ZiMatik Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Ciekawe ile osob tutaj jest milosnikami przypraw typu tabasco, sambal oelek i sambal bajok i oczywiscie marynowanych albo surowych papryczeki chili ? Ja praktycnie do wszystkiego uzywam ww przypraw:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Ja lubie jeść pikatne i ostre potrawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) ja lubie ostre jedzenie, ale bez przesady :) Edytowane 24 Maja 2006 przez Ur6aN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Kiedyś chciałem sobie coś upichcić i wrzuciłem "troche" za dużo papryczek chili. Efekt był taki, że nikt nie był w stanie tego wziąć do ust :D teraz już wiem, że wystarczy naprawdę odrobinka. Po takim jedzonku problemy z żołądkiem jak w banku :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Heheheh ale chyba nie u każdego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Po tym co ja stworzyłem to na pewno :lol2: to było coś niesamowicie ostrego. Chociaż może są osoby, które by to zjadły. W każdym badź razie ja bym się nie odważył :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) Trzeba bylo mnie zaprosic - ja na pewno bym zjadla - jestem maniakalna fanka chili :] buteleczke tabasco wchlaniam w 2 dni , i wiecie co? - moj zoladek nigdy nie protestowal , natomiast odrobina ketchupu jest mnie w stanie o skret zoladka przyprawic. Wczoraj np jadlam ze znajomym kabanosy z sambal oelkiem i do tego zagryzalismy papryczki chili :) Po tym co ja stworzyłem to na pewno :lol2: to było coś niesamowicie ostrego. Chociaż może są osoby, które by to zjadły. W każdym badź razie ja bym się nie odważył :lol: Edytowane 24 Maja 2006 przez ZiMatik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Lubie ostre przyprawy, ale nie takie super ostre ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) Jezeli w Waszym mieście jest Pizzernia Tino to polecami wziazc pizze Bomba naprawde ostra i pyszna zarazem :) Edytowane 24 Maja 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Ja tez jestem zwolennikiem ostej kuchni. Chili - red, hot peppers ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 niezly jest pieprz cayenne chyba tak sie pisze a wogule wszystko ostre co da sie zjesc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 ja lubie ostre nawet bardzo :D ale zawsze po ostrym jak robie kupsko to mnie dziurnik piecze jak cholera hehe, to jedyna wada ostrego żarła :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Ciekawe ile osob tutaj jest milosnikami przypraw typu tabasco, sambal oelek i sambal bajok i oczywiscie marynowanych albo surowych papryczeki chili ? Ja praktycnie do wszystkiego uzywam ww przypraw:] To jadam ale o pozostałych nie słyszałem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Ktoś zaraz powie że je żyletki :lol2: Nie no tabasco rulez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 To jadam ale o pozostałych nie słyszałem :blink:Te pozostale - sambal oelek (producent Tao Tao)to takie zmielone papryczki chilli (ok 70% calosci to papryczki chilli a reszta to sos ) z dodatkiem soli, sambal bajok (Bali Kitchen - produkt indonezyjski, oczywiscie do kupienia w polsce)- to pasta chilli z dodatkiem czosnku i suszonych krewetek i soli (zawartosc chilli to 56%) - zeby kupic obie te pasty musze dralowalc na drugi koniec Wawy :] Ale jesli lubisz piekielnie ostro - to szczerze polecam :] :] nie probowalam , ale...niektorzy wiezniowie w wiezieniach podobno tak :P (przynajmniej tak slyszalam ) Ktoś zaraz powie że je żyletki :lol2: Nie no tabasco rulez. Opisanych przez Ciebie objawow u siebie nie zaobserwowalam : :lol: ja lubie ostre nawet bardzo :D ale zawsze po ostrym jak robie kupsko to mnie dziurnik piecze jak cholera hehe, to jedyna wada ostrego żarła :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Nie było jeszcze tak ostrej potrawy, której bym nie był w stanie zjeść :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Nie było jeszcze tak ostrej potrawy, której bym nie był w stanie zjeść :DNigdy nie mow nigdy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Ja też lubie jeść ostro :) Prawie wszystko zjem na ostro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) a moze wie ktos gdzie kupic japonski chrzanik wasabi?:> Edytowane 27 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 no ostro wszystko i wszędzie nawet do rosołu musze dosypać pieprzu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Jak kolega wyżej magi pieprz sól do zupy a do potraw sypie wszystko co pod ręką potem mam czasami problemy z brzuchem ale to inna historia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 lol :D tez poszukuje - jak znajde to powioem :D a moze wie ktos gdzie kupic japonski chrzanik wasabi?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) namierzylem na allegro sklep z opola:P sprzedaja wasabi w tubce:P poszukam jeszcze czegos w stolicy:> Edytowane 28 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Ja polecam osobiscie ten sklepik :) http://www.masala.com.pl/ a jesli chodzi o ostre to ta papryczka jest super KLIK naprawde mocna i godna uwagi dla ludzi lubiacych ostre jedzenie :) Edytowane 28 Maja 2006 przez bjkuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 namierzylem na allegro sklep z opola:P sprzedaja wasabi w tubce:P poszukam jeszcze czegos w stolicy:> E to u mnie daj linka to wezmę namiary i się tam przejdę :D i przetestuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 http://sushi-shop.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 mam kawałek ale się przejdę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Oooo tu >> 2154912[/snapback] Ja polecam osobiscie ten sklepik :) 2154604[/snapback] namierzylem na allegro sklep z opola:P sprzedaja wasabi w tubce:P poszukam jeszcze czegos w stolicy:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ciekawe ile osob tutaj jest milosnikami przypraw typu tabasco, sambal oelek i sambal bajok i oczywiscie marynowanych albo surowych papryczeki chili ? Ja praktycnie do wszystkiego uzywam ww przypraw:] Jak tylko moge to kupuje, na ostro jest byczo, kiedyś z węgier rodzice przywieźli mi słoiki papryczek chili i z kumplami zajadaliśmy z pestkami na surowo, łzy w oczach ale smaczne :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crusader Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 rowniez uwielbiam ostro(tzn. przyprawy ostre :) ) zawsze bedac czy to w pizzerii badz jakims barze biore najostrzejsza pizze i najostrzejsze sosy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...