janio Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Witam! Znalazłem na allegro 2 aukcje z pamięciami na tych że kościach. I mam pytanie, które będą leszpe, czy Kingstona? - KLIK Czy wilka (good ram)? - KLIK Te wilka wydają mi się być starsze (0424), ale czy lepsze?. Chyba że te znaczenia to nie jest rok produkcji :P (wybaczcie, że tak lamię) Które bardziej będą się nadawać do OC? EDIT: Zamieściłem tego posta w tym dziale, ponieważ wydaje mi się, że tutaj uzyskam konkretniejszą odpowiedź niż w dziale Co Kupić :) Jeśli moderacja jednak uzna inaczej, to prosze o przeniesienie i nie karanie mnie. Dziękuję :) Edytowane 25 Maja 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Lepiej se samsungów UCCC poszukaj bo z tych micronów dużo nie pociągniesz, no chyba że bedziesz miał duuużo szczęścia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Lepiej se samsungów UCCC poszukaj bo z tych micronów dużo nie pociągniesz, no chyba że bedziesz miał duuużo szczęścia :wink: Hmmm, dlaczego? Czytałem w faq o pamięciach, ze microny podkręcają się całkiem przyzwoicie :) Chciałbym z nich wycisnąć 250 przy przynajmniej 3-3-3-8. Oczywiście więcej nie zaszkodzi :D No i nie chce wydać więcej niż 130 zł, dlatego szukam w normalnych pamięciach, a nie w selekcjonowanych. Edytowane 25 Maja 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 No właśnie mówie, kumpel ostatnio kupił 2 czy 3 kostki 5B G w tym jebna nawet na brainpower pcb i żadna nie zrobiła 240MHz, lepiej poszukaj UCCC, za 110-120zl można dostać 512, a może pobiegną z 260MHz-270MHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Ja mam Goodramy na Brain Power PCB na micronach 5B -C jechałem na nim 240 3-3-3-6 1T ... a max to ok 245 przy tych samych timingach. Na 2T nie próbowałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 ciekawe co takiego crucial zrobił że w ballistixach te kości hulają jak na sterydach :D pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Też ciekaw jestem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 ciekawe co takiego crucial zrobił że w ballistixach te kości hulają jak na sterydach :D pozdr SS, superoselekcjios :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Crucial ma megaultratajnaperfidna umowe z Micronem o dostarczaniu najlepszych kostek :lol: zauwazyliscie, ze tylko Crucial ma dobre Microny? :lol: :huh: :lol2: Zaloze sie, ze gdyby np. Gskill mial dostep do takich genitalnych kostek by wypuscil rownie dobre serie :-P BTW zauwazylem, ze im starszy micron w serii value tym lepiej sie kreci :wink: Edytowane 25 Maja 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) ciekawe co takiego crucial zrobił że w ballistixach te kości hulają jak na sterydach :D pozdr Wczoraj próbowałem Pi32m 305MHz(32 Byte Granularity=disabled),ale zdecydowanie nie poszło,300MHz powinno pójsc 301Mhz ewentualnie ,póżniej spróbuję 32Byte Granularity=enabled,czy to coś da?.Kurdę trochę ciepło jest i czasu mam mało. :) Edytowane 25 Maja 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 ale podbiłeś volty ponad to 2,9 które stosowałeś?? tzw. sweetspot (słodki punkt :lol:) te pamięci mają gdzieś między 3,0 a 3,1V DS/DDS na auto i dużoooooo wiatru na moduły ;) Crucial to jest oddział Microna jak dobrze pamiętam, albo coś w tym stylu. Bardzo często producenci kości mają "swoich" producentów pamięci, u którym kości danego producenta są na porządku dziennym w każdych pamięciach, zwłaszcza value. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 ale podbiłeś volty ponad to 2,9 które stosowałeś?? tzw. sweetspot (słodki punkt :lol:) te pamięci mają gdzieś między 3,0 a 3,1V DS/DDS na auto i dużoooooo wiatru na moduły ;).... pozdr Tak dokładnie próbowałem 3,0+0,03V 3,1+0,03V,wygląda ze na 3,0+0,03V jest najlepiej ,wiatrak to wiem ostatnio kupuiłem trzy 120mm tak ze mam czym dmuchac. :lol2: No nic może dzisiaj w nocy popróbuję jak nie będe pracował w sobotę bo jeszcze nie wiem. :) Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Wypatrzyłem TAKIE samsungi UCCC, co o nich myślicie? :> Edytowane 27 Maja 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Wypatrzyłem TAKIE samsungi UCCC, co o nich myślicie? :>Klasyka, bierz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Ewentualnie jest jeszcze jedna sztuka 15zł drożej, jeżeli chcesz zestawik 1GB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Klasyka, bierz :) Pójdą z 260? :> Ewentualnie jest jeszcze jedna sztuka 15zł drożej, jeżeli chcesz zestawik 1GB... Ło czym mówisz, bo nie za bardzo rozuemiem? :P Edytowane 27 Maja 2006 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Pójdą z 260? :>Powinny, mam 2 sztuki takich i idą do 270... Tzn. u poprzedniego właściciela szły na A64, u siebie jeszcze nie miałem okazji sprawdzić, bo nForce2 idealnym chipsetem do ich kręcenia nie jest (na Abicie ok. 255 szły), a Asus wymaga oradiatorowania go nieco najpierw... Ło czym mówisz, bo nie za bardzo rozuemiem? :PO tym - jeszcze jedna kość aktualnie do kupienia na Allegro, jeśli chciałbyś od razu 2 sztuki do duala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...