Skocz do zawartości
Dr@GuN

Problem Z Cooperkiem :/

Rekomendowane odpowiedzi

witam , nie wiem czy coś źle ustawiam (bardzo możliwe) ale tego cooperka co dostałem ostatnio (p!!! 9x100) nie mogę odpalić ani na moim ecs p6vap-a+ ani na dell gx100 , a więcej mobo nie mam chwilowo , proc jest ciepły , wszystko raguje , z tym że w dellu nie świeci sie lampka górna na obudowie przy włączniku , dolna jest ok , wygląda nawet jakby sie komp odpalał :blink: a w ecs komp sie wprawdzie nei usiłuje odpalić , ale da sie go wyłączyc powerem , czyli raguje normalnie , ale nic nie wyświetla na monitoże , tzn monitor nawet sie nie budzi :/ napięcie próbowałem na 1,7v (nominalne) nie wstawał , dałem dla testu 1,8v identycznie , wymusiłem fsb 66 (sprawdzone na innym procu) i to samo , proc nie wygląda na spalony , wszystko niby ok , ale nie wstaje , neisprawny ??bo miałem już kiedyś problemy z cooperkami (identyczne) , to wygląda mi jakby przyjmowany był na pga ten proc , a nie na fcpga , może dlatego , ktoś wie jak to rozwiązać ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokombinuj może ze zworkami, nie wiem jaka jest historia tych twoich płyt ale jeśli miałeś wcześniej na tym pentaka to może masz ustawione taktowanie FSB na 133Mhz i procek nie wstaje (tak mi do głowy przyszło). A jeśli chodzi o typ gniazda to nie ma bata żeby to nie było FC-PGA.

Edytowane przez Intel Inside Qroń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wcześniej miałem via c3 (semuel 2 800mhz 6x133) i robiłem już clear biosu , szyna bankowo jest na przemian 66 i 105 ustawiana , nic poprostu nic , a przecież ta c3 jest na fcpga :/ nie wiem , jak coś komuś przyjdzie do głowy to niech pisze , temat aktóalny przez conajmiej tydzień :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...