dlugi_a Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 witam, wlasnie kupilem samsunga 765MB i mam maly problem z ostroscia tekstu w rozdzielczosci 1024 i powyzej, przy 60 Hz jest spox ale im daje wieksze odswierzanie tym tekst jest bardziej rozmyty(bardzo tego nie widac ale jednak), na nizszych rozdzialkach jest tak samo ostry we wszystkich czestotliwosciach, czy to jest wina monitora czy mojej karty - s3 Savage4, dodam ze wczesniej pracowalem na 14'' wiec nie mam porownania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 dodam ze w sklepie testowalem go na 1024x768 ale nie patrzalem jakie bylo odswierzanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Sprawdz na innej grafice np. ATI , mysle ze to nie wina Monitora . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 zrobilem taki myk: ustawilem na 1024@85Hz zrobilem zrzut ekranu i tak sam na 1024@60Hz, przeszedlem do 800x600(gdzie jest wszystko ok) i porownalem - oba zrzuty maja identyczna ostrosc - czy to nie dowod na to ze wina monitora, a nie karty :( sprubuje jeszcze zalatwic jakas inna karte zeby sie upewnic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Napewno . Jezeli to ta z twojego podpisu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Ludzie to normalne że przy zwiększaniu częstotliwości odchylania H spada ostrość obrazu. Pasmo przenoszenia toru wizji jest ograniczone i nie da się uzyskać cudów. Dlatego należy przy zakupie sprawdzać w danych technicznych pasmo, żeby nie przeżywać niespodzianek. Najczęściej to się nazywa "pixel rate" i podaje się to w MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Facet a znasz parametry tego Samsunga >????? Jezeli nie to masz i powiedz mi od kiedy ten monitor ma miec problem z 85 Hz przy 1024x768. Pozatym chyba koles napisal ze w sklepie wyglada idealnie, a tylko u niegi sie wali . Jeszczcze jedno wiele starych kart graficznych, a nawet pierwsze GF niewidi mialy problem z kiepska jakoscia obrazu przy odswierzaniu 100 Hz w wyzszych rozdzielczosciach , a taki Matrox potrafi 1600 na 1200 wywalic przy wysokich parametrach odswierzania i idealnej jakosci . Rozdz. maksymalna 1600x1200 / 68 Hz Rozdz. zalecana 1280x1024 / 75Hz Pasmo 185 MHz Częstotliwość odchylania poziomego 30-85 kHz Częstotliwość odchylania pionowego 50-160 Hz No i co powiesz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 a jaka proponujesz karte, czy radeon 7000 wystarczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Tia pewnie , nawet Voodoo 3 wystarczy. Tylko powiedz mi ten monitor co masz w domu to ten samu ktory sprawdzales w sklepie ?? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 zrobilem taki myk: ustawilem na 1024@85Hz zrobilem zrzut ekranu i tak sam na 1024@60Hz, przeszedlem do 800x600(gdzie jest wszystko ok) i porownalem - oba zrzuty maja identyczna ostrosc - czy to nie dowod na to ze wina monitora, a nie karty :( sprubuje jeszcze zalatwic jakas inna karte zeby sie upewnic popieram chęć wniknięcia w problem, jednak droga i sposób jaki wybrałeś - no muszę przyznać - b. oryginalny. :lol: bez urazy. powiem tak: kolejność generowania sygnału jest taka: windows->grafa->monitor. ekran jak i jego zrzut jest generowany programowo, na poziomie windowsa a co za tym idzie jakość grafy a także monitora nia ma na to wpływu. nie wymagasz chyba od karty, nie mówię o monitorze, by przesyłały sygnał ( 8O :?: ) z powrotem do windowsa, do np. hmmm analizy ? odpowiadając na twój problem - stawiam 100%, że na innej grafie będziesz miał lepszy obraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 tak ten sam, tylko ze w sklepie testowalem nokia testem, ale nie przygladalem sie ostrosc liter w windzie, sprubuje skolowac geforca2mx, koles ma na nim samsunga 757 i jest spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 zrobilem taki myk: ustawilem na 1024@85Hz zrobilem zrzut ekranu i tak sam na 1024@60Hz, przeszedlem do 800x600(gdzie jest wszystko ok) i porownalem - oba zrzuty maja identyczna ostrosc - czy to nie dowod na to ze wina monitora, a nie karty :( sprubuje jeszcze zalatwic jakas inna karte zeby sie upewnic popieram chęć wniknięcia w problem, jednak droga i sposób jaki wybrałeś - no muszę przyznać - b. oryginalny. :lol: bez urazy. powiem tak: kolejność generowania sygnału jest taka: windows->grafa->monitor. ekran jak i jego zrzut jest generowany programowo, na poziomie windowsa a co za tym idzie jakość grafy a także monitora nia ma na to wpływu. nie wymagasz chyba od karty, nie mówię o monitorze, by przesyłały sygnał ( 8O :?: ) z powrotem do windowsa, do np. hmmm analizy ? odpowiadając na twój problem - stawiam 100%, że na innej grafie będziesz miał lepszy obraz. fakt chyba sie nie pomyslalem :oops: co do monitora to wiem, ale myslalem ze jakosc karty moge porownac, wieczorem rozne glupie rzeczy przychodza :) do glowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Hie napewno bedzie lepiej chociaz te GF to jakoscia obrazu nie grzesza ;) . Pozatym Arkady tobie idelanie wytlumaczyl w czym tkwi problem ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 tego mx to tylko dla porownania, tak to kupilbym chyba uzywanego radka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Też miałem ten monitor w zastępstwo czekając zanim mi sprowadzą nowy i jedyną możliwością poprawienia ostrości była regulacja moire. Wiem że służy to do czegoś innego, ale doskonale poprawiało ostrość... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Przepraszam że nie na temat, no ale... Tia pewnie , nawet Voodoo 3 wystarczy...No no no, tylko bez takich :wink: . Zmuszony okolicznościami jadę właśnie na V3 2000 i muszę powiedzieć, że obraz jest ostry jak żyleta w 1280x1024, 100Hz. A co do Savage4 - mój znajomy miał tą kartę jakiś czas temu, i rzeczywiście trochę to dziwnie wyglądało. Ma całkiem dobry monitor (jakiś Philips 17", nie pamiętam modelu), a obraz miał dość paskudnie rozmyty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Przepraszam że nie na temat, no ale... Tia pewnie , nawet Voodoo 3 wystarczy...No no no, tylko bez takich :wink: . Zmuszony okolicznościami jadę właśnie na V3 2000 i muszę powiedzieć, że obraz jest ostry jak żyleta w 1280x1024, 100Hz. A co do Savage4 - mój znajomy miał tą kartę jakiś czas temu, i rzeczywiście trochę to dziwnie wyglądało. Ma całkiem dobry monitor (jakiś Philips 17", nie pamiętam modelu), a obraz miał dość paskudnie rozmyty... A myslisz ze jak ja mam ;) i tez mam ponad 100 Hz odswierzanie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 znalazlem w sklepie supergrace 64MB 7500LE SDR TV BOX za 210zl co o niej myslicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 znalazlem w sklepie supergrace 64MB 7500LE SDR TV BOX za 210zl co o niej myslicie? Zalezy do czego ale jezeli chodzi o jakosc napewno spoko , pozatym sprawdz jeszcze monitor na innej grafie przed zakupem tej ATI . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 chodzi tylko o jakosc obrazu, bo spotkalem sie z opiniami o gorszych parametrach obrazu na klonach ati Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 wzialem od kolesia geforca2mx i na nim jest tak samo a on ma na tej karcie samsunga 757dfx i u niego obraz zyleta, wiec na 100% jest spieprzony monitor, a jak sie przyjrzec to bardziej jest rozmyty srodek ekranu, na obrzezach jest ok jak myslicie moge cos takiego zareklamowac, ciekawe tylko czy wszystkie modele sa takie badziewne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 tak dlatego ja polecał bym Neci i Yamy... no Samsungi sa dobre ale sam widzisz.... odaj monitor do sklepu, lub wymień i op sprawie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 tak, tylko w podobnej cenie nic lepszego nie dostane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 A ile za niego dałeś????? jesli mozna spytać.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 795 zl brutto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 za tyle człowieku to kupisz juz jakiegoś Piliphsa i iiyama a ta iiyama juz chodzi u nas za jakiś 700 zł brutto... to ci bedzie smigac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 za tyle człowieku to kupisz juz jakiegoś Piliphsa i iiyama a ta iiyama juz chodzi u nas za jakiś 700 zł brutto... to ci bedzie smigac :Ptaa tylko maja kiepskie max rozdzialki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...