Skocz do zawartości
janio

Pamięci Micron 5b G

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Znalazłem na allegro 2 aukcje z pamięciami na tych że kościach. I mam pytanie, które będą leszpe,

czy Kingstona? - KLIK

Czy wilka (good ram)? - KLIK

Te wilka wydają mi się być starsze (0424), ale czy lepsze?. Chyba że te znaczenia to nie jest rok produkcji :P (wybaczcie, że tak lamię)

Które bardziej będą się nadawać do OC?

EDIT:

Zamieściłem tego posta w tym dziale, ponieważ wydaje mi się, że tutaj uzyskam konkretniejszą odpowiedź niż w dziale Co Kupić :) Jeśli moderacja jednak uzna inaczej, to prosze o przeniesienie i nie karanie mnie. Dziękuję :)

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej se samsungów UCCC poszukaj bo z tych micronów dużo nie pociągniesz, no chyba że bedziesz miał duuużo szczęścia :wink:

Hmmm, dlaczego? Czytałem w faq o pamięciach, ze microny podkręcają się całkiem przyzwoicie :) Chciałbym z nich wycisnąć 250 przy przynajmniej 3-3-3-8. Oczywiście więcej nie zaszkodzi :D No i nie chce wydać więcej niż 130 zł, dlatego szukam w normalnych pamięciach, a nie w selekcjonowanych.

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie mówie, kumpel ostatnio kupił 2 czy 3 kostki 5B G w tym jebna nawet na brainpower pcb i żadna nie zrobiła 240MHz, lepiej poszukaj UCCC, za 110-120zl można dostać 512, a może pobiegną z 260MHz-270MHz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crucial ma megaultratajnaperfidna umowe z Micronem o dostarczaniu najlepszych kostek :lol: zauwazyliscie, ze tylko Crucial ma dobre Microny? :lol: :huh: :lol2: Zaloze sie, ze gdyby np. Gskill mial dostep do takich genitalnych kostek by wypuscil rownie dobre serie :-P

BTW zauwazylem, ze im starszy micron w serii value tym lepiej sie kreci :wink:

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe co takiego crucial zrobił że w ballistixach te kości hulają jak na sterydach :D

pozdr

Wczoraj próbowałem Pi32m 305MHz(32 Byte Granularity=disabled),ale zdecydowanie nie poszło,300MHz powinno pójsc 301Mhz ewentualnie ,póżniej spróbuję 32Byte Granularity=enabled,czy to coś da?.Kurdę trochę ciepło jest i czasu mam mało. :) Edytowane przez Ricci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale podbiłeś volty ponad to 2,9 które stosowałeś??

tzw. sweetspot (słodki punkt :lol:) te pamięci mają gdzieś między 3,0 a 3,1V

DS/DDS na auto

i dużoooooo wiatru na moduły ;)

Crucial to jest oddział Microna jak dobrze pamiętam, albo coś w tym stylu.

Bardzo często producenci kości mają "swoich" producentów pamięci, u którym kości danego producenta są na porządku dziennym w każdych pamięciach, zwłaszcza value.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale podbiłeś volty ponad to 2,9 które stosowałeś??

tzw. sweetspot (słodki punkt :lol:) te pamięci mają gdzieś między 3,0 a 3,1V

DS/DDS na auto

i dużoooooo wiatru na moduły ;)....

pozdr

Tak dokładnie próbowałem 3,0+0,03V 3,1+0,03V,wygląda ze na 3,0+0,03V jest najlepiej ,wiatrak to wiem ostatnio kupuiłem trzy 120mm tak ze mam czym dmuchac. :lol2: No nic może dzisiaj w nocy popróbuję jak nie będe pracował w sobotę bo jeszcze nie wiem. :)

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasyka, bierz :)

Pójdą z 260? :>

Ewentualnie jest jeszcze jedna sztuka 15zł drożej, jeżeli chcesz zestawik 1GB...

Ło czym mówisz, bo nie za bardzo rozuemiem? :P

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pójdą z 260? :>

Powinny, mam 2 sztuki takich i idą do 270... Tzn. u poprzedniego właściciela szły na A64, u siebie jeszcze nie miałem okazji sprawdzić, bo nForce2 idealnym chipsetem do ich kręcenia nie jest (na Abicie ok. 255 szły), a Asus wymaga oradiatorowania go nieco najpierw...

Ło czym mówisz, bo nie za bardzo rozuemiem? :P

O tym - jeszcze jedna kość aktualnie do kupienia na Allegro, jeśli chciałbyś od razu 2 sztuki do duala...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi