welyk Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 http://allegro.pl/item103508961_ati_radeon...nowy_118zl.html załozyłem nowy temat bo potrzebuje szybkiej opinii! brac to czy nie brac?? warte to tych pieniedzy i czy nie jest to jakis niewypał/podpucha?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) nie ma w tym żadnej ściemy ta sama karta co 9550/9600 tylko 64 ram co wiele nie przeszkadza dosyć wysokie taktowania pamieci sugeruja 4 ns kostki za te kase jezeli ktos potrzebuje nie ma NIC lepszego EDIT: w aukcji jest napisane ( co wcale nie znaczy że one są 2 ns bo w aukcjach allegro różne rzeczy piszą ), że memki są 2 ns a takie moga polecieć na 1GHz ddr - to by dawało karte pomiędzy 9600PRO i XT :D wszystkie "normalne" 9550 się chowają głeboko :D:D problemiki (ze sterami) : http://www.icomp.pl/produkty.php?action=po...raficzne&id=187 LOL: dzizus jakie tam są lole patrzą jakie jest referencyjne taktowanie w lapku i tyle kręcą i ani deczka więcej no nie moge wysiadam do 54o memki kiedy one mogą lecieć do giga ...http://www.frazpc.pl/b/134694 trzymaja bartona na codegenie 300W i podkręcają grafy ... wysiadam po prostu niech ktoś dorwie to cudo techniki zmieni chłodzenie na wode albo jakąś miedź z powietrzem i pobije mojego 9500 pro w 03 pls pls ( w co oczywiście z czystego szowinizmu wątpie :P ) Edytowane 23 Maja 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 brać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) nie ma to jak konstruktywna odpowiedź hehe facet z allegro mi odpisał mówi że nie daje gwarancji na 2 ns memki mówi że spisał tą informację z pierwszej partii kart mhhh czekamy na wiecej info tych co nabyli EDIT: @welyk tak naprawde to nikt sensowny jeszcze nie podkręcał tego i nie wiadomo jak leci ale taktowania rzedu 500/600- z miejsca i bez niczego podejrzewam są osiągalne do tego wynik w marku 03 sugeruje że ilość pamięci w marginalnym stopniu wpływa na wydajność karty, osobiscie mam wielką ochotę dorwać coś takiego :] Edytowane 24 Maja 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) a ktos wogole ma cos takiego? jak to sie kreci bo cos mi sie zdaje ze jak rdzen z memkami sa obok siebie to przy OC musie sie to grzac nawet jesli to mobil jest .. no i czy tej pamieci nie jest aby za mało? bo to ze w tych kartach roznica 128MB a 256MB jest mala to wiem ale 64MB a 128MB? chociaz cena jest niezła trzeba przyznać. ehh, juz chyba nie bede sie zastanawial jak baba nad majtkami ;) Edytowane 24 Maja 2006 przez welyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 w przypadku tej karty to czy bedzie miala 128 czy 64 ramu nie ma wiekszego znaczenia bo nie jest to karta przyszlosciowa i przy nowych tylulach moze juz powoli nie wyrabiac zwlaszcza przy wyzszych rozdzialkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) ta a Co odpalisz na tej karcie w wyższej rozdziałce ... to jest taniusieńka grafa, którą moze sobie kupić posiadacz gf4 mx i zagrać we wszystko w co nie zagrał przez ostatnie 2 lata bo za słabo było / nie było dx9 tania miodność IMO i potencjalne spore albo nawet bardzo spore oc oczywiście nie wiadomo jak spore na razie :P @dustone LOL a co ty myslisz że na allegro sami bezręczni sprzedawcy i nie mają jak chodzenia biedaczki ściągnąc ... http://www.frazpc.pl/b/134694 hugo5 pisze że na niektórych są blachy pod radiatorem a na niektórych nie ma :razz: Edytowane 31 Maja 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 facet z allegro mi odpisał mówi że nie daje gwarancji na 2 ns memki mówi że spisał tą informację z pierwszej partiiciekawe z czego spisał jak memki są zakryte blachą z rdzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Witam. Kupilem karte wlasnie na tej samej aukcji. Niestety na standardowych sterach dolaczynych na plytce wogole nie chciala ruszyc...Objawy byly takie jakby wogole nie bylo w karcie akceleratora 3d. Kombinowalem ze sterami i wkoncu znalazlem na ktorych wogole cos ruszalo. Niestety teraz kiedy wlacze jakas gre jest prawie odrazu zwiecha...Karta jest sprawna, sprawdzalem ja u znajomego i Heros V demo chodzil w 1024x768 i full detale plynniutko :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) agp fast writes off/on - zobacz sterowniki omegi catalysty, świeze od mobo jeżeli wcześniej miałeś gf to po prostu format c:\ edit: stery do tej grafy : http://www.driverheaven.net/patje/ Edytowane 31 Maja 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Przeinstalowalem system, zainstalowalem stery i dalej to samo... Sadze, ze jest jakis konflikt z mobo (ecs k7vta3 - ecs shit!!) Wie ktos moze jak temu zaradzic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 wykluczyłeś ewentualności podane powyżej ? spróbuj jeszcze ustawić w biosie agp z 8* na 4* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Jak ja miałem konflikt mojego radka (z podpisu) z płytą główną , to sprzedałem kompa i kupiłem nowego :). Jeżeli faktycznie masz problem z płytą główną to ją opchnij i kup inną ( tylko nie wiem czy to się kalkuluje ). Pokombinuj ze sterami od płyty głównej , u mnie to nie pomogło niestety, bo po 1 dniu lub po 10 minutach się karta wywalała (jak jej pasowało) Edytowane 5 Czerwca 2006 przez 1okonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Ta plyta glowna obsluguje jedynie agp 4x <_< Wezme sobie plyte Asusa od kumpla, mysle ze wtedy powinno wszysko hulac jak nalezy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1okonek Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Wielkiej różnicy nie będzie między agp 4x a 8x.Ale karta zacznie działać na nowym mobo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Wielkiej różnicy nie będzie między agp 4x a 8x.Ale karta zacznie działać na nowym mobo :)3-5%, więc nie ma o co latac z agp 8x ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...