toolboy Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) płyta musi być jak najtańsza (DFI odpada) i być w ofercie arche.net.pl (Epox też odpada;) - tutaj jak w temecie musi pracować stabilnie na HTT 320+ (będzie leżeć pod Opteronem 144), wyposażenie standard, chipset raczej NF4 granice cenowe ok. 350 zł ABIT KN8 Force 4 S939 (PCX/DZ/GL/SA/RA) ASUS A8N-E nForce4 ULTRA S939 (PCX/DZ/SA/RA/GL) itp. jest ich trochę, więc proszę o pomoc Edytowane 23 Maja 2006 przez toolboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 mój wyrabia 325 :) niewiem ile idzie na asrocku dual sata2 albo epoxie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Opteron 144 i "płyta jak najtańsza" - Boże widzisz a nie grzmisz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 asrock zalezy od egzemplaza moja powyzej 325 robi sie kaprysna niektore ida wyzej wiec to niestety loteria, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 MSI K8N SLI-FI nForce4-SLI Socket 939 (2#PCX/DZW/GLAN/SATA2/RAID) MSI K8N Neo4-F nForce4 Socket 939 (PCX/DZW/GLAN/SATA/RAID) Myślę, że byłyby najlepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Opteron 144 i "płyta jak najtańsza" - Boże widzisz a nie grzmisz....bez przesady, sprzęt nie jest dla mnie, ale wydaje mi się, że nie każdy fajny komp musi być na DFI składany, jeżeli gdzieś można przyciąć koszty to czemu nie? Sprzęt ma spełniać określone założenia i być jak najtańszy - myślę, że Bóg się z tym zgodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 bez przesady, sprzęt nie jest dla mnie, ale wydaje mi się, że nie każdy fajny komp musi być na DFI składany, jeżeli gdzieś można przyciąć koszty to czemu nie? Sprzęt ma spełniać określone założenia i być jak najtańszy - myślę, że Bóg się z tym zgodzi ;) DFI infinity kosztuje okolo 330 PN wiec by sie lapala :D A to calkiem fajna plytka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 jęli to ma być tania płyta, to bierz Asrock SLI32-eSATA2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 jęli to ma być tania płyta, to bierz Asrock SLI32-eSATA2 nie będzie problemów z wysokim HTT? muszę mieć pewność, bo jak coś pójdzie nie tak, to będę się musiał gęsto tłumaczyć ;) na papierze całkiem nieźle się prezentuje ten Asrock, za takie pieniądze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Tu i tu masz obszerne testy płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 bez przesady, sprzęt nie jest dla mnie, ale wydaje mi się, że nie każdy fajny komp musi być na DFI składany, jeżeli gdzieś można przyciąć koszty to czemu nie? Sprzęt ma spełniać określone założenia i być jak najtańszy - myślę, że Bóg się z tym zgodzi icon_wink2.gif I akurat chcesz przycinać na płycie głównej, która ma mieć dość stabilne i dość wysokie HTT... Okej - Twoja sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 W materii max HTT wiele zależy też od procka. HTT 320 powinna zrobic wiekszosc plytek na nF4. Moj Epoxik na nF3 dal rade na 320 - screen. Ale najdziwniejsze jest to ze musialem sporo V przez proca przepuscic zeby wskoczyl na takie HTT :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) @lukmek - dzięki za info @methyl1test - koleś składa kompa - ma ram, kupuje zasilacz, procka, płytę i grafikę. Chce mieć jak najmocniejszy sprzęt do gier, nie OC. Na czym Twoim zdaniem można tu przyciąć ? na zasilaczu ??? Edytowane 24 Maja 2006 przez toolboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Na procu. Wziac jakiegos 3000+ i niezla plyte. Plyta to podstawa. Jezeli sie juz uparles na tego 144 i jego 1800Mhz tak samo jak 3000+ A myslisz ze ten 1MB zrobi taka roznice w grach to nie wnikam. Wez DFI Infinity i juz. WIdizalem tu na forum kilka osob ktore smigaly na HTT 345 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 @jonathan - proponowałem mu na początku, tylko, że on już się napalił na 2800MHz "jak FX-57" i zdania raczej nie zmieni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Czyli tego proca co wystawiony jest na allegro 311x9 i jazda Nie da sie ukryc proc wydajny DFI styknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 bez przesady, sprzęt nie jest dla mnie, ale wydaje mi się, że nie każdy fajny komp musi być na DFI składany, jeżeli gdzieś można przyciąć koszty to czemu nie? Sprzęt ma spełniać określone założenia i być jak najtańszy - myślę, że Bóg się z tym zgodzi ;) DFI wcale taki fajny nie jest... na codzień znam dużo fajniejsze płytki... DFI infinity kosztuje okolo 330 PN wiec by sie lapala :D A to calkiem fajna plytka Ja bym celował w Epox'a, który też kosztuje w tych okolicach, ale nie jest obecny w tym sklepie... I akurat chcesz przycinać na płycie głównej, która ma mieć dość stabilne i dość wysokie HTT... Okej - Twoja sprawa 320 HTT to obecnie norma, ale gorzej, że płyty, które spełniają te warunki nie są obecne w tym sklepie. DFI jest kapryśna, Asrock jednym pięknie działa, inni mają problemy, nie mówiąc o średnich możliwościach ustawienia pamięci... Na procu. Wziac jakiegos 3000+ i niezla plyte. Plyta to podstawa. Jezeli sie juz uparles na tego 144 i jego 1800Mhz tak samo jak 3000+ A myslisz ze ten 1MB zrobi taka roznice w grach to nie wnikam. Wez DFI Infinity i juz. WIdizalem tu na forum kilka osob ktore smigaly na HTT 345 W ogóle 2,6 GHz czy 2,8 GHz - nie zauważy różnicy, a szczegolnie między 512 kb a 1 mb L2 cache :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 qrde ironizujesz czy nie ??, bo też mam dylemat, zresztą zaraz założe osobny temat na to <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 W ogóle 2,6 GHz czy 2,8 GHz - nie zauważy różnicy, a szczegolnie między 512 kb a 1 mb L2 cache :lol: Tak?? To powiedz mi w jakiej gierce masz taka porazajaca roznice miedzy 512kb a 1mb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vice Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Co do topicu: odrzuciles 2 najlepsze plyty za tą cene kupilbym jedna albo druga w innym sklepie z nastawieniem na epoxa innych nie ma co brac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...