jey45 Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Jaką temp. powinien miec Athlon xp 1800+ bo w rożnych miejscach są podawane inne temperaruty wiec prosze o podanie przedzialu czyli najlepiej od do :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 ja tylko powiem że na swoim nie podkręconym xp 2000+ na tanim titanie miałem max 51 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Jaką temp. powinien miec Athlon xp 1800+ bo w rożnych miejscach są podawane inne temperaruty wiec prosze o podanie przedzialu czyli najlepiej od do :)To zalezy czy masz palomino , czy thoroughbred .. do 55c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 a na jakim qlerze? - na dobrym - jakies 44*C na wodzie <40*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 a na jakim qlerze? - na dobrym - jakies 44*C na wodzie <40*CTrue true :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Wylicz srednia. Nie da sie owiedziec dokladnie jaka. Kazdy ma inne warunki temperature i reszte kompa. Nie ma jednoznaczej odpowiedzi na twoje podstawowe pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 powiem inaczej - w sofcie asusa (asus probe) do monitorowania temp. proca minimalną temp przy jakiej ten soft zaczyna wyć można ustawić na 64*C. z doświadczenia 60*C jest to temperatura, kiedy komp może zaczynać się wieszać. przy 85*C włączają się systemy wyłączające kompa w ogóle (jak są w biosie). btw - 50*C nie warto przekraczać, a poza tym tak jak genghiskhan dobrze powiedział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 XP 1800+ = elektronika cywilna = max. 75 stopni budowa = krzem = max. 90 stopni a najlepiej jest utrzymywac temp. ponizej 45 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jey45 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Jak zdejme bok obudowy to trzyma 44-45C a z bokiem obudowy 51 FUck ... chce mniejsza temp a procek ma spire wentyla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^Garth^ Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 nom to masz tak jak ja ..... tez mam jakis wentyl spire i temp 51-52C z zalozonym bokiem obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jey45 Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zmieniłem w zasilce tez wentylatory na łozyskowane ale jak mam zdjety bok obudowy to z deka glosno i spac nie mozna tak prosto i zastanawiam sie nad wc bo 4 wentyle daja troche szumu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zmieniłem w zasilce tez wentylatory na łozyskowane ale jak mam zdjety bok obudowy to z deka glosno i spac nie mozna tak prosto i zastanawiam sie nad wc bo 4 wentyle daja troche szumuJa mialem 5 wentyli. Teraz mam dwa (zasilacz i nagrzewnica). WC to piekna sprawa. Na wentylach mialem w stresie jakies 58-59 stopni, ale komp byl stabilny. Teraz okolo 45 stopni to max. I cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Na V7+ z zamkniętym bokiem miałem góra 53C, a teraz z dwoma wentylami w budze jest max. 44C a w tej chwili 39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 nom to masz tak jak ja ..... tez mam jakis wentyl spire i temp 51-52C z zalozonym bokiem obudowy.wasze asusy moga zawyzac tempy.Zaladujcie nowe biosy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 nom to masz tak jak ja ..... tez mam jakis wentyl spire i temp 51-52C z zalozonym bokiem obudowy.wasze asusy moga zawyzac tempy.Zaladujcie nowe biosy. fakt - u qmpla na a7v333 bios 1006 pokazywał tem proca 57*C, po załadowaniu 1015 - 43*C 8O btw propnuję najnowszy asus probe - tu z kolei, po aktalizacji, "zmieniły" się napięcia zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 ja tam sadze ze to 51*C to nie jest duzo. mysle ze nie powinienes sie przejmowacx. Temp jest jak najbardziej odpowiednia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...