Skocz do zawartości
Gracz CS'a

Czerwony Ekran :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problemik z monitorem, a natomiast taki, ze właczylem sobie kompa, jak to zawsze po szkole. Właczyłem sobie gg i rozmawialem z kumplem, no i nagle mi zgasł monitor. Wyłaczylem kompa po 5 minutach nie reagowania, no i jak go właczylem spowrotem to patrze, a tu czerwony ekran. Niewiem czemu, ale zamiast bialego mam czerwony. Sprawdzalem juz z drugim monitorem, zeby miec pewnosc ze to nie jest nic z kompem tylko monitorem. No i z tamtym monitorem dziala normalnie bez problemow. Jest to komputer taty, wiec wiecie jak to bedzie... :sad: Moge to jakos samemu naprawic? Zrobilo mi sie to wczoraj a nie chce go dawac do naprawy, bo tata by os podejrzewal <_< Prosze pomozcie sprawdzałem juz tam podopinać kable ale bez skutku :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mi świecił monitor na czerwono to wymieniłem kabel i wszystko wróciło do normy.

Tylko że to był taki stary monitor, gdzie kabel był obustronnie przykręcany. Teraz w większości kabel jest chyba wczepiony na stałe w monitor.

Edytowane przez IamWeasel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe moze i bardziej krwisty ale to przeszkadza :/

A co do tego to o ktory kabel ci chodzi? Ten wyczepiany ( do kompa sie go podlacza ) czy ten drugi ktory ja mam podlaczony do kompa ktory idzie do karty graficznej? Bo ten do karty graficznej mi sie zdaje ze jest zrabany :/ Jak to naprawic :( ? POMOZCIE !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe moze i bardziej krwisty ale to przeszkadza :/

A co do tego to o ktory kabel ci chodzi? Ten wyczepiany ( do kompa sie go podlacza ) czy ten drugi ktory ja mam podlaczony do kompa ktory idzie do karty graficznej? Bo ten do karty graficznej mi sie zdaje ze jest zrabany :/ Jak to naprawic :( ? POMOZCIE !!

Cały kabel trzeba wymienić na nowy ( z karty graf do monitora ). Jeśli jest na stałe złączony z monitorem to do serwisu z tym :wink: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi