Piterix Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Mam problem - który mam od dawna i czytałem o nim dużo i DALEJ MAM PROBLEM. Co zrobić żeby na ekranie mojego TV mieć obraz IDENTYCZNY z obreazem w kompie. Chodzi o filmy - nie chce mi się za każdym razem przestawiać ekranu podstawowego, pozatym uciążliwe jest oglądanie filmów DVD gdzie na kompie muszę wybrać scenę albo start i nic nie widzę bo obraz mam na TV w drugim pokoju... Podsumowując: 1. Obraz w filmie mogę uzyskać tylko na jednym ekranie - tym podstawowym a chciałbym na obu. 2. Mogę użyć ustawień nakładki wideo - ale wtedy nie mam napisów... bo wyświetla się sam film. Jak temu zaradzić ? - karta NV GF 6800 GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 http://www.solar.blurp.org/tvout.html#czarne cytat: Po włączeniu opcji Tryb teatralny w momencie, gdy odpalimy film na komputerze, to bez względu, czy player będzie w małym okienku, czy też na fullscreen, obraz na telewizorze będzie zajmował cały ekran. Nie będą widoczne żadne narzędzia lub panele sterowania playera oraz nie mamy prawie żadnego wpływu na wielkość i położenie obrazu na TV. Co więcej, nie będziemy mieć również napisów, które są widoczne na komputerze :). Można sobie z tym poradzić dwojako: zainstalować program Divxg400 dla kart Ati lub TVTool dla kart GF lub zainstalować (polecany) kodek ffdshow. Programiki i kodek, oprócz opcji dołączania napisów do filmu posiadają wiele innych użytecznych opcji konfiguracji obrazu, dźwięku i napisów. niedawno tez mialem z tym problem ale skonczylo sie na tym, ze musze za kazdym razem jak ogladam film wlaczac tv jako primary z ffdshow sa problemy, tylko 2 razy udalo mi sie odpalic napisy Divxg400, ten program rowniez nie pomogl czytalem tez, ze pomocny moze okazac sie program bsplayer, ale zeby dzialal jako tako trzeba miec wersje pro, ktora jest platna :( jezeli ktos zna jeszcze jakies inne sposoby piszcie, chetnie skorzystam : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 fdd show + SubEdit-Player ten tandem mnie nie zawodzi, nawet na clonowanym obrazie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Ten temat sie juz wystarczająco dużo razy przewinął. Radze poszukać najnowszej wersji TVToola. Co prawda nie miałem 6800GT ale na 6800 (non GT) w TVTool'u wystarczyło jedno klikniecie i klon był gotowy (razem z napisami). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...