Skocz do zawartości
VoyTECH

X1600 I Porównanie Do Modeli X600, X700, X800

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie. bo widać taki trend że ostatnio bardzo często producenci wrzucają właśnie tę kartę do swoich notebooków.

to że jest ze "świeżej" linii ati to wiadomo. ale jak wygląda wydajność?

sam mam X700 i interesuje mnie czy X1600 jest szybsza? jakie ma prędkości rdzenia i pamięci? jak z jakością obrazu?

niech przemówią ci którzy mają.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary serio nie wiem po co zakladales ten topic, od groma informacji mozna znalesc w sieci na ten temat. Takze wyjasnie i zamykam bo to nie ma sensu :

X1600 - nastepca X700, znacznie szybszy (szybszy nawet od GF Go 6800), w 3dm05 ja osobiscie po OC wyciagnalem ponad 4700 podczas gdy X700 to okolo 3000 po OC. Takze jak widzisz przewaga bardzo pokazna, 50% lekko liczac. W 06 jest juz inaczej bo X700 nie ma obslugi Pixel Shaderow w wersji 3.0 natomiast X1600 ma. Wyniki przedstawiaja sie tak ze X700 ma okolo 700 markow, podczas gdy X1600 ma ponad 2100 - 3 krotnie wiecej!! Rdzen i pamieci w wersji najszybszej maja bodajze 450.450 ale sa tez wersje z obnizonymi zegarami (np MacBookPro ma tak) oraz moga wystepowac wersje z pamieciai DDR2 albo DDR3 (na stronie ATI podaja DDR4 ale na razie nie widzialem laptopa z takimi). Co do jakosci obrazu to chyba nie ma sie co rozpisywac - roznic nie ma, procz tych efektow ktorych X700 nie obsluguje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi