BAthory Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Witam wszystkich Problem z jakim sie zmierzam jest nastepujący: net mam narazie dzielony przez router na 3 kompy i chcałbym udostępnic folder na hasło ( taka mała ochrona przed kopiowaniem ) by mógł miec dostep do niego tylko określony uzytkownik znający haslo.Troche szukałem w opcjach windowsa ale nie znalazlem, moze coś pominąłem i pomijam systematycznie. Moj system operacyjny to WinXP MCE. pozdrawiam , z gory dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 zainteresuj się czymś takim jak FTP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 każdy folder ma określone prawa dostępu (dla konkretnych grup lub pojedynczych użytkowników), więc tworzysz konto użytkownika z odgraniczeniami (z hasłem) potem nadajesz dla tego użytkownika (konta) prawo odczytu i/lub zapisu w danym folderze i koniec, musisz pamiętać ze inni użytkownicy nie mogą mieć dostępu do tego folderu a juz na pewno nie "Wszyscy" jedynie System, Administrator (czyli ty) i użytkownik specjalnie stworzonego konta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 o wiele mniej skomplikowane jest założenie prostego serwera FTP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 o wiele prostsze jest użycie wbudowanego w system serwer SMB, który zazwyczaj dział a nie jest używany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Witam tu masz troszke wiedzy na zadany temat: http://www.banita.pl/konf/smbudostwinxp.html P.S. nie potrzebujesz zadnego zewnetrznego softu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...