quartzXXI Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) Witam. Jak w tytule. Na sprzęt mam 1450zł łącznie z wysyłkami itp. Sprzęt ma być konkretnie do gier, więc musi być do nich przystosowany, noi płyta musi pozwolić na 2500Mhz dla Venice'a od Arche_. Więc tak, oto moje pomysły i prosibym pomoc ;) Po prostu nie chce później żałować, że coś spieprzyłem jak obecnie mam z Intelem. 1.3000+@2500Mhz za ok500zł 2.płyta - dfi infinity lub asus A8R-MVP ATI Xpress 200 za ok 350zł 3. Pamięci jakieś 2x512mb do 350zł (tylko jakie ?) 3.dysk samsung 160GB na sataII 8mb cache za 250zł to jest 1450zł + do tego gdzieś w okolicach września myślałbym nad kolejnym 2x256 by miec 1,5GB w dualu W plytach oprocz O/C i wydajnosci w 3d interesuja mnie wejscia lan(najlepiej 2) i conajmniej jedno wbudowane fire-wire. Myslalem o ASrocku ale nie wiem czy to nie bedzie dla plyty zabojcze miec x1800xt na pokladzie, i 3 zajete sloty pci (dodatkowy lan, drugi fire-wire, sound blaster) Z góry THX Edytowane 24 Maja 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Błagam, czy nikt tu nie zagląda ?? Pomóżcie mi, bo nie chce czegoś schrzanić <_< Zresztą tak się zastawiam czy nie lepiej się imo wstrzymać do połowy czerwca do premiery am2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Błagam, czy nikt tu nie zagląda ?? Pomóżcie mi, bo nie chce czegoś schrzanić <_< Zresztą tak się zastawiam czy nie lepiej się imo wstrzymać do połowy czerwca do premiery am2 ? warto poczekac do premiery AM2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Twoja propozycja jak dla mnie wporzadku. Nie oszczedzal bym tylko na plycie i lyknal odrazu DFI LP. A co jest nie tak z Twoim intelem?? Slaba wydajnosc? Przeciez P4 630 to sporo mocy pod 'maska' ma. :wink: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Ma, ale nie w grach :( I spadek jest naprawde bardzo widoczny. Jesli chodzi o 3dmark 05 to max wyciagnalem 8700punktow co jest żałosnym wynikiem. Na dodatek oblivion chodzi beznadziejnie, aż go odłożyłem na półkę, bo się wściekłem przez te 17fps w mieście i zasrane przycinki :angry: No ale ok, poczekam na am2, chyba że będzie później niż 15-20czerwca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Sam posiadam infinity na 754 :P Ale w tej cenie poleciłbym bardziej Epoxa, chociaż nie wiem ile ma slotów PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 W twoim przypadku przesiadłbym się na platformę AM@, ze względu, że masz już memki DDR2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Memki odchodzą już z intelem, taże wszystko musze praktycznie kupowac od poczatku. Narazie sie wstrzymuje i poczekam do okolicy 20kwietnia. Tak w ogóle, czy jest jakies "tanie" dfi na chipsecie ATI ?? Cos w stylu infinity na nf4 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 AM2 już są w zasadzie dostępne ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 nie przesadzaj ze na tym intelu nie da sie grac i ze sie meczysz grafe masz mocna proca tez wiec nie wiem jak mozesz sie na tym meczyc w grach :0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Ma, ale nie w grach :( I spadek jest naprawde bardzo widoczny. Jesli chodzi o 3dmark 05 to max wyciagnalem 8700punktow co jest żałosnym wynikiem. Na dodatek oblivion chodzi beznadziejnie, aż go odłożyłem na półkę, bo się wściekłem przez te 17fps w mieście i zasrane przycinki :angry: No ale ok, poczekam na am2, chyba że będzie później niż 15-20czerwca :D hehe ja uzyskuje tyle ile w podpisie a obek mi chodzi na full detalach 1280x1024 wszystkie efekty prucz HDR (bo nie mam :P ) w jaskiniach 50-80FPS w mieście 30-40FPS (z deszczem 20-25) w lesie z duża iloscia wysokiej trawy(heh to pasqudztwo zrzera mase mocy obliczeniowej :D) 15-25FPS przycinek żadnych nie mam - czasami półsekundowe przy ładowaniu obszaru :) ale i tak gra poszła w odstawke bo to chyba najnudniejsza gra stulecia :) ale odziwo tnie mi sie troche F.E.A.R :) niewiem czemu :) skacze od 5 do 100fpsów :) Edytowane 25 Maja 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Przepraszam z offtopa... co to jest ten AM2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 google prawde powie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Witam. Jak w tytule. Na sprzęt mam 1450zł łącznie z wysyłkami itp. Sprzęt ma być konkretnie do gier, więc musi być do nich przystosowany, noi płyta musi pozwolić na 2500Mhz dla Venice'a od Arche_. Więc tak, oto moje pomysły i prosibym pomoc ;) Po prostu nie chce później żałować, że coś spieprzyłem jak obecnie mam z Intelem. 1.3000+@2500Mhz za ok500zł 2.płyta - dfi infinity lub asus A8R-MVP ATI Xpress 200 za ok 350zł 3. Pamięci jakieś 2x512mb do 350zł (tylko jakie ?) 3.dysk samsung 160GB na sataII 8mb cache za 250zł to jest 1450zł + do tego gdzieś w okolicach września myślałbym nad kolejnym 2x256 by miec 1,5GB w dualu W plytach oprocz O/C i wydajnosci w 3d interesuja mnie wejscia lan(najlepiej 2) i conajmniej jedno wbudowane fire-wire. Myslalem o ASrocku ale nie wiem czy to nie bedzie dla plyty zabojcze miec x1800xt na pokladzie, i 3 zajete sloty pci (dodatkowy lan, drugi fire-wire, sound blaster) Z góry THX a pamietasz jak Ci mowilem, ze athlon 64 bedzie lepszy? :P p.s zestaw oki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) hehe ja uzyskuje tyle ile w podpisie a obek mi chodzi na full detalach 1280x1024 wszystkie efekty prucz HDR (bo nie mam :P ) w jaskiniach 50-80FPS w mieście 30-40FPS (z deszczem 20-25) w lesie z duża iloscia wysokiej trawy(heh to pasqudztwo zrzera mase mocy obliczeniowej :D) 15-25FPS przycinek żadnych nie mam - czasami półsekundowe przy ładowaniu obszaru :) ale i tak gra poszła w odstawke bo to chyba najnudniejsza gra stulecia :) ale odziwo tnie mi sie troche F.E.A.R :) niewiem czemu :) skacze od 5 do 100fpsów :) To ja w oblivionie mam gorzej od ciebie...Głównie w mieście tylko że z HDR i market distrikt po załadowaniu obszaru widzze piekne 20-22fps-y, i szlag mnie trafia. Noi CoD2 sie troszke tnie (czasem) przy maxymalnych detalach w 1280x1024 :D Zreszta w grach imo lepszy bedzie venice z nfore4 lu ati rd480, i to bez dodatkowych opłat po pozbyciu się intela. Dlatego, czemu by nie skorzystać ?? zresztą lubie też kręcić i mieć jako takie wyniki w różnych benchmarkach do których presscot się po prostu nie nadaje.....(np. te dziadowskie wyniki w 3d05) W kazdym razie jesli nei bede bral am2 to kuje venice'a 2,5Ghz, 2x512mb kingstone'a w dualku, i moo asus a8r-mvp na chipie ati. Pozdro @DarkArrow pamiętam.......:mur: Edytowane 26 Maja 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 ... W kazdym razie jesli nei bede bral am2 to kuje venice'a 2,5Ghz, 2x512mb kingstone'a w dualku, i moo asus a8r-mvp na chipie ati. Pozdro @DarkArrow pamiętam.......:mur: Czemu tylko 2 x 512MB? Nadaj gry będą się ciąć, jak np. cod 2 czy fear. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Czemu tylko 2 x 512MB? Nadaj gry będą się ciąć, jak np. cod 2 czy fear. tylko...ponieważ już mi nie starczy pieniędzy, a na 2GB ramu mógłbym liczyć tylko wtedy gdybym brał asrocka.. :mur: ALe co tam na wrzesień kupie jeszcze 2x256mb w dualu i bedzie 1,5gb ot co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Własnie, zapomnialem o pamięciach. Jakie byscie polecili do tego ASUSA ?? Z tego co wiem, to on promuje corsairy, a ze kupuje wszystko prócz proca w www.gral.pl to maja tam corsairy za 339zł. Brać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...