koti Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Kupiłem dzisiaj dysk Samsunga 30GB za 25zł i było mówione , że w 2 sektorach są błędy logiczne i można je wyeliminować. Chciałem zrobić sobie skrzynkę bitumiczną na ten dysk , a dodatkowo kupić adapter ide->usb , aby używać go jako dysk przenośny. Jednak nie mogę wyeliminować tych 2 badów , więc mam pytanie. Jeżeli je po prostu ominę partycjami , to czy nie będzie żadnych problemów w związku z tym USB ? Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 HDDregenerator powinnien je usunac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mR4ZI3L Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 omiecie Patrycjami nic ci nieda niestety ............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Jak nic nie da?(wiadomo obszar badów może się powiększyć) W tym miejscu gdzie są bady zrób tzw dziure ;] 20MB w lewo 20 MB w prawo. I tyle będzie działać nie będzie żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Jak nic nie da?(wiadomo obszar badów może się powiększyć) W tym miejscu gdzie są bady zrób tzw dziure ;] 20MB w lewo 20 MB w prawo. I tyle będzie działać nie będzie żadnych problemów.Miałem kiedyś taki problem ale nie bawiłem się tylko kupiłem drugi dysk. Mogłbyś wytłumaczyć jak "robić dziury" na badach? A co wtedy gdy bady są rozsiane po całym dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczecin Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 jak sprawdzić czy sie ma bad sectory????? bo mam dysk Seagate 60gb 2mb cache 7200rpm i strasznie go muli :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) :arrow: Szczecin jak sprawdzić czy są uszkodzenia: zrobić test, zwykły "chkdsk /R" wystarczy (aby test był pewny na całej powierzchni powinna być jedna partycja :wink: ) następnie przejrzeć Podgląda zdarzeń (eventvwr.msc) oraz dane SMART :arrow: koti podaj dane SMART Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Podepne sie pod temat. Mam dysk 30GB 2,5" ktory problemow nie sprawia poza tym ze zupelnie przypadkiem zauwazylem po reinstalce systemu (win2k pro) ma 20KB bad sectorow. Zapuscilem chkdsk, przelecial dysk, wynik ten sam. HDDregenerator za to ich wcale nie zauwaza. Jakies pomysly co to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 podaj SMART Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 A odpowie mi ktoś na mój powyższy post? :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 podaj SMART Nie mam mozliwosci na razie. Plyta nie obsluguje :/ Snoopy IMO jak sa rozsiane po calym dysku to omijanie partycjami mija sie z celem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 ja ostatnio naprawialem dysk hddregenerator... i jak narazie dziala :) dysk byl nie moj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 A jednak mnie moj Tyan zaskoczyl, SMART chodzi :> [Raport] Attribute Current Raw Overall 10 Raw Read Error Rate 100 0 Very good 1 Throughput Performance 100 0 Normal 3 Spin Up Time 121 17 0 1 Normal 10 Start/Stop Count 100 1247 Very good 10 Reallocated Sector Count 100 0 Very good 10 Seek Error Rate 100 0 Very good 1 Seek Time Performance 100 0 Normal 9 Power On Hours Count 91 3990 Very good 10 Spin Retry Count 100 0 Very good 10 Power Cycle Count 100 1163 Very good 10 GSense Error Rate 100 0 Very good 10 Power Off Retract Count 100 142 Very good 7 Load Cycle Count 84 166199 Good 10 Reallocated Event Count 100 28 Very good 10 Current Pending Sector 100 0 Very good 10 Offline Uncorrectable Sector Count 100 0 Very good 10 Ultra DMA CRC Error Rate 200 1 Very good All of the attributes of your hard disk have normal values. This is good. The overall fitness for this drive is 90%. The overall performance for this drive is 90%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...