Skocz do zawartości
Gość Antar1us

Black Mod

Rekomendowane odpowiedzi

...

Inwencja wlasna... Sam sobie to wszystko wymyslilem :) Tylko, ze ktos mi wycial dziure w oknie i pomalwoal bude ;)

Reszta juz osobiscie sie zajme :)

Nieźle tylko co tu jest jeszcze do roboty?? :) Chyba włożenie gatewatch'a i panelu aksy :D

Ale i tak życzę Ci powodzenia :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us

Zdjecia zrobie i dam na forum jak tylko, prawdopodobnie jutro, przyjedzie do mnie bluetooth pod usb ;)

Do zrobienia zostalo mi: zamocowanie okna w boku trumny, zrobienie panela 10x5 cm w miejscu wejscia na 2 fdd, wyciecie dziury na gorze i zamocowanie siatki, modyfikacja wlacznikow i diod, przeniesienie zasilacza na sama gore pieca... Cos pewnie jeszcze wymysle ;)

forest kila zbila, myslisz ze biale podswietlenie bedzie wspolgralo z niebieskimi coolerkami ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo sa 2 drogi do zalozenia takiego tematu:

1. Gotowy projekt ze zdjeciami (nawet jesli te maja sie pojawic jutro, to lepiej poczekac do jutra i nie zakaldac tematu bo skonczy sie to seria postow z zapytaniem o fotki).

2. Worklog, ale z powaznym podejsciem, czeste aktualizacje i dobra przemyslana koncepcja - raczej malo jaki user moze sobie na to pozwolic, bo zrobienie dobrego workloga to trudne zadanie.

Innej drogi nie ma i takie tematy zawsze beda spotykaly sie z krytyka, jezeli chcemy tutaj trzymac poziom.

Pytanie o porady w ogolnosci, a nie o jakis jeden konkretny kosmetyczny szczegol mija sie z celem. Liste modyfikacji tego forum masz w odpowiednim temacie, masa innych modow mozna znalesc w bazach na googl'ach. To wystarczajace i najlepsze zrodlo inspiracji. Juz milion razy bylo tutaj ze nikt za reke nie bedzie nikogo prowadzil i mowil jak "zmodowac" obudowe. A jednak ciagle sie to powtarza. :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us

Kolejny pesymista...

Ja nie chce, zeby mnie ktos prowadzil za reke ...!

To jak nie mam aparatu, to juz nie moge zalozyc tematu ? Imo nie kazdy ma aparat i moze zrobic worklog...

Jak ktos nie ma nic do napisania, to niech nie pisze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, ze to moj pierwszy mod, prosze o jakies dobre porady. Wiem, ze ktos zrobi cos za mnie, ale ze nie mam gdzie tego sam zrobic i chce, by bylo to zrobione profesjonalnie, to oddalem do znajomego ;]

No i info co planujesz wstawic do ew obudowy... + dobre porady. n/c :|

Jak ktos nie ma nic do napisania, to niech nie pisze...

To zdanie wywies sobie w pokoju na scianie w ramce. Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no patrz a my własnie gadamy o kolorze podświetlenia ;)

imo wentyla nie muszą być niebieskie ;) mój pomysł jest dosyć kompletny, żeby zachować (lub dołożyć) trochę funkcjonlaności od razu działał bym w kierunku 2x120mm do wietrzenia - efekty będą dużo lepsze i będzie ciszej.. a jak ciąć to ciąć ;-) białe podświetlenie - tak, z tym że wentyle czarne (lub ew moze fandery ?) i sporo umiarkowania, jak by ci się udało utrzymać wszystko w kolorystyce biało-czarnej ew. z troche srebra było by elelgancko

to jw to moje zdanie i moja estetyka się na nim kładzie.. do tego średnio by pasował gatewach (chyba nie ma podświetlenia białego ?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us

narazie wrzucam foty ;) Dopisze cos jak wroce, za jakis czas ;]

Linki mi wcielo ;] Wieczorem popelnie je jeszcze raz [;

Edytowane przez Antar1us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us

Duze - takie chcialem, ale nie az tak, myslalem ze bedzie ciut mniejsze ;]

Zaslepki: raz, ze nie mam oryginalnych od budy, a dwa to miejsce pod akasa czeka na aerocool'a ;]

Lakier w realu wyglada bajecznie :D Lakier jest identyko z tym, ktorego uzywa sie do malowania motorow Suzuki, lub Honda ;]

Czekam na oploty @ pekaok [; Musze do konca zrobic porzadek z kablami.

Mam juz chlodzenie do dysku, wiec fan pro2l pojdzie w odstawke. Dysk zostanie umieszczony na mocowaniu wyciszajacym w gniezdzie 5,25.

W miejscu, gdzie widac coolerek zostanie umieszczona plexa. Chcialbym tam umiescic przyciski, bez diod.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka słów odemnie:

+ lakier (całkiem fajny)

- nie pomalowałeś środka budy!!

- mało estetycznie wycięty otwór na plexi (widoczne zwłaszcza na rogach...dlatego preferuję uszczelki)

- z boku widoczne jakies rysy (albo coś innego)

- mógłbyś nieco zmodyfikować przód...dodać coś od siebie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us

Dzieki :)

A po co mi malowanie srodka ? ;) Tapicerke w samochodzie tez byc chcial pomalowac ? :) Moze jeszcze czesci pomalowac ? :)

I tak tego nie bedzie widac, bo dojda dwie katody niebieskie revolteca.

Uszczelki zostana uczynione - typ "H" - tylko nie ma nigdzie, a jak sa to drogie ;]

Powierzchnia polakierowana zostanie wypolerowana pasta polerska ;]

Na front szukam koncepcji, jeszcze mnie wena nie dopadla ;] Szukam inwencji ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koles MOTOCYKLI nie motorow!!!!!1 [;

powinien sie ladnie trzymac, jesli lakiernik pomalowal tak jak maluje sie owiewki motocykli.

wydaje mi sie ze na przednim panelu wymaga polerki albo to poprostu syf z paluchow:P wywoskuj go jakims dobrym woskiem motocyklowym [;

obowiazkowo pomaluj srodek:> bo teraz wyglada jak elo sportowy wypasny pr0 tuningowany kabriolet ale bez tapicerki w srodku:>

moze przesadzam z pr0 i el0 :P

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us

Wiem koles, to taki lakier do motocykluf i motoruf, no ale co ja biedny wiem - nic nie wiem - to wiem :lol:

Jak przestawialem piec, to zostawilem odciski ;] Bedzie polerka - nie martwcie sie ;] Nie bede malowal srodka, bo nie mam kasy ;] Zreszta nie podoba mi sie pomalowany srodek - to moje skromne zdanie [;

Na dol obudowy pojdzie jakas mata wygluszajaca - ze wzgledow estetycznych. Piec nie ma nozek, stoi na blasze - musze wyegzekwowac jakies gumowe nozki, co by drgan nie przenosil ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Antar1us

Wymiar wycietego otworu na okno: 40x26,7 cm. Zamierzam kupic uszczelke tyup H. Jaka ma byc roznica wielkosci plexi w stosunku do okna z uszczelka typu H ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi