zimn Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 zepsuł mi się potencjometr od regulacji głośności (sam podgłaśnia i ścisza). chciałem go wymienić ale ten potencjometr jest trochę inny niż te które widywałem(ma 2 nóżki dodatkowo do odcięcia zasilania, jak sądzę) czy ktoś miał podobny problem i wie jak się nazywa ten rodzaj potencjometrów i jakiej jest on wartości(ten od głośności nie od basów)??? ps. nie wiem czy ten temat tu czy w elektronice wiec jak coś to proszę o przeniesienie. z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Mialem to samo, ale olalem to bo występowało rzadko i przeszło. Spróbuj go troche przeczyścić itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 heh... i u mniue pojawil sie ten problem :( poki co staram sie minimalnie wykorzystywac pilota - raz nastawiam glosnosc - tuz po uruchomieniu i potem reguluje glosnosc z pomoca tego co jest w systemie, lub w odtwarzaczach (np. foobar) @zimn jak uda Ci sie to jakos naprawic, to daj znac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 a mi to bardzo przeszkadza bo czasami potrafi walnąc na ful a potem sie max ściszyć. a co do potencjometru to największy problem to jego wartość nie ma on żadnych oznaczeń wiec nie wiem jaka jest jego charakterysyka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimn Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) potencjometr powinien mieć 50k ohmów i charakterystuke logarytmiczną ( B ) jak sie okazało w sklepie ten potencjometr kosztuje 5 zl Edytowane 29 Maja 2006 przez zimn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...