Skocz do zawartości
jey45

Podstawowe pytanie i prosze o podstawowÄ… odpowiedz :)

Rekomendowane odpowiedzi

powiem inaczej - w sofcie asusa (asus probe) do monitorowania temp. proca minimalną temp przy jakiej ten soft zaczyna wyć można ustawić na 64*C. z doświadczenia 60*C jest to temperatura, kiedy komp może zaczynać się wieszać. przy 85*C włączają się systemy wyłączające kompa w ogóle (jak są w biosie).

btw - 50*C nie warto przekraczać, a poza tym tak jak genghiskhan dobrze powiedział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem w zasilce tez wentylatory na łozyskowane ale jak mam zdjety bok obudowy to z deka glosno i spac nie mozna tak prosto i zastanawiam sie nad wc bo 4 wentyle daja troche szumu

Ja mialem 5 wentyli. Teraz mam dwa (zasilacz i nagrzewnica). WC to piekna sprawa. Na wentylach mialem w stresie jakies 58-59 stopni, ale komp byl stabilny. Teraz okolo 45 stopni to max. I cisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom to masz tak jak ja ..... tez mam jakis wentyl spire i temp 51-52C z zalozonym bokiem obudowy.

wasze asusy moga zawyzac tempy.Zaladujcie nowe biosy.

fakt - u qmpla na a7v333 bios 1006 pokazywał tem proca 57*C, po załadowaniu 1015 - 43*C 8O

btw propnuję najnowszy asus probe - tu z kolei, po aktalizacji, "zmieniły" się napięcia zasilacza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi