maciek2107 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 szukalem tego coolera po polskich sklepach i allegro i nic, w sumie ciekawe wersja tego coolera bo posiada 4pin złacze do plyty glownej co umozliwia zmiane obrotow w biosie i montaz jak w boxowym wentylu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 a co tu szukać?? każdą katane zainstaluje się na slotach - AMD Socket: A/939/940/754 (XP, Palamino, Thoroughbred, Barton, Sempron, Athlon 64, Athlon 64 FX, Opteron) - Intel Socket: 370/478/LGA775 (Prescott, Willamette, Northwood, Celeron) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) @up Hmm... wydaje mi sie, ze nie takiej odpowiedzi oczekiwal ;) Widzisz gdzies pytanie "Jakie procesory obsluguje?" Ja nie... ;) Edytowane 24 Maja 2006 przez dario_t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) szukalem tego coolera po polskich sklepach i allegro i nic, w sumie ciekawe wersja tego coolera bo posiada 4pin złacze do plyty glownej co umozliwia zmiane obrotow w biosie i montaz jak w boxowym wentylu http://tunings.republika.pl/katana.jpg http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22086 to???? ma napisane 775... wersja CU http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=26597 Edytowane 24 Maja 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 @up Hmm... wydaje mi sie, ze nie takiej odpowiedzi oczekiwal ;) Widzisz gdzies pytanie "Jakie procesory obsluguje?" Ja nie... ;) ja mu tylko podałem że nie musi szukać konkretnie na 775 bo jedna katana styknie na wszystkie sloty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 no ja dobrze wiem ze kazda katana pasuje na lga 775 chodzi mi o konkretnie ten model tylko dla 775 bo ma on 4 pin złacze przez co mozna zmieniac liczbe obrotow w biosie itd, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 że niby jak chcesz podpiąć 4 pinową wtyczke do mobo :blink: w mobo masz potrojne, molex ma 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 no widze ze malo wiesz o intelu:) plyty pod lga 775 maja specjalne 4 pinowe gniazdo ktore umozliwia regulacje obrotow wentyla takie cos jest w boxowym coolerze i arctic freezer7 pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiberalnyLump80 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 że niby jak chcesz podpiąć 4 pinową wtyczke do mobo :blink: w mobo masz potrojne, molex ma 4 – a o Socket T (LGA775) Pan słyszał? Zapewne nie, wiec Pana oświecę (2148283[/snapback] ... chodzi mi o konkretnie ten model tylko dla ... – przykro mi, ale tej wersji Katany w Polsce nie ma. Nawet dystrybutor na nasz kraj (tj. pc-cooler.pl) nie posiada jej w swojej ofercie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 że niby jak chcesz podpiąć 4 pinową wtyczke do mobo :blink: w mobo masz potrojne, molex ma 4 :lol: Nowe Intele mają czteropinowe gniazdka do wentyli na płytach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 no prosze "YodaMistrz80" naprawde udzielil mi porzadnej odpowiedzi:) czekalem na taka od wczoraj:) szkoda ze nie ma tego coolera w polsce :/ pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 – a o Socket T (LGA775) Pan słyszał? Zapewne nie, wiec Pana oświecę (przykładowe zdjęcie – proszę spojrzeć na wtyk nad slotami pamięci ram). Nie dość, że nie potraf Pan czytać ze zrozumieniem (przedmiotem topicu jest 4-pinowa wtyczka i łatwość montażu konkretnego coolera, a nie jego kompatybilność z różnorakimi platformami/gniazdami), to jeszcze kłaniają się gigantyczne braki w znajomości tematu. @YodaMistrz80 wyluzuj i gratuluje nieomylności dzięki za wyjaśnienie, moja edukacja dotycząca intela skończyła się na celeronie 433 mhz jakieś 5 lat temu i do tej pory nie bardzo mnie interesuje. Dla mnie ta wtyczka na zdjęciu wygląda po prostu jak zwykły molex <_< . A żeby się doinformować oblukałem kilkanaście płyt pod 775 B) (nie na 815 tylko 945+)- Asrock, Asus, Gigabyte, Msi, Epox, DFI i na wiekszości po prostu tego gniazdka nie było, albo ja go nie widziałem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiberalnyLump80 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 szkoda ze nie ma tego coolera w polsce :/ – może zainteresuje się Pan produktem konkurencji, a mianowicie Thermalright Ultra-90-775. Jest, co prawda dużo droższy od uniwersalnej Katany Al., ale też zapewne bardziej wydajny. Do dostania m.in. tu i tu. Pozdrawiam! P.S. Ja osobiście czekam na Scythe Infinity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 hm ciekawy cooler, ale chyba za wysoki:P hmmm na forum uzywanie formy grzecznościowej jest raczej rzadkością:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 hm ciekawy cooler, ale chyba za wysoki:P hmmm na forum uzywanie formy grzecznościowej jest raczej rzadkością:) i szkoda, czasem niektorzy naginaja mowienie na "ty" do kogos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) i szkoda, czasem niektorzy naginaja mowienie na "ty" do kogos... Poczytać regulamin :wink: Żeby nie robić ot to rzeczywiście nigdzie nie znalazłem. A szkoda bo ta ninja too porządny sprzęt. B) Edytowane 25 Maja 2006 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...