bnb Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 W sumie to hardwere jest wiec ............... mnie juz to denerwuje kazda wymiana jakies czesci to problem ............ dorzucam jeden dysk odrazu musze zasilacz se zmienic ==>> jak milo ......... poprostu stracilem juz ochote na ciagle tasowanie sprzetem sparawdzanie wydajnosci podkrecanie itp ..... to bez sens .... caly czas sie psuje sprzet ===> czy musi tak byc ....... watpie ale gratulacje dla firm ktore utrudniaja nam dodatkowo zycie .... mam dosyc tego calego baizlu na rynku i kompa ktory zabiera czas i swiadomosc -- ale mi sie napisalo :] co wy na to ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 kup sobie konsole,ale tam tylko mazna grac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnb Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 No wlasnie tylko grac ..... ja potrzebuje tez do pracy grafika i inne. ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smash Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Komp albo konsola. Wybór nalezy do ciebie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Na marginesie, to na kompie można grać w gry ze wszystkich konsol - potrzebny tylko emulator. A co do psucia... No nie wiem, mnie się jakoś nie psuje. Raz mi tylko nagrywarka siadła, ale wymienili w serwisie i jest OK. A kompa nigdy bym na konsole nie zamienił, bo uyżywam go do zbyt wielu rzeczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Jasne że komp jest dużo lepszy od konsoli. W końcu ile można tylko grać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 W sumie to hardwere jest wiec ............... mnie juz to denerwuje kazda wymiana jakies czesci to problem ............ dorzucam jeden dysk odrazu musze zasilacz se zmienic ==>> jak milo ......... poprostu stracilem juz ochote na ciagle tasowanie sprzetem sparawdzanie wydajnosci podkrecanie itp ..... to bez sens .... caly czas sie psuje sprzet ===> czy musi tak byc ....... watpie ale gratulacje dla firm ktore utrudniaja nam dodatkowo zycie .... mam dosyc tego calego baizlu na rynku i kompa ktory zabiera czas i swiadomosc -- ale mi sie napisalo :] co wy na to ?niestety zgadzam się. Całą tą architekturę PC + Micro$oft to o kant d.. potłuc. Linux albo (podobno bo nie sprawdzilem BeOs) jest potencjalnie lepszy ale narazie tylko potencjalnie bo brakuje pod nie softu i przede wszystkim sterowników, a te co są najczęściej (ukłony dla PoverVr :evil: ) pisane są byle jak tak że całą superstabilność pingwina diabli biorą. A co do sprzętu to wystarczy rozkręcić taki np zasilacz i porównac go z zasilaczem od wzmacniacza Hi-Fi z lat 80 czy CDROM z napędem odtwarzacza z tego samego okresu... nie ma wtedy złudzeń jest za to wielkie zdziwienie że to wogule działa :cry: Moż by tak następnym razem kupic MACa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 No niestety komputer do nadal sprzet dla majsterkowiczow i ludzi znajacych sie na rzeczy, a nie dostepny dla mas latwy i niezawodny produkt... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Na marginesie, to na kompie można grać w gry ze wszystkich konsol - potrzebny tylko emulator. Nie ma emulatorow wszystkch konsol, wniosek nie mozna grac w kazda gre z konsoli :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnb Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Niestety dla ludzi znajacych sie :[ juz mam dosyc siec .... serw i jeszcze do tego podlaczona centralka tel. i alarm ... ble juz sie gubie i odechciewa mi sie grzebac w tym .... zawsze nie jest tak jakbym chcial :| zasilacz .. to juz syf totalny ... pisalo 300w ale jak troche pocztalem wyszlo ze ma 160 ..... musialem go wymienic bo nie wyrabial : w sprzecie muzcznym niewiele lepiej jest ==>amplituner mial mala moc ...jak troche zainteresowalem sie nim okazlo sie ze ma piec koncowek mocy 120 wat kazda!!!!!!to jet 5X120 wat !!! a teraz moc jego wynosi chyba 5X35 wat!!! co sie zdazylem dowiedziec jedyny ogranicznik to zasilacz ! jak bede mial chwile czasu ==>> wakacje ==> to podlaczne do niego jakis zasilacz porzadny ! napisze co z tego wyszlo : a tak wogle to kompa bede upychal w obudowy od sprzetu muzycznego jak zrobie to wysle fotki ... nikt teraz nie dopieszcza sprzetu byle szybciej i taniej klient jak chce to niech kupi : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 No więc.... to będzie moje zdanie na konsolach. Na samym wstępie odradzam komukolwiek kupowanie jakichkoliwek konsol. Teraz powody dla których nie warto kupować i mieć konsole : 1.Nierozumiem za bardzo jak można cały czas grać i nie robić nic więcej, naprawde nie dziwcie się ale nie rozumiem. 2.Po drugie gry są drogie a piraty trudno dostępne. 3.ehhhh Emulacja - jak ktoś już zauważył na forum, większość konsol ma emulatory. 4.no i teraz najważniejsze....komputer to jest życie, komputerem sie oddycha , komputerem sie żyje. (piękne słowa nie ? 8) ) No i teraz przesłanie dla was wszystkich Coraz więcej producentów gier wydaje swoje gry tylko na konsole albo z dużym opuźnieniem na peceta, powiniśmy tępić takie zachowanie np. nie kupując konsol :wink: ale jest też pewnie wiele innych sposobów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 konsola - zabawka, komputer - narzedzie... proste i logiczne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 W sumie to hardwere jest wiec ............... mnie juz to denerwuje kazda wymiana jakies czesci to problem ............ dorzucam jeden dysk odrazu musze zasilacz se zmienic ==>> jak milo ......... poprostu stracilem juz ochote na ciagle tasowanie sprzetem sparawdzanie wydajnosci podkrecanie itp ..... to bez sens .... caly czas sie psuje sprzet ===> czy musi tak byc ....... watpie ale gratulacje dla firm ktore utrudniaja nam dodatkowo zycie .... mam dosyc tego calego baizlu na rynku i kompa ktory zabiera czas i swiadomosc -- ale mi sie napisalo :] co wy na to ? Ja ci polecam Pegasusa 2002 podobne bardzo ładna grafika.... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 W sumie to hardwere jest wiec ............... mnie juz to denerwuje kazda wymiana jakies czesci to problem ............ dorzucam jeden dysk odrazu musze zasilacz se zmienic ==>> jak milo ......... poprostu stracilem juz ochote na ciagle tasowanie sprzetem sparawdzanie wydajnosci podkrecanie itp ..... to bez sens .... caly czas sie psuje sprzet ===> czy musi tak byc ....... watpie ale gratulacje dla firm ktore utrudniaja nam dodatkowo zycie .... mam dosyc tego calego baizlu na rynku i kompa ktory zabiera czas i swiadomosc -- ale mi sie napisalo :] co wy na to ? Ja myślę, że jesteś poprostu ciężkim przypadkiem. Powinieneś kupić komputer w Optimusie, albo Vobisie (sorry chłopaki z ww. firm :-P) i jeździć z każdą wymianą sprzętu do serwisu. Kupno komputera to nie jest decyzja która nalerzy podejmować podejmować bez namysłu. Jak kupiłeś sobie komputer z zasilaczem 200W do tego Athlona to nie dziw się, że Ci to ten zasilacz nie uciagnie tego sprzętu. Co do psucia sprzętu to dziwne masz akcje. W moim kompie padają tylko dyski, ale to ze wględu na to, że są b. mocno eksploatowane i często gdzieś są w ruchu.... Kontynuując - nic się nie dzieje bez przyczyny. Jeżeli producent przemyślał, że ten zasilacz uciągnie to co masz teraz w kompie to uciągnie to co masz i nic więcej. To jest wada kupowienia komputera w supermarketach i innych krzaczkach. Jak składasz sobie komp. samemu to wiesz co masz i wiesz co możesz tam w przyszłości zmienić. Coś nie działa? Kupiłeś CD-Rom Samsunga, okazuje się, że sie po pół roku rozpierdziela. Wniosek na przyszłość? Nie kupować szajsungów..... Człowiek uczy się na błędach swoich i innych (od tego jest to forum). Więc kończąć klasyczny polski pesymisto kup sobie Playstation, albo lepiej Pegasus'a to nie będziesz miał problemów.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 RAcja. :> Kompy są narzędziem dla ludzi znających się. A nie takich co jak kupią kompa w OptiSrusie z płytą na i810 i się cieszą że mają dobrego kompa. A to ani AGP ani więcej niż 3x PCI :twisted: A niestety mój zasilacz Durona 600 już nawet nie pociągnie, ale Baracudke IV ciągnie. :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 bnb ma racje. Nie chodzi o to ,że np. nie znam sie na sprzęcie i nie umiem sobie pożadnie podobierać komponentów. Cała sprawa leży po stronie producentów. Niestety jakby nie patrzeć sprzęt komputerowy jest najgożej wykonywanym sprzętem z całej pordukowanej elektroniki. Chociażby dyski ... wyżyłowane parametry , na granicy możliwości technologicznych i do tego masowa produkcja. Nic dziwnego ,ze sie psują. I jak tu urzytkownik nie może dojść do flustracji jeżeli kupując nowy dysk obojętnie jeakiego producenta ma świadomość ,że on padnie wcześniej czy póżniej. A co ze skrzetnie gromadzonymi danymi ? CD romy ,największe g... w komputerze. Jakoś stare o prędkości 8x pracują nadal (paru kolesi takie ma i nadal sobie chwali) a obecnie produkowane demony prędkości rypią sie po roku lub krócej. Mam w [gluteus maximus] jedgo prędkość ,wole żeby wczytywał mi płyty bez problemu , a kopiowanie to może sobie te 2 min dłużej trwać. Kupuje wierze lub telewizor za 1,5 tyz zł i chodzi latami . Kupuje kompa za 4 tys. i nie potrafi wytrzymać pół roku , czy to nie jest denerwujące ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrabcio Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Wiecie co??? Czasami mi sie wydaje, że wśród najbardziej skomplikowanych rzeczy na świecie pierwsze miejsce zajmuje Kobieta, jest to chyba PEWNIK, natomiast miejsce drugie przyznalbym komputerowi.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 No więc.... to będzie moje zdanie na konsolach. Na samym wstępie odradzam komukolwiek kupowanie jakichkoliwek konsol. Teraz powody dla których nie warto kupować i mieć konsole : ...ciach Jak w nic nie grasz to nie pisz że konsole są do bani :) Są to na tyle tanie systemy że można je mieć razem z pc. Kumpel (za moją radą:) ostatnio zainwestował w GBA i programator cartridge 256Mbit i jest zachwycony możliwościami tego cacka 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 nie ma co się rozwodzić: - jak ktoś chce grać a nie interesuje go sam komputer to niech sobie kupi konsole i koniec - podobna sytuacja tylko że w grę wchodzi nie tylko granie to kupujemy sprzed firmowy i się do niego nie dotykamy - a jak ktoś lubi pograć i nie tylko i nie przeszkadza mu grzebanie w sprzęcie to sam składa z czego chce. a że sprzęt nawala; mnie to też drażni ale nic na to nie poradzimy i nie ma co się użalać nad rozlanym mlekiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnb Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Rafał [CR]Gr00bY Mazur nieche sie sprzeczac o to czy umiem czy nie ............ zasilacz mial miec 300 wat kupilem obudowe kiedys za naprawde spore pieniadze z mysla ze bedzie coraz wieksza moc potrzebna ........... jak sie okazalo zasilacz mial 160 wat ............ cos nie tak jest ..... szkoda ze obudowa ma 4 lata bo bym mial obudowe nowa albo zasilacz [nawet juz nie pamietam gdzie to kupilem] dobrze wiem co kupuje i co moge wlozyc pozniej do tego nie kupuje jakis noname urzadzen tylko "firmowki" [niektore podzespoly tej samej firmy i tak nie dzialaja ze soba ]...nie kupuje w super marketach za kogo mnie uwazasz ???? tym bardziej w wymienionych firmach....... wiesz co przeczytaj dokladniej co pisalem ........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotras Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Nie wiem co Rafał [CR]Gr00bY Mazur i bizonek macie do firmy optimus s.a. ale mój stary współpracuje z w/w firmą pare dobrych lat i nie można o nic jednego złego słowa powiedzieć. Każdy kupuje to na co ma ochote mozna kupic z zintegrowaną grafa i można z Gf4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 hmmm.... no to wywiazala sie dyskusja burzliwa ... kompy .. he he ... co prawda to prawda dla zaintersowanych to jest narzedzie ciale cos poprawiaja , modyfikuja , podkrecaja , optymalizuja np. JA heh i czasem zdaza sie ze jak kombinuje to rozbebesze calego kompa i 2 dni nie chodzi a sisotre szlag trafia .. ale to nic .. ale znam kolesi ktorym sam skladalem kompy ... kupili sprzeta za 3 - 4 tysiaki chodzi to jako tako maja zainstalowanego win 98 se .. narabane w systemie tak ze chodzi nei raz wolniej od mojego staruszka ale ich to wali bo tak naprawde nie wiedza ze ich sprzet moze szybciej chodzic .. nie zauwazaja tego ze komp im zwalnia bo nie robili defragmentacji ani scandiska od roku ale spox ... co to psucia sie sprzetu musze powiedziec ze mam cholernego farta bo jak narazie nic mi sie nie zrobalo oprocz dysku Seagate 550 MB ktory upadl mi na beton i pekla os trzymajaca taleze ... i przez pol roku pracowalem na dysku 130 mb mialem tylko windowsa i starcrafta ale przynajmniej siora mi kompa nie okupowala :))) to by bylo na tyle ..a podsumowanie jestproste .. KUPUJESZ KOMPA NA WLASNE RYZYKO :]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 ehh, ktos napisal ze " ile mozna grac i grac" chodzi oczywiscie o konsole, to jest prawda, nie mozna przez cale zycie przeciez grac :roll: , wiem ze nie koniecznie musimy grac w wieku 60 lat ale chodzi mi o mlody wiek (10-30 lat) Wspolczuje naprawde tym co maja konsole, takiej glupiej rezczy jeszcze nie widzialem (procz pegasusa) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...