Skocz do zawartości
maciek2107

Scythe Katana 775 Widział To Ktos W Polsce?

Rekomendowane odpowiedzi

a co tu szukać?? każdą katane zainstaluje się na slotach

- AMD Socket: A/939/940/754

(XP, Palamino, Thoroughbred, Barton, Sempron, Athlon 64, Athlon 64 FX, Opteron)

- Intel Socket: 370/478/LGA775 (Prescott, Willamette, Northwood, Celeron)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukalem tego coolera po polskich sklepach i allegro i nic, w sumie ciekawe wersja tego coolera bo posiada 4pin złacze do plyty glownej co umozliwia zmiane obrotow w biosie i montaz jak w boxowym wentylu

http://tunings.republika.pl/katana.jpg

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22086 to???? ma napisane 775...

wersja CU http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=26597

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Hmm... wydaje mi sie, ze nie takiej odpowiedzi oczekiwal ;) Widzisz gdzies pytanie "Jakie procesory obsluguje?" Ja nie... ;)

ja mu tylko podałem że nie musi szukać konkretnie na 775 bo jedna katana styknie na wszystkie sloty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że niby jak chcesz podpiąć 4 pinową wtyczke do mobo :blink: w mobo masz potrojne, molex ma 4

– a o Socket T (LGA775) Pan słyszał? Zapewne nie, wiec Pana oświecę (2148283[/snapback]

... chodzi mi o konkretnie ten model tylko dla ...

– przykro mi, ale tej wersji Katany w Polsce nie ma. Nawet dystrybutor na nasz kraj (tj. pc-cooler.pl) nie posiada jej w swojej ofercie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

– a o Socket T (LGA775) Pan słyszał? Zapewne nie, wiec Pana oświecę (przykładowe zdjęcie – proszę spojrzeć na wtyk nad slotami pamięci ram).

Nie dość, że nie potraf Pan czytać ze zrozumieniem (przedmiotem topicu jest 4-pinowa wtyczka i łatwość montażu konkretnego coolera, a nie jego kompatybilność z różnorakimi platformami/gniazdami), to jeszcze kłaniają się gigantyczne braki w znajomości tematu.

@YodaMistrz80 wyluzuj i gratuluje nieomylności

dzięki za wyjaśnienie, moja edukacja dotycząca intela skończyła się na celeronie 433 mhz jakieś 5 lat temu i do tej pory nie bardzo mnie interesuje. Dla mnie ta wtyczka na zdjęciu wygląda po prostu jak zwykły molex <_< .

A żeby się doinformować oblukałem kilkanaście płyt pod 775 B) (nie na 815 tylko 945+)- Asrock, Asus, Gigabyte, Msi, Epox, DFI i na wiekszości po prostu tego gniazdka nie było, albo ja go nie widziałem :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda ze nie ma tego coolera w polsce :/

– może zainteresuje się Pan produktem konkurencji, a mianowicie Thermalright Ultra-90-775. Jest, co prawda dużo droższy od uniwersalnej Katany Al., ale też zapewne bardziej wydajny.

Do dostania m.in. tu i tu.

Pozdrawiam!

P.S. Ja osobiście czekam na Scythe Infinity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i szkoda, czasem niektorzy naginaja mowienie na "ty" do kogos...

Poczytać regulamin :wink:

Żeby nie robić ot to rzeczywiście nigdzie nie znalazłem. A szkoda bo ta ninja too porządny sprzęt. B)

Edytowane przez kamilo23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi