienie takich opcji jak close (), next itp.) najlepiej z ćwiczeniami praktycznymi i rysunkami. Proszę o namiary, linki jak coś macie. Thx z góry :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 a... google ci sie zepsuly ?? na emulach i innych shitach tez tego wiecej niz w ksiegarniach bedzie pewnie pozatym ksiazki typu "od podstaw" sa wkurzajace naogol maja 1000 stron a interesuje cie jedynie 15 z nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izzzzi Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Polecam książki z serii "Zapiski programisty" - wszystko wyjaśnione w stylu krok po kroku - (c# i ASP.NET 2.0) - ang."Developer's Notebook" - widziałam je też w wersji elektronicznej po angielsku. Wiem, że odpowiedź dość późno, ale może komuś się przyda pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Nie ma czegos takiego jak kurs Visual Studio 2005. VS2005 to jest IDE, czego ty sie chcesz uczyc, jak zrobic save albo load projektu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Ten był lepszy... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...4&hl=visual Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Ja polecam Visual C# 2005 Express Edition od podstaw , do nauki środowiska , a do samego c# to programowanie w c# . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 tzn czasami tak bywa że od środowiska zależy sposób pisania programu, mimo że uzywa się niby tego samego języka (np programy w BCB i VCS czy DEV-CPP różnią się od siebie mniej lub bardziej, przykąłdowo BCB używa klasy AnsiString zamiast String) więc pewnie mu o to chodzi, aby krok po kroku pokazać jak buduje się okienka chociażby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Proponuję na początek pakiet VS 2005 Beta, który był rozsyłany za darmo. Dodatkowo na dvd obszerne tutoriale, ciekawe materialy także w sam raz dla początkującego w obyciu z tym IDE. No i nie należy zapominać o MSDN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 A po co komu beta? Jak za darmo jest Visual Studio 2005 Express Edition, Platform SDK i majowe MSDN Library. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 no widzisz Megabyte, nie śledze na bieżąco poczynań bila gates'a ale spox, dzięki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Mam nadzieję iz nic się nie stanie że odpisuję dopiero teraz ;) yasin: Nawet nie wiesz jak się mylisz. Visual Studio to potężne środowisko, które nie posiada jedynie debuggera i mozliwości skompilowania programu... Ze swojej strony polecam http://msdn.microsoft.com - znajdziecie wszystko ;] Nie tylko odnośnie IDE, ale wszystko ;) A co do książek to całkiem fajna jest: 100 sposobów na Visual Studio (Visual Studio Hacks). Nie opisuje może wszystkich featuersów, ale sporo sie mozna dowiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Mam nadzieję iz nic się nie stanie że odpisuję dopiero teraz ;) yasin: Nawet nie wiesz jak się mylisz. Visual Studio to potężne środowisko, które nie posiada jedynie debuggera i mozliwości skompilowania programu... Pracuje w Visual Studio zawodowo od kilku lat i znam to srodowisko bardzo dobrze. Powotrze jeszcze raz - nie ma czegos takiego jak kurs programowania w Visual Studio. Programowac mozesz w VB pod VS albo w C# pod VS. VS to jest tylko IDE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 no to przemianuj to sformułowanie na kurs obsługi visual studio :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Powotrze jeszcze raz - nie ma czegos takiego jak kurs programowania w Visual Studio. Programowac mozesz w VB pod VS albo w C# pod VS. VS to jest tylko IDE. Programować w VStudio możesz praktycznie we wszystkim. Źle odebrałeś pytanie usera, który założył temat, albo ja źle je odebrałem ;] Chodziło mi oczywiście o naukę samego środowiska, co zresztą można wywnioskować po tytule książki którą poleciłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trik Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Są książki np. Professional Visual Studio 2008 gdzie jest pokazane samo środowisko, a nie programowanie w języku. Tutaj masz kurs w postaci filmików. http://polishwords.com.pl/video_tutorials....w_visual_studio Ale zdeklaruj się, czy chodzi Ci o C# czy VB.NET bo to 2 główne języki .NET. Tu jest kurs c#: http://www.toya.net.pl/~daniel_d/csharp/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Są też książki typu: "Szybki start: Visual Basic .NET" z wydawnictwa Helion. Szeroko opisane jest IDE, jak i sam język. ;) Fajna, choć niektóre wątki są troszkę niezrozumiałe moim zdaniem, tym bardziej, że z tworzeniem aplikacji pod .NET nie miałem wcześniej nic wspólnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 górnicy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek63 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Są książki np. Professional Visual Studio 2008 gdzie jest pokazane samo środowisko, a nie programowanie w języku. Tutaj masz kurs w postaci filmików. http://polishwords.com.pl/video_tutorials....w_visual_studio Ale zdeklaruj się, czy chodzi Ci o C# czy VB.NET bo to 2 główne języki .NET. Tu jest kurs c#: Kurs C# - Daniel Dusiński Drodzy kopacze ... To jest rozwiązanie waszych problemów. Drodzu 'Górnicy"... jeżeli potrzebujecie wersji polskiej służę. Pozdrawiam Slawek :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...