CriXu Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Witam Chcialbym proca juz 64bit cos mocniejszego od mojego i zastanawialem sie nad AMD64 na s939, juz nawet kupilem pamieci dysk i wszystko poza plyta,procem i grafa na PCIE a tu widze ze juz sa w sklepie plyty pod AM@ a proce pokaza sie lada chwila, ceny pewnie beda podobne tylko ze problem zaczyna sie z pamieciami poniewaz tam juz beda tylko chyba DDR2 i czy teraz warto abym wymienil pamieci??? pewnie dosyc sporo na nich strace ale znowu czy warto pchac sie w AM2 i zmieniac ram tym bardziej ze DDR2 800MHz i wyzej sa dosyc drogie i znow musial bym dosyc sporo dolozyc :] co o tym myslicie bo i tak musze jeszcze troszke poczekac na wymiane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Moim skromnym zdaniem nie ma narazie po co przechodzic na AM2. Lepiej kup sprzet oparty na s939. Najwazniejsze, ile masz kasy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Ten AM2 to chyba wcale nie jest taki extra, myśle że lepiej złorzyć solidnego kompa na s.939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) Ten AM2 to chyba wcale nie jest taki extra, myśle że lepiej złorzyć solidnego kompa na s.939 Narazie tak w AM2 bedzie mozna wejsc po premierze K8L i prockow w 65nm z "odwroconym HT" Jak przy s939 jestesmy to niedlugo bedzie wysyp swietnych procow na allegro. Venice, San Diego, Toledo ze swietnym O/C juz sobie ostrze kly na Opka 165@2,8 :rolleyes: Edytowane 24 Maja 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 a ja to widze tak: jak ktoś ma kompa pod socket A to zmiana na s939 jest bez sensu ... Koszt zakupu platformy na AM2 będzie teraz wyższy o 50-100zł max od zestawu na s939... a za poł roku po wyjściu k8L na sprzedaży zestawu na s939 straci sie znacznie wiecej niz teraz to 100zł ... Więc nawet gdyby AM2 było identyczne wydajnościowo jak 939 opłaca się bardziej kupić AM2... (w końcu można będzie wymienić samego proca i sprzedać procka już na nową podstwkę a nie pod "starą" ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Moim skromnym zdaniem nie ma narazie po co przechodzic na AM2. Lepiej kup sprzet oparty na s939. Najwazniejsze, ile masz kasy ? jesli chodzi o kase ile ebdzie trzeba tyle wydam natomiast w granicach rozsadku bo nie lubie bezsensownie wydawac kase :P PS. wlasnie widze ze juz w komputroniku pokazaly sie pierwsze proce AM2 :) ciekawe tylko jeszcze jak wyglada sprawa OC bo jesli tak sie kreca jak moj aktualny Athlon to ja dziekuje wole zwyklego AMD64 pod 939 :) Edytowane 25 Maja 2006 przez Szpakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Masz calkiem mocnego proca, 2GB ramu i GF6600. Naprawde tak Ci to kiepsko chodzi, ze nie mozesz juz wytrzymac na tym sprzecie? :) Ja bym poczekal ze zmiana dobre pol roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 nie no nie narzekam jak mi chodzi ale chcialbym juz nowego proca i w kocu plyte na chipsecie nForce :) lecz skoro lepiej zrobie jak poczekam to czemu nie az tak mi sie nie spieszy z zakupem nowego proca fajnie by bylo jak by byl ale nie musi byc, jeszcze pociagne jak trzeba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...