Skocz do zawartości
quartzXXI

Przesiadka Na S939=płyta+proc+pamięci+*dysk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jak w tytule. Na sprzęt mam 1450zł łącznie z wysyłkami itp.

Sprzęt ma być konkretnie do gier, więc musi być do nich przystosowany, noi płyta musi pozwolić na 2500Mhz dla Venice'a od Arche_.

Więc tak, oto moje pomysły i prosibym pomoc ;) Po prostu nie chce później żałować, że coś spieprzyłem jak obecnie mam z Intelem.

1.3000+@2500Mhz za ok500zł

2.płyta - dfi infinity lub asus A8R-MVP ATI Xpress 200 za ok 350zł

3. Pamięci jakieś 2x512mb do 350zł (tylko jakie ?)

3.dysk samsung 160GB na sataII 8mb cache za 250zł

to jest 1450zł + do tego gdzieś w okolicach września myślałbym nad kolejnym 2x256 by miec 1,5GB w dualu

W plytach oprocz O/C i wydajnosci w 3d interesuja mnie wejscia lan(najlepiej 2) i conajmniej jedno wbudowane fire-wire. Myslalem o ASrocku ale nie wiem czy to nie bedzie dla plyty zabojcze miec x1800xt na pokladzie, i 3 zajete sloty pci (dodatkowy lan, drugi fire-wire, sound blaster)

Z góry THX

Edytowane przez quartzXXI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoja propozycja jak dla mnie wporzadku. Nie oszczedzal bym tylko na plycie i lyknal odrazu DFI LP. A co jest nie tak z Twoim intelem?? Slaba wydajnosc? Przeciez P4 630 to sporo mocy pod 'maska' ma. :wink:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma, ale nie w grach :( I spadek jest naprawde bardzo widoczny. Jesli chodzi o 3dmark 05 to max wyciagnalem 8700punktow co jest żałosnym wynikiem. Na dodatek oblivion chodzi beznadziejnie, aż go odłożyłem na półkę, bo się wściekłem przez te 17fps w mieście i zasrane przycinki :angry:

No ale ok, poczekam na am2, chyba że będzie później niż 15-20czerwca :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przesadzaj ze na tym intelu nie da sie grac i ze sie meczysz grafe masz mocna proca tez wiec nie wiem jak mozesz sie na tym meczyc w grach :0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma, ale nie w grach :( I spadek jest naprawde bardzo widoczny. Jesli chodzi o 3dmark 05 to max wyciagnalem 8700punktow co jest żałosnym wynikiem. Na dodatek oblivion chodzi beznadziejnie, aż go odłożyłem na półkę, bo się wściekłem przez te 17fps w mieście i zasrane przycinki :angry:

No ale ok, poczekam na am2, chyba że będzie później niż 15-20czerwca :D

hehe ja uzyskuje tyle ile w podpisie a obek mi chodzi na full detalach 1280x1024 wszystkie efekty prucz HDR (bo nie mam :P )

w jaskiniach 50-80FPS

w mieście 30-40FPS (z deszczem 20-25)

w lesie z duża iloscia wysokiej trawy(heh to pasqudztwo zrzera mase mocy obliczeniowej :D) 15-25FPS

przycinek żadnych nie mam - czasami półsekundowe przy ładowaniu obszaru :)

ale i tak gra poszła w odstawke bo to chyba najnudniejsza gra stulecia :)

ale odziwo tnie mi sie troche F.E.A.R :) niewiem czemu :) skacze od 5 do 100fpsów :)

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jak w tytule. Na sprzęt mam 1450zł łącznie z wysyłkami itp.

Sprzęt ma być konkretnie do gier, więc musi być do nich przystosowany, noi płyta musi pozwolić na 2500Mhz dla Venice'a od Arche_.

Więc tak, oto moje pomysły i prosibym pomoc ;) Po prostu nie chce później żałować, że coś spieprzyłem jak obecnie mam z Intelem.

1.3000+@2500Mhz za ok500zł

2.płyta - dfi infinity lub asus A8R-MVP ATI Xpress 200 za ok 350zł

3. Pamięci jakieś 2x512mb do 350zł (tylko jakie ?)

3.dysk samsung 160GB na sataII 8mb cache za 250zł

to jest 1450zł + do tego gdzieś w okolicach września myślałbym nad kolejnym 2x256 by miec 1,5GB w dualu

W plytach oprocz O/C i wydajnosci w 3d interesuja mnie wejscia lan(najlepiej 2) i conajmniej jedno wbudowane fire-wire. Myslalem o ASrocku ale nie wiem czy to nie bedzie dla plyty zabojcze miec x1800xt na pokladzie, i 3 zajete sloty pci (dodatkowy lan, drugi fire-wire, sound blaster)

Z góry THX

a pamietasz jak Ci mowilem, ze athlon 64

bedzie lepszy? :P

p.s zestaw oki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe ja uzyskuje tyle ile w podpisie a obek mi chodzi na full detalach 1280x1024 wszystkie efekty prucz HDR (bo nie mam :P )

w jaskiniach 50-80FPS

w mieście 30-40FPS (z deszczem 20-25)

w lesie z duża iloscia wysokiej trawy(heh to pasqudztwo zrzera mase mocy obliczeniowej :D) 15-25FPS

przycinek żadnych nie mam - czasami półsekundowe przy ładowaniu obszaru :)

ale i tak gra poszła w odstawke bo to chyba najnudniejsza gra stulecia :)

ale odziwo tnie mi sie troche F.E.A.R :) niewiem czemu :) skacze od 5 do 100fpsów :)

To ja w oblivionie mam gorzej od ciebie...Głównie w mieście tylko że z HDR i market distrikt po załadowaniu obszaru widzze piekne 20-22fps-y, i szlag mnie trafia. Noi CoD2 sie troszke tnie (czasem) przy maxymalnych detalach w 1280x1024 :D Zreszta w grach imo lepszy bedzie venice z nfore4 lu ati rd480, i to bez dodatkowych opłat po pozbyciu się intela. Dlatego, czemu by nie skorzystać ?? zresztą lubie też kręcić i mieć jako takie wyniki w różnych benchmarkach do których presscot się po prostu nie nadaje.....(np. te dziadowskie wyniki w 3d05)

W kazdym razie jesli nei bede bral am2 to kuje venice'a 2,5Ghz, 2x512mb kingstone'a w dualku, i moo asus a8r-mvp na chipie ati. Pozdro

@DarkArrow

pamiętam.......:mur:

Edytowane przez quartzXXI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

W kazdym razie jesli nei bede bral am2 to kuje venice'a 2,5Ghz, 2x512mb kingstone'a w dualku, i moo asus a8r-mvp na chipie ati. Pozdro

@DarkArrow

pamiętam.......:mur:

Czemu tylko 2 x 512MB? Nadaj gry będą się ciąć, jak np. cod 2 czy fear.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu tylko 2 x 512MB? Nadaj gry będą się ciąć, jak np. cod 2 czy fear.

tylko...ponieważ już mi nie starczy pieniędzy, a na 2GB ramu mógłbym liczyć tylko wtedy gdybym brał asrocka.. :mur: ALe co tam na wrzesień kupie jeszcze 2x256mb w dualu i bedzie 1,5gb ot co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi