Gość lukas_gab Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Witam ! Kupiłem obudowe za 20 zł z importu z niemiec ....wystawka ;) Była w tragicznym stanie , no boki sa teraz jusz w lepszym .Dodam ze jest to obudowa AT a nie ATX ... Wyciełem połowe tyłu żeby przerobić na ATX , Wywaliem koszyk na płyte AT bo był cięzyki i wstawiłem płyte z mocowaniami do ATX z takiego minitowera co dostałem na częsci ... Teraz jest lżejsza , zjechałem lakier na bokach ( lakier , nie farbe , ta farba bedzie służyć jako podkład ... ) I wyciełem okienko w jednym boku ... troche fikuśne ... Wytne jeszcze wywietrznik nad okienkiem i wprawie siatke ... Napewno przód , a przynajmniej częsć przodu pujdzie pod nóż i szpachle ... Sufit jest taki dziwny i albo tam wprawie chłodnice na 2*120 albo zrobie nowy na 3*120 .Narazie jeszcze nad innymi rzeczami nie mysle jak skoncze to co zaczełem ( malowanie, otwory ,przeróbka przodu ,przeróbka na ATX i ewentualnie przeróbka sufitu ) to będe myslał co tu jeszcze zrobić ... Teraz zaprezentuję fotki , ale mam tylko fotki z prac nad oknem na boku ... reszta będzie jutro albo pojutrze . Prosze fotsy : Opowiem co jest na fotach , jutro dam więcej fot i więcej opisów . To tak : Mniej więcej narysowałem granice okna , przed wyszlifowaniem lakieru .Wywierciłem dziurke i zaczełem wycinać -koniec :) Żartowałem ... heh .... Mysłałem nad małą szlif. kontową ale po doświatczeniach z tyłem obudowy stwierdziłem że nie jestem wstanie wyciąć nią okna z zaokrąglonymi kątami a co dopiero takie fiki miki ... więc pomyslałem o DREMERZE, a raczej o multiszlifierce bo na DREAMELA mnie nie stać ... no ale nigdzie tego nie ma taniego bo ok 200 zł a nie chce mi sie czekać na targ żeby kupić od rusków za 60 zł ...Więc pomyslałem o piłce włosnieniowej ale nigdzie jej nie było ... :blink: Więc na biede kupiłem brzeszczot wolframowy i wprawiłęm w ramke od zwykłego brzeszczotu do metali... Było dobrze ale trudno sie wycinało z względu na oprawke brzeszczotu. Rozwiązałem ten problem ,wcześniej wspomniana małą szlifirką kontową . Po wycięciu środka ( tyle żebym mógł swobodnie operować piłka ) zaczełem tworzyć .... i wyszło mi to . Teraz wypiłuje pilnikiem resztki opiłków pozostałych w zakamarkach, wytne inne dziury i wywieczniki , pomaluje i wkleje od tyłu szybe akrylową albo plexi ... Nie powiem nic więcej , tylko tyle że w najbliższych dniach będę miał reszte fot i więcej opisów ... Prosze mnie nie jechać za głupstwa tutaj popełnione ani za to ze zaczynam topic jedynie z w miare zrobionym bokiem ale inni zakłądają jak nic jeszcze nie zaczeli ;P , ale to mój pierwszy mod i pierwsza relacja i nie jestem w tym wprawiony ( chociaz cieło sie co nieco ... ) Edytowane 25 Maja 2006 przez lukas_gab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Napewno , pujdzie nuż Syfit Narazie żeczami zaczełem zaczełem momyslałem przeszczot kontową zaczełem Napewno , pujdzie nuż Syfit Narazie żeczami zaczełem przeszczot stary tymi ortami to mnie powalasz na kolana.... I co to k*** jest dreamer... marzyciel jaki czy co? A sam mod.. to ja nei wiem.. to jakaś taka sztuka kiczu czy o co chodzi? :blink: Edytowane 25 Maja 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Jak na razie jest to reportaż z wyżynania dziury w kawałku blachy. Na przyszłość: najpierw napisz sobie cały tekst w wordzie i dopiero wklej na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Heh ... a prosby na nic ... pojechali mnie ... No ale co cie nie zbanuje to nauczy ... Poprawiłem błędy ort te które dostrzegłem ... Reszta dodam jutro . Ale dlaczego kiczowate ?? Nie podoba ci sie ta dolna płetwa z śmiesznym wzorkiem w środku ? Myslałem żeby ją usunąć ale jeszcze nie wiem ... No a sam styl wyszarpanego okna jak kartki papieru sie podoba czy tesz kicz ? Nie chciałem robić prostego , zaokrąglone też popularne , natomiast na esy floresy to nie mam nażędzi ( multiszlifierka ) chęci i pewnej ręki więc zrobiłem to ... h piłowałem , aż mi w uszach dzwoni ... Obiecuje jutro foty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Wiesz, zajmij sie lepiej modowaniem wlasnej wiedzy w dziedzinie ortografii i gramatyki, wyjdzie to na dobre raz ze tobie, a dwa ze nam.... A co do obudowy: Jezeli ta "buda z wystawki" to Highscreen Collani Tower, Skytower lub Warrior (choc watpie, bo Warriorów na swiecie jest 4 z czego ja mam jedna), to masz we mnie wroga numer 1 na tym forum za to co zrobiles. To tak jakbys kupil jednego z 200 pozostalych na swiecie Plymouth'ow Fury '78 i pocial go brzeszczotem. Ponadto, jesli jeszcze nie doczytales, to waga budy to jej zaleta a nie wada, to nie jest sportowy samochod zeby trzeba bylo go odciazac... Juz na tym etapie mozna Ci wytknac brak przemyslenia tematu - tak duze okno odslania koszyki na hdd, tasmy, kable zasilania i wogole caly ten asortyment ktory raczej powinno sie ukrywac. No i nie wspominam juz, ze panele Highscreena maja zakladke z blachy na lewej stronie, jakies 25 mm jesli pamietam, wiec wlasciwie nie masz juz miejsca na zamocowanie plexi. Daj fotki frontu, bo chcialbym zobaczyc co zniszczyles... Szkoda obudowy. Linia Higscreena z lat 90 byla piekna i niepowtarzalna, a coraz mniej ich jest na swiecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Fatalnie to wygląda , oryginalnosc wcale nie musi być ładna. A szczerze to nie watpie , zeby to byla taka buda , bo tam na wystawkach jest pelno starych kompow i sam mam 2 big towery z wystawek w garazu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 lukas_gab, zdecydowanie zalecam Ci pracę nad ortografią, gramatyką i interpunkcją. Twoje posty urągają polszczyźnie i regulaminowi. :evil: Na zachętę 10 % i 12H ZPP. Następne takie "dzieło" zakończy się dużo, dużo dłuższą blokadą pisania postów. I nie polemizuj ze mną, bo jeszcze zaliczysz procenty za OT. :evil: EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 tzn wiesz... może i z tego okna byliby ludzie... Te np zacieki z blachy od góry... mógłby być dobry pomysł gdyby np na blachę nałożyć w tym miejscu jakieś zgrubienie... a całą budę zrobić w stylu.. hmm.. no tak aby to pasowało... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Pomysł nawet nawet ciekawy, ale ciekawe jak wyjdzie z wykonaniem. Nie mogę się doczekać kolejnych fotek. Chłopak ma pomysł i go realizuje. Jest na takim wczesnym etapie, że nie można jeszcze go dołować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Musze was zasmucic . Po pierwsze nie mam fotek -nie było czasu miałem pilniejszą prace ... Chciałem dzisiaj pomalować bude , ale sklep z farbami jest dzis zamkniety więc nici , może jutro. Dzisiaj tylko wypiłowałem nierównosci po brzeszczocie i wyciełem ta dziwną dolną płetwe ... nie podobała mi sie - zostaly jedynie górne "stalaktyty" ... Muszę was zmartwić ... to jest highscreen skytower ... Ale nie jest tragicznie . Wszystko obliczyłem i plexa miała miec za co chwycić jak ją przykleje ale i tak poza planem w paru miejscach naszło mi na ten wywinięty pasek blachy na bokach ... Nie moge tam dać plexy bo nie zamkne boku ... Ogólnie pod tym względem nie pomyslałem , ale to jest tylko pare takich miejsc może 2 czy 3 . Albo dotne małe kawałki plexy i tam je wkleje albo poprostu dam jakąs ozdobną naklejke ... Jutro jak będzie otwarty sklep to pomaluje . Okno jest przemyslane bo ta obudowa ma tylko 2 miejsca na 3.5 i nic pod tym nie ma pusta przeszczen. jak skoncze to jutro też pokaże fotki mojej przeróbki na ATX .Wie ktoś jak ściągnąć te uchwyty/zaczepy na bokach ? chce je pomalowac na niebiesko ( reszte na czarny mat ) ale jak te dzyndzle cisne to mam wrażenie , ze chcą pęknąć ... Wie ktoś jak to sciągnąć? A jeśli są tu miłośnicy obudów highscreena to zapraszam w czwartek do czacza będie świerza dostawa z francji i holandi , w wtorki i piątki z niemiec , za 20 zł można kupić obudowe highscreena z wnętrznosciami a jest tego tyle że można by na kilogramy brać ....Dzisiaj byłem wieczorkiem ale było pozamykane .. tylko w paru byłem i znalazłem kilka egzemplarzy . Jak ten sie popsuje to wezme drugi . Niby takie białe kruki a dzisiaj pare spotkałem ..... Carlos kurcze ... nie dam fotki dzisiaj jutro dam ale moge powiedzieć , że jest to seria z roku '89 Przód jest ładny , u góry sa włączniki + wyswietlacz ramu ( chyba ) fdd jest pod koszami na 5.25 .Całość jest zakrywana "dzwiczkami" które zamiast otwierać sie w bok zjeżdzają na dół pod przedni panel . Są tam takie stylowe wycięte kwadraciki, i własnie to mi sie podoba że tak fajnie sie otwiera ... Ale ponawiam pytanie - dlaczego kiczowato ? chodziło o tą dolną płetwe co jej już nie ma ? A i do moda który dał mi bana ... Kłucić się nie będe bo wiem że dostałem słusznie blokade - mod zawsze słusznie daje ... dlatego jest modem i nie będe roił żadnych pretensji i awantur ... tylko powiedz mi można jakoś % odpracować ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 no to niech tu tylko Carl0s wpadnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Jak na razie to nic ciekawego. Moim zdaniem popracuj nad warsztatem pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 mi sie nie podoba, ale nie dlatego że nieskończone, jak skończysz to też mi się nie będzie podobało... nie w moim stylu... ale ważne, że cos robisz i jesteś z tego zadowolony (jakbyś nie był to byś nie pokazywał, nie? ;)) pzodr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 no to niech tu tylko Carl0s wpadnie...Już był!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Już był!!! Ale tego: Muszę was zmartwić ... to jest highscreen skytower jeszcze nie widział ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Witam i dodaje fotki .Dzisiaj pomalowałem bude . Mam co prawda kilka omijaków ale jak kupie drugi spray to poktyje a i musze pomalowac stelarz na czarno .Zrobiłem w 80% przreróbke na atx tylko musze tył włożyć ... Prosze oto fotki : A teraz zdjęcie przodu przed malowaniem : Nastał czas na fotki przróbki na ATX , co prawda jeszcze nie pepełne ale jest Mam nadzieje że teraz wygląda to lepiej ... Edytowane 27 Maja 2006 przez lukas_gab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Okienko fajnie wyszlo, jest inne niz wszystkie ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Dzieki ;) pierwsze słowa które mnie cieszą ...Nie wiem ale może objechać krawędzie okna białą farbą ? co myslicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Nie rob tego :D Zostaw tak jak jest, bo jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Dzieki ;) pierwsze słowa które mnie cieszą ...Nie wiem ale może objechać krawędzie okna białą farbą ? co myslicie ? moze lepiej czerwona a nie biala fajnie sie zapowiada tak trzymaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 moze lepiej czerwona a nie biala fajnie sie zapowiada tak trzymaj :DZapowiada sie "crashmod" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 musze was zasmucić... nie skończę bio-reactora w tym tygodniu :lol: widzę ze jednak nie masz jaj do modowania i boisz się odejść za daleko od schematu... no trudno.. next please... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Na moje kształt okna jest już odejściem od schematu ... Dopiero to pomalowałem i stwierdzam , że żle zrobiłęm ponieważ wpadł mi do głowy pomysl żeby to jeszcze troche pociąć ... pozatym mam jeszcze sufit do przeróbki a on nie jest zwykły tylko taka czapka łukowata . Zamiar mam też zrobić jakieś giery i pare innyc bajerów , ale nie będe za dużo zdradzał ... poczekacie zobatrzycie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 kurcze ale to brzydkie ;) a te orty to chyba dla zabawy robisz zmien cos w tym modzie.. bo powstnie mod na atx z malowaniem a gratis dziura zamiast okna moze i jestem noob w budac ale co takiego wyjatkowego w obudowach ktore carlos wymienil ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Choc nie jestem zwolennikiem modyfkiacji, moim zdaniem calkiem oryginalny pomysl i wyglada swietnie, a nad ortografia rzeczywiscie troche popracuj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 imo to okno wyglada jak by jakies korniki je wygryzly [; tak mi sie skojazylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 po prostu szkoda obudowy. NIc wiecej nie powiem, bo bedzie ze sie czepiam. Szkoda Skytowera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 OMG dopiero teraz to zobaczylem :D :D :D :D szok. wiesz.... ale jednego Ci nie zarzuca :D ze to jest zwykle okno z serii Okno&Katoda Mod :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Mi się podoba. Okno inne niz wszystkie i wyszło całkiem fajnie. Najważniejsze zeby tobie się podobało. Czekam na foty ze skończoną budą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 tym razem się przyłacze ;) co to jest ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...