MesJasZ Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Witam Mam taki problem, w laptopie Mitac 8355 (Vodoo Envy) mam hdd 40gb oraz combo cdrw. W biosie oba są ustawione na max domyslnie, z czego HDD chodzi sobie na ATA133 jako primary master, a cdrw UJDA 720 chodzi na PIO :( . W men. urządzeń hdd jest na ata natomiast przy nagrywarce nie mogę zmienić z PIO na UDMA. Co zrobić? Dodam, że w moim Pavillonie mam identyczną nagrywarkę, i bezproblemowo chodzi na udma. Chipset w MiTACu to VIA K8T800, A64 3000+. da się to jakoś zmienić aby nie było tego nieszczęsnego PIO (jak zgrywa z cd muli kompa strasznie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 AFAIK nalerzy usunac kontroler napedu(nie pamientam czy sam naped tez?) po czym zrestartowac kompa i czekac az sam znajdzie na nowo urzadzenia.Wtedy powinno domyslnie ustawic sie na DMA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytuz Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Mozesz zerknac na ta stonke http://www.michna.com/kb/WxDMA.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...