rajder Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Witam. Mam bezprzewodowy internet GPRS w Orange. Wszystko było OK dopóki używałem laptopa. Jednak zmuszony byłem do zmiany komputera na typowy stacjonarny PC. Modem Sony-Ericsson GC-75 na złączu PCMCIA nie chce poprawnie działać na złączu PCI za pomocą przejściówki RICOH'a na płycie głównej Gigabyte GA-8I8848P-G. Podejrzewam, że winna jest właśnie płyta główna, bo na Epoxie kolegi wszystko jest OK: najpierw sama instaluje się "przejściówka", a potem jakby na niej dopiero modem Sony-Ericsson (w menadżerze urządzeń wygląda to jakby jej podpunkt). Inaczej ma się sprawa na płycie Gigabyte. Tutaj również przejściówka instaluje się sama, ale już modem w innej "odnodze" menadżera, a mianowicie jako karta sieciowa oraz jako modem. W tym przypadku program do konfiguracji połączenia dołączony do modemu S-E (bodajże Wireless Manager) kończy swoją pracę zwiechą już na logo powitalnym. Czy ktoś z Was miał podobny problem i czy można to jakoś rozwiązać (sterowniki, inny soft) ? Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Pozdrawiam. Edytowane 26 Maja 2006 przez rajder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 najpierw zainstalowales sterownik czy wlozyles karte?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajder Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 najpierw zainstalowales sterownik czy wlozyles karte?? Oczywiscie, ze najpierw sterowniki. Wszystko zrobilem tak jak trzeba ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Pewnie przeglądałeś instrukcję, tam jest napisane, że z prockami AMD modemy SE GC 75, 85, 89 nie współpracują prawidłowo. Nie wiem od czego to zależy, ale moim zdaniem to lekka porażka. Sam używałem przez jakiś czas GC 85 i 89, działało to całkiem dobrze, ale na notebook'u nie opartym o AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...