Mefikon Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Problem jest taki: Komputer A - dostaje skrętką neta osiedlowego. Od A za pomocą karty lan idzie net do B - to działa ( choć nie zawsze) Dzisiaj zanałbyłem lapka. Do A dołączyła karta sieciowa HAMA USB Wireless Lan żeby lapka w neta wyposażyć. Zainstalowałem uruchomiłem wszystkie windowe kreatory - wszystko smiga. Zrobiłem restart laptopa i net zniknął brak połączenia albo ograniczone, niby sie widzą a neta nie ma. Sic :mur: Ma ktoś jakiś pomysł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elliotek Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Problem jest taki: Komputer A - dostaje skrętką neta osiedlowego. Od A za pomocą karty lan idzie net do B - to działa ( choć nie zawsze) Dzisiaj zanałbyłem lapka. Do A dołączyła karta sieciowa HAMA USB Wireless Lan żeby lapka w neta wyposażyć. Zainstalowałem uruchomiłem wszystkie windowe kreatory - wszystko smiga. Zrobiłem restart laptopa i net zniknął brak połączenia albo ograniczone, niby sie widzą a neta nie ma. Sic :mur: Ma ktoś jakiś pomysł mialem kiedys podobny problem, wyintstaluj i zainstaluj ponownie WLANA w lapku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mefikon Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Nie wiem co z tym jest co mi się po kilkukrotnym zapuszczaniu kratora uda uzyskać neta to restart kompa go wyłącza. Na ustawieniach ręcznych - niby wszystko gra a neta też nie ma. A miało być tak pięknie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasp Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Jak windows sobie nie radzi sa problemy mimo recznych ustawien. Sprobuj sie pobawic programem WinRoute Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 tworzysz siec ad-hoc i laczysz lapa z kompem mostkujesz wlan z lan na A udostepniasz polaczenie na A ustawiasz na b i na lapie otrzymywanie ip z automatu i niema sily, musi dzialac a kreatory to sa dla tych co im brak kreatywnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...