marjuszo Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Witam Może zadaję lamersie pytanie, ale czym oprócz Artifact Tester 5 i 3DMark można skutecznie sprawdzić czy nie ma artefaktów(czyli jak sprawdzić max o/c). Radeony mają ATITool, który jest spox więc co polecacie do GeForce? wiem, że jest temat przyklejony ale w moim przypadku chodzi o GeForce2 Ti:)...stara ale jara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Zawsze mozesz troche w cos pograc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 7h petli 2k1 powinno wystarczyc do wykrycia ew. artefaktow. ;] pluszek tyle ze niektore gry sa wrazliwsze na oc niz inne. Taki under2 potrafil mi wywalic po 5min gry gdy counter krzyczal po 1h zabawy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=115771 zawsze można pisać w istniejącym temacie... Gry i 3d marki prawde powiedzą. EDIT: Orgiusz wklej to do tego tematu z linka ;] Edytowane 24 Maja 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 więc jak polecicie mi jakieś fajne programiki do testowania a nie pętle w 3DMark i....gry...to nawet sam poproszę o zamknięcie tematu....mi tylko chodzi o odpowiednik ATITool for GeForce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Ja tam skanuję czy nie ma artów właśnie ATItoolem mimo że mam gefoce'a :) Zwyczajnie puszczam skan, bawię się zegarami w RT, znowu puszczam skan i jeśli przez 30min nie wywali mi komunikatu o arcie uznaję że dane ustawienie jest ok (może dlatego mój 6600GT się tak słabo kręci :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 tzn że ATITool wykrywa także modele GeForce??? tego akurat nie wiedzialem, sam zaraz sprawdze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Właśnie nie wykrywa gefoce'ów, ale wykrywacz artów działa i można poszukać "ręcznie" maks częstotliwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Właśnie nie wykrywa gefoce'ów, ale wykrywacz artów działa i można poszukać "ręcznie" maks częstotliwościdodaj jeszcze ze tylko w wersjac 0.25 pozaty do [gluteus maximus] jest w bo gefach czesto ejst freeze albo wynik zaczyna spadac ... u mnie ati tool zawiesza po prostu kompa boleci z core ponad 645 ... a max karty na ktorym sie nie zawiesza to 630 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...