Skocz do zawartości
Bulizzor

Hp 640c I Problem Z Kolorami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Otóż dostałem od pewnej osoby tą drukarkę gdyż kupiła sobie nową a tą odłożyła na bok. Nie wiem ile stała ale podobno od 3 miesiecy nic nie bylo drukowane (pewnie w kolorze jeszcze wiecej). Czarno-biało drukuje ok lecz z kolorami jest duzy problem. Niby kardridż jest pełen ale nie chce drukowac kolorowych napisow czy obrazkow. Zainstalowalem najnowsze sterowniki ze strony HP. A teraz najlepsze gdy włączyłem funkcje oczyść pojemniki z atramentem zaczęło drukować strone a na niej paski czarne naprzemian z czerwonymi!!! wiec kolor jakos wyszedł!!! ale inne kolory ktore mialy sie wydrukowac (żółty, niebieski itd) nie pojawiły sie. jak z worda drukuje np samą czerwoną literkę "A" to nic nie wydrukuje glowica nad kartką poszaleje ale nic nie robi. A jakis obrazek to albo wyjdzie czarno-biały albo cześć tylko też czarno-biała albo wogole nic :/ Hmm ma ktos jakis pomysł ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mi wygląda na zaschnięty tusz w pojemniku. Gdyby to był tusz czarny to poleciłbym wstawienie na jakiś czas do gorącej wody, żeby tusz rozmiękł - zabarwiła się wodą na ciemny kolor. Z kolorowym nie jest juz tak dobrze - mogą wymieszać się tusze w zbiorniczkach - możesz spróbować tej metody.

Drugą możliwość - poszukaj specjalnych płynów do czyszczenia głowicy i nim przeczyść głowicę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mysle ze to tusz zaschnięty. dziś potrzymałem kardridż w alkoholu przez kilka minut kolorki pusciły i udało mi sie wydrukowac w wordzie czerwoną literke co wczesniej sie nie udawało. Nie był to idealny wydruk ale cos ruszyło. szkoda ze żółtej ani niebieskiej litery nie wydrukowało wogole. mysle ze jest to kwestia dłuższego czyszczenia albo innego sposobu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi