Skocz do zawartości
toolboy

Płyta Główna S939 Stabilne Htt 320+

Rekomendowane odpowiedzi

płyta musi być jak najtańsza (DFI odpada) i być w ofercie arche.net.pl (Epox też odpada;) - tutaj

jak w temecie musi pracować stabilnie na HTT 320+ (będzie leżeć pod Opteronem 144), wyposażenie standard, chipset raczej NF4

granice cenowe ok. 350 zł

ABIT KN8 Force 4 S939 (PCX/DZ/GL/SA/RA)

ASUS A8N-E nForce4 ULTRA S939 (PCX/DZ/SA/RA/GL)

itp.

jest ich trochę, więc proszę o pomoc

Edytowane przez toolboy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opteron 144 i "płyta jak najtańsza" - Boże widzisz a nie grzmisz....

bez przesady, sprzęt nie jest dla mnie, ale wydaje mi się, że nie każdy fajny komp musi być na DFI składany, jeżeli gdzieś można przyciąć koszty to czemu nie?

Sprzęt ma spełniać określone założenia i być jak najtańszy - myślę, że Bóg się z tym zgodzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez przesady, sprzęt nie jest dla mnie, ale wydaje mi się, że nie każdy fajny komp musi być na DFI składany, jeżeli gdzieś można przyciąć koszty to czemu nie?

Sprzęt ma spełniać określone założenia i być jak najtańszy - myślę, że Bóg się z tym zgodzi ;)

DFI infinity kosztuje okolo 330 PN wiec by sie lapala :D A to calkiem fajna plytka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jęli to ma być tania płyta, to bierz Asrock SLI32-eSATA2

nie będzie problemów z wysokim HTT?

muszę mieć pewność, bo jak coś pójdzie nie tak, to będę się musiał gęsto tłumaczyć ;)

na papierze całkiem nieźle się prezentuje ten Asrock, za takie pieniądze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęt ma spełniać określone założenia i być jak najtańszy - myślę, że Bóg się z tym zgodzi icon_wink2.gif

I akurat chcesz przycinać na płycie głównej, która ma mieć dość stabilne i dość wysokie HTT... Okej - Twoja sprawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W materii max HTT wiele zależy też od procka. HTT 320 powinna zrobic wiekszosc plytek na nF4. Moj Epoxik na nF3 dal rade na 320 - screen. Ale najdziwniejsze jest to ze musialem sporo V przez proca przepuscic zeby wskoczyl na takie HTT :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukmek - dzięki za info

@methyl1test - koleś składa kompa - ma ram, kupuje zasilacz, procka, płytę i grafikę. Chce mieć jak najmocniejszy sprzęt do gier, nie OC. Na czym Twoim zdaniem można tu przyciąć ? na zasilaczu ???

Edytowane przez toolboy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na procu.

Wziac jakiegos 3000+ i niezla plyte.

Plyta to podstawa.

Jezeli sie juz uparles na tego 144 i jego 1800Mhz tak samo jak 3000+ A myslisz ze ten 1MB zrobi taka roznice w grach to nie wnikam. Wez DFI Infinity i juz. WIdizalem tu na forum kilka osob ktore smigaly na HTT 345

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI wcale taki fajny nie jest... na codzień znam dużo fajniejsze płytki...

DFI infinity kosztuje okolo 330 PN wiec by sie lapala :D A to calkiem fajna plytka

Ja bym celował w Epox'a, który też kosztuje w tych okolicach, ale nie jest obecny w tym sklepie...

I akurat chcesz przycinać na płycie głównej, która ma mieć dość stabilne i dość wysokie HTT... Okej - Twoja sprawa

320 HTT to obecnie norma, ale gorzej, że płyty, które spełniają te warunki nie są obecne w tym sklepie. DFI jest kapryśna, Asrock jednym pięknie działa, inni mają problemy, nie mówiąc o średnich możliwościach ustawienia pamięci...

Na procu.

Wziac jakiegos 3000+ i niezla plyte.

Plyta to podstawa.

Jezeli sie juz uparles na tego 144 i jego 1800Mhz tak samo jak 3000+ A myslisz ze ten 1MB zrobi taka roznice w grach to nie wnikam. Wez DFI Infinity i juz. WIdizalem tu na forum kilka osob ktore smigaly na HTT 345

W ogóle 2,6 GHz czy 2,8 GHz - nie zauważy różnicy, a szczegolnie między 512 kb a 1 mb L2 cache :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi