YogiCK Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Czy te stery daja cos przy radku 9550?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 mam i powiedziałbym że trochę fps przybyło :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Po włączeniu "Anizotropic Filtering Optimization" i " Trilinear Filtering Optimization" w ATI Tray Tools ( zakładka additional w Direct 3D) uzyskałem wzrost wydajności o 1,025x w trybie 1024x768 32bit 4xAA 16xAF HQ, oczywiście na sterownikach Catalyst 6.5. Czy udało się komuś dostrzec jakiś spadek jakości renderowanego obrazu po uaktywnieniu ww. optymalizacji ?? Direct 3D po włączeniu optymalizacji Dla porównania Open GL Moim zdaniem jakość filtrowania jest idealna i identyczna w obu przypadkach, choć nadal z uproszczeniem kątowym, ale to już wina starszych kart. Może jakiś użytkownik wyłączył by ją na karcie typu X1XXX i pokazał zrzuty z OGL i D3D? Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Są już oficjalne XTreme-G WarCaty z Catami 6.5 ?? ?? jeśli tak to prosiłbym o link ;) W sumie to TUTAJ coś znalazłem ale nie wiem czy to wogóle nadaje sie do instalowania :P ? Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Tymin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Ja mam z Tweaksrus.com Cośtam Fixed była nazwa, zassałem i jak narazie problemów nie stwierdzono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 A który są najszybsze i najlepsze do OC : Catalysty 6.5 Omegi oparte na 6.5 War Catsy 6.5 Chodzi mi oczywiście o najlkepsze stery do radka 9550 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) to chyba musisz sprawdzic sam bo u kazdego zazwyczaj jest inaczej Edytowane 4 Czerwca 2006 przez remek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 http://www.tweakguides.com/ATICAT_1.html Może się komuś przydać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 http://www.tweaksrus.com/index.php?option=...=158&Itemid=41L właśnie zasysam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 http://www.tweaksrus.com/index.php?option=...=158&Itemid=41L właśnie zasysam :) Czy warcats mają swój porządny panel ( nie podobny do CCC ) ? Możesz pokazać jakiś screen tego panelu ( np. z miejsca ustawień AA i AF dla Open GL ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 nie - one maja CCC - ja tam instaluje sam sterownik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 nie wiem jak u was ale u mnie po instalacji warcatsow najnowszych w hitmanie mam 10fps mniej i dotego w [ciach!] zacinek uniemozliwiajacych normalne granie. sprzet mam jak w podpisie. wiec po tych cyrkach wrocilem do sterow omegi (rad_w2kxp_omega_38252) i jest ok. nie wiem czemu tak mialem w hitmanie, w innych grach raczej bylo ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lori129 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) Na R9200 F.E.A.R stał się bardziej "grywalny" :> P.S oczywiscie na omegach. Edytowane 17 Czerwca 2006 przez lori129 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) u mnie na r480 sie nie sprawdziły te WC 6,5 ... artefakty zamiast pojedyńczych pixeli to sa wielkości tekstury xD nawet na standardowych taktach mam takie czarne tekstury co chwila ... na 6,2 jest OK .. ściagam omegi tera :) Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Chemik16 Takie cuda w grafice czy dziwne spadki framerate to mialem juz mnostwo razy wine ponosza smieci pozostawione w systemie i rejestrach windows przez poprzednie sterowniki Ostatnio orginalne Catalysty CCC 6.5 stracily u mnie na wydajnosci w tescie FireFly Forest w marku 2006 ponad 30 % !!! dziwne ze inne testy chodzily normalnie ..??? to wina bledow po roznego rodzaju tweakowaniu ,pozostaje smietnik w rejestrach :[ Wyczyscilem system z pozostalosci po sterach ATI DriverCleanerem potem zainstalowalem najnowsze Omegi na bazie Cat 6.5 i teraz wszystko smiga jak ta lala do tego podskoczyl mi wynik w Marku 06 o ponad 270 pkt ! ! ! Ciekaw jestem czemu te stery CCC zra tyle ramu i zasobow do tego nonstop komunikaja sie z netem i wysylaja rozne pakiety ??? Wine za ten stan rzeczy ponosi chyba Microsoft NET. Framwork wymagany do dzialania sterow CCC dlatego szczerze odradzam uzywanie sterow CCC ,poza ladnym wygladem i ciut bogatszymi ustawieniami w controlpanelu tylko obciazaja system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) w 3dmarku 03 stery Omegi vs WarCaty na Radeonie 9550 WarCaty 3766 Omegi 3734 czyli wygrywają WarCaty rożnicą 32 pkt. Oczywiście to tylko u mnie. Nie sugerować sie bardzo... ;) Edytowane 26 Czerwca 2006 przez Tymin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Chemik16 Takie cuda w grafice czy dziwne spadki framerate to mialem juz mnostwo razy wine ponosza smieci pozostawione w systemie i rejestrach windows przez poprzednie sterowniki Ostatnio orginalne Catalysty CCC 6.5 stracily u mnie na wydajnosci w tescie FireFly Forest w marku 2006 ponad 30 % !!! dziwne ze inne testy chodzily normalnie ..??? to wina bledow po roznego rodzaju tweakowaniu ,pozostaje smietnik w rejestrach :[ Wyczyscilem system z pozostalosci po sterach ATI DriverCleanerem potem zainstalowalem najnowsze Omegi na bazie Cat 6.5 i teraz wszystko smiga jak ta lala do tego podskoczyl mi wynik w Marku 06 o ponad 270 pkt ! ! ! Ciekaw jestem czemu te stery CCC zra tyle ramu i zasobow do tego nonstop komunikaja sie z netem i wysylaja rozne pakiety ??? Wine za ten stan rzeczy ponosi chyba Microsoft NET. Framwork wymagany do dzialania sterow CCC dlatego szczerze odradzam uzywanie sterow CCC ,poza ladnym wygladem i ciut bogatszymi ustawieniami w controlpanelu tylko obciazaja system Z tego powodu polecam ściągnąć same sterowniki i Ati Tray Tools Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...